Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een vakkundige BHV-cursus doet u vlakbij Groningen

Wilt u een basistraining of herhalingscursus doen voor bedrijfshulpverlening (BHV) en wilt u dat graag doen in de buurt van Groningen? Dat kan! Bij BLOM opleidingen beschikken we over 14 eigen opleidingslocaties door heel Nederland. Als u opzoek bent naar een BHV-cursus in de buurt van Groningen, is Assen voor u de beste optie. Op slechts een half uurtje rijden vanaf Groningen vindt u onze opleidingslocatie.

 

 

 

Waar staat BHV voor?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Als u een BHV-cursus volgt voor bedrijfshulpverlening in Groningen en uw certificaat behaald kunt u worden aangewezen als bedrijfshulpverlener. Elk bedrijf is volgens de arbo-wet verplicht om altijd voldoende bedrijfshulpverleners op locatie beschikbaar te hebben.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De basiscursus BHV in Groningen

Een BHV-basiscursus in Groningen heeft een opleidingsduur van twee dagen. De cursus heeft twee verschillende onderdelen, namelijk EHBO en brandpreventie. Tijdens de BHV-basiscursus in Groningen splitsen we de beide onderdelen op in elk onderdeel een dag. We beginnen de BHV-cursus in Groningen met EHBO en eindigen met brandpreventie.

Tijdens het EHBO gedeelte tijdens de BHV in Groningen behandelen we reanimatie, systematisch werken, controle van de vitale functies en Alarmeren. We behandelen de AED machine en oefenen daarmee in de praktijk. Ook oefenen we met communicatie, zowel met het slachtoffer als met de alarmcentrale.

 

Tijdens het brandpreventie gedeelte tijdens de BHV in Groningen leren we over het ontstaan van branden en welke drie elementen branden gebruiken om te kunnen branden. We hanteren daarbij de branddriehoek. In de praktijk oefenen we met verschillende blusmiddelen de verschillende beginnende brandjes te bestrijden.

 

Wanneer u al eens een BHV-opleiding met succes heeft afgerond kunt u bij BLOM opleidingen in Groningen een BHV-herhalingscursus volgen om de geldigheid van uw diploma te verlengen. De BHV-herhalingscursus in Groningen duurt slechts één dag waarin we uw opgedane kennis opfrissen. Aan het einde van de BHV-opleidingsdag in Groningen kunnen we direct uw certificaat verlengen.

 

Naast BHV cursussen geven we in Groningen ook opleidingen voor VCA en kunt u ook uw heftruckcertificaat halen in Groningen. U volgt daarvoor theorie en praktijklessen de theorie van de heftruck is ongeveer gelijk aan de theorie van de reachtruck, de reachtruckopleiding kunt u dus prima combineren met een heftruckopleiding. De stapelaartraining doen wij er dan gratis bij. U kunt bij BLOM opleidingen in Groningen ook terecht voor uw hoogwerkeropleiding of om uw hijsbewijs te halen.

 

Hieronder het overzicht voor de theorie en praktijk tijdens de BHV-cursus in Groningen:

Theorie: Praktijk
Herhaling reanimatie (met inzet van LOTUS) Beperken en bestrijden van een beginnende brand
Systematische werken Beginnende brand bestrijding met slanghaspel
Controle van de vitale functies       

Beginnende brand bestrijding met CO2

Alarmeren Beginnende brand bestrijding met schuim
Reanimeren          Beginnende brand bestrijding met poeder
Herhaling AED     Deurprocedure
Relevante Achtergrondinformatie over de AED Hittegewenning
Indiceren Praktijkinzet 1
Activeren

Kleine inzet met als hoofddoel communicatie

Bedienen van de AED (inzet met AED) Alarmering
Herhaling levensreddende handelingen Samenwerking BHV
Verslikking / verstikking Praktijkinzet 2
Stabiele zijligging Inzet met meerdere deelnemers en met inzet AED
Ernstig bloedverlies stoppen Praktijkinzet 3
Eerste hulp bij een flauwte / Hartklachten Ontruiming
Diabetes Evaluatie

 

Andere opleidingen in Groningen

Wil jij naast de BHV diploma nog meer certificaten halen? Dan ben je bij BLOM aan het juiste adres. Behaal je heftruckcertificaat in Groningen, maar ook je reachtruckcertificaat kan je halen in Groningen. Daarnaast is het mogelijk om een VCA cursus in Groningen te volgen.

Naar top