Open filter

Een hoogwerkeropleiding volgt u al in één dag bij BLOM opleidingen
 

BLOM opleidingen heeft 19 opleidingslocaties door heel Nederland, er is altijd een locatie bij u in de buurt waar u een cursus voor de besturing van een hoogwerker kunt volgen. Doordat we ook beschikken over eigen instructeurs kunnen we garanderen dat onze opleiders vakkundig zijn. Een hoogwerkeropleiding is altijd gericht op veiligheid. Praktijk en behendigheid zijn daarin de belangrijkste onderdelen, de bestuurder van de hoogwerker moet altijd volledige controle hebben over de hoogwerker, maar ook de theorie binnen onze hoogwerkeropleiding is van groot belang. Ook dit moet voldoende beheerst worden. Er zijn verschillende soorten hoogwerkertrainingen, passend bij uw ervaring. Zo is er een basisopleiding voor beginners een veiligheidscursus voor gevorderden en een herhalingscursus voor experts. Doordat wij beschikken over een uitgekiende samenstelling van hoogwerkers worden de cursisten getraind in het bedienen van 5 typen hoogwerkers. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, aanhangerhoogwerker en telescoophoogwerker.
 

Basisopleiding hoogwerker
 

De basisopleiding voor de hoogwerker is geschikt voor beginners. Tijdens deze opleiding gaan we er vanuit dat de cursist nog geen enkele ervaring heeft met de besturing en bediening van een hoogwerker. Deze basisopleiding hoogwerker richt zich vooral op de praktijk. Alleen wanneer de bestuurder volledige controle heeft over de hoogwerker kan veiligheid gewaarborgd worden. In deze hoogwerkertraining behandelen we samen de theorie, dat sluiten we af met een theorie-examen. Daarna gaan we verder met de basisopleiding hoogwerker in de praktijk en zal een praktijkexamen plaatsvinden. Beide examens zullen worden afgenomen door de instructeur van BLOM opleidingen. Daar zijn richtlijnen voor en het maximaal aantal fouten dat gemaakt mag worden. Bij het voldoende afsluiten van de hoogwerkercursus zal het hoogwerkercertificaat gehaald worden.
 

Hoogwerkeropleiding voor gevorderden
 

Bij de hoogwerkeropleiding voor gevorderden gaan we er vanuit dat de cursist al wat weet over de besturing van een hoogwerker. Deze hoogwerkercursus is iets korter dan de basisopleiding hoogwerker maar langer dan de herhalingscursus. Dus als er al wat ervaring is maar nog niet eerder een certificaat is gehaald zal deze training goed aansluiten. De cursist leert tijdens de hoogwerkeropleiding kennis in de praktijk toe te passen, het besturen van een transportmiddel en de cursist zal theorielessen volgen, die worden afgesloten met een theorie-examen. Als het theorie-examen behaald is gaan we verder met de hoogwerkertraining in de praktijk. We richten ons uiteraard op veiligheid maar vinden het vooral belangrijk dat de bestuurder volledige controle heeft over het transportmiddel. Want je kunt nog net zo goed alle veiligheidsaspecten in acht nemen, als de hoogwerker niet goed beheerst wordt is er soms geen houden meer aan.
 

Herhalingscursus hoogwerker voor experts
 

Bij de herhalingscursus gaan we er vanuit dat de cursist al eens een hoogwerkercertificaat heeft behaald. Dit kan in het verre verleden zijn of dat cursisten tijdens de herhalingstraining nog een geldig certificaat hebben maar wat binnenkort gaat verlopen. Hoogwerkercertificaten zijn 5 jaar geldig. Daarna dient de cursist een herhalingscursus hoogwerker te volgen. Wanneer deze hoogwerkercursus in zowel de theorie als praktijk voldoende wordt afgerond zal het certificaat weer 5 jaar geldig zijn. Tijdens de herhalingscursus voor de hoogwerker besteden we veel aandacht aan de praktijk. En omdat we uitgaan van voldoende ervaring gaan we cursisten niet vervelen met een volledige basiscursus. Deze herhalingscursus is speciaal ontwikkeld om het eerder geleerde op te frissen en is er veel ruimte voor vragen of het samen oplossen van veiligheidsvoorbeelden uit de praktijk.
 

Een hoogwerkercertificaat voor veiligheid
 

Elke organisatie dient te voldoen aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars. Met een certificaat “Veilig werken met de Hoogwerker” voldoen chauffeurs van hoogwerkers aan deze gestelde veiligheidseisen. Door medewerkers vooraf te instrueren voorkomt u dat tijdens de uitvoering het werk moet worden stilgelegd als blijkt dat de medewerkers niet over de juiste papieren beschikken. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbowet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren, ook met betrekking tot het gebruik en bediening van hoogwerkers. Een uitgebreide instructie geven wij door middel van een hoogwerkercursus. Wanneer de hoogwerkertraining voldoende is afgesloten ontvangen cursisten het hoogwerkercertificaat, dit certificaat is ook het bewijs dat grondige instructies gegeven zijn. BLOM opleidingen biedt ook opleidingen aan om het heftruckcertificaat te halen, een opleiding voor veilig hijsen, een reachtruckopleiding en een verreikeropleiding.

Naar top