Uw hoogwerkercertificaat halen doet u bij BLOM opleidingen, door heel Nederland

 

Ga je of werk je al met een hoogwerker en vraag je jezelf af of een hoogwerkercertificaat verplicht is en wat dat kost? Het antwoord is niet zwart of wit. Een certificaat voor de hoogwerker is niet per se verplicht. Wat wel verplicht is dat uw werkgever u grondige instructies heeft gegeven voordat je de hoogwerker ging besturen. Wat grondige instructies precies zijn staat niet in de wet omschreven. Maar duidelijk is wel dat ‘daar stap je in en dit is de aan en uitknop’ onvoldoende instructie is.

Let op!! De minimale leeftijd voor deze training is 18 jaar.

 

Hoogwerker certificaat halen: Niet verplicht maar hoogwerkercertificaten bestaan niet voor niets

Certificaten voor hoogwerkers bestaan daarom niet voor niets. Wanneer je een hoogwerkeropleiding volgt bij BLOM en het hoogwerkercertificaat wilt halen weet je zeker dat je voldoende instructies hebt gehad om de hoogwerker volgens de arbo-wet en verzekeraars te besturen. Dat geldt natuurlijk ook als de geldigheid van je hoogwerkercertificaat is verlopen. Wij laten je kennis maken met ‘veilig werken met de hoogwerker’ en waar je tijdens de besturing op moet letten. Voor jezelf en voor een ander. Ook leren we je de hoogwerker te bedienen, het hoogwerkercertificaat behaal je pas wanneer er volledige controle is over de machine. Dat is niet alleen veilig, maar ook nog een hartstikke handig op de werkvloer. Je kunt daardoor veel sneller en zelfverzekerder aan de slag met een grote machine zoals een hoogwerker. Tijdens onze opleiding maak je kennis met 5 typen hoogwerkers. De schaarhoogwerker, knikarmhoogwerker, spinhoogwerker, aanhangerhoogwerker en telescoophoogwerker. Wanneer je de opleiding voldoende afrondt en je rijbewijs haalt voor de hoogwerkeropleiding heb je een diploma waarmee je alle 5 typen hoogwerkers mag en kunt besturen. Certificaat hoogwerker verplicht? Nee, ze zijn dus niet verplicht, maar zoals je net al gelezen hebt, ze bestaan niet voor niets.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de gebruiker. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als gebruiker bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die hoogwerker werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Drie verschillende hoogwerkeropleidingen

BLOM opleidingen heeft veel verschillende soorten opleidingen. Voor de hoogwerkeropleiding zijn er drie te onderscheiden. De basisopleiding voor beginners, de gevorderde opleiding ‘veilig werken met de IPAF hoogwerker’ en de herhalingscursus voor experts. Deze laatste opleiding is geschikt voor personen die al eens een hoogwerkercertificaat behaald hebben maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen. De kosten van deze drie verschillende opleidingen verschillen van elkaar.

Basiscursus voor een hoogwerkercertificaat

Investering: € 299,- ex. BTW

Tijdens de basiscursus voor het halen van een hoogwerkercertificaat of diploma richten we ons voornamelijk op de praktijk. Bij BLOM vinden we het belangrijk dat wanneer de cursisten het rijbewijs voor ‘veiligwerken met de hoogwerker’ behalen ook voldoende hebben geoefend in de praktijk. Het is fijn om alle regeltjes uit je hoofd te kennen maar wanneer er in de praktijk niets mee wordt gedaan heeft het verplichte hoogwerkercertificaat geen enkele waarde.

 

Cursus voor gevorderden die een ‘veilig werken met de IPAF hoogwerker’ -certificaat willen halen

Investering: vanaf € 250,- ex. BTW

Wanneer je al eens met een hoogwerker gewerkt hebt maar dat altijd hebt gedaan met minimale instructies en nu toch graag een Europees erkent diploma wilt halen kun je jezelf opgeven voor een ‘veilig werken met de hoogwerkercursus voor gevorderden’. Deze cursus is iets korter dan de basiscursus omdat we er vanuit gaan dat er al enige ervaring is met de besturing. Deze cursus zal bestaan uit theorie en praktijk, wie aan het einde van deze cursus, alle onderdelen voldoende afsluit, zal het hoogwerkercertificaat of diploma halen, dan kun je veilig, zelfverzekerd en volgens alle eisen van de arbo-wet en verzekeraars werken met de hoogwerker.

 

Herhalingscursus om de geldigheid van het certificaat ‘hoogwerker’ te verlengen

Investering: € 225,- ex. BTW

Wanneer je al eens een cursus veilig werken met de hoogwerker hebt gedaan, een hoogwerkercertificaat hebt gehaald en de geldigheid van dit hoogwerkercertificaat is of gaat verlopen kun je de herhalingscursus kiezen. Deze cursus is er op ingericht om de eerder opgedane kennis met het behalen van je vorige rijbewijs op te frissen. Een hoogwerker certificaat halen is voor jou dan makkelijker. We gaan je dus niet vervelen met onderwerpen die je al lang weet, na het voldoen van de cursus kun je met opgefriste kennis en een hoogwerkercertificaat op zak weer veilig aan de slag.

Naar top