Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

NOS Journaal: Van vliegtuig naar heftruck, duizenden mensen omgeschoold vanwege corona

Werknemers op Schiphol, de horeca of winkelpersoneel: door de coronacrisis zitten veel mensen thuis, maar in bepaalde sectoren zijn juist te weinig mensen aan het werk. Bijvoorbeeld in de distributiecentra van onze pakketjes of boodschappen. Daarom komen er steeds meer initiatieven om mensen om te scholen naar beroepen (o.a. reachtruckchauffeur) waar op dit moment veel naar vraag is.

Een van die initiatieven komt van de werknemers en werkgevers in de uitzendbranche. "Sinds de uitbraak van corona, en nadat duizenden uitzendkrachten hun baan verloren hebben, hebben we gezegd we moeten iets doen", zegt Adriana Stel van Stichting DOORZAAM, dat zich normaal gesproken inzet voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Lees hier het volledige artikel op NOS.nl 

 

RTL Nieuws: Aantal ongelukken op werk stijgt vierde jaar op rij

Het aantal ongelukken op de werkvloer blijft maar stijgen. Vorig jaar steeg het aantal meldingen van arbeidsongevallen met maar liefst 12 procent. Vooral kleine bedrijven hebben vaak te weinig oog voor veiligheid.

Dat blijkt uit ongevallencijfers van de inspectie SZW over 2017. Volgens de inspectie heeft slechts een kwart van de bedrijven belangrijke risico's geïnventariseerd. Grote bedrijven hebben de veiligheid vaak wel op orde. Kleine bedrijven - waar zo’n 40 procent van de werknemers werkt - schieten hierin vaak tekort en brengen niet of nauwelijks in kaart welke risico’s er zijn. Veel ongevallen vinden bij kleine bedrijven plaats.

Lees hier het volledige artikel op RTL Nieuws 

 

De Stentor: Een goede heftruckchauffeur? Minder macho!

Jaarlijks gebeuren ongeveer 1.700 ongevallen met heftrucks. Het gaat voornamelijk om aanrijdingen met lopende collega's, kantellende heftrucks of ongelukken doordat collega's op de vorken van de trucks meerijden. Daarom zijn de heftruckopleidingen belangrijk.

De heer in het verkeer is ook op de heftruck een vrouw. ,,Minder macho, die denkt niet: oh, dat doe ik wel even.'' Roy Groothuis (30) zegt het zonder aarzelen. De operationeel directeur van Blom Opleidingen uit Hengelo kijkt op de Zwolse praktijkleslocatie naar tien mannen die geconcentreerd vooruit en achteruit rijden met heftrucks. Mannen. Inderdaad: geen enkele vrouw. ,,Je ziet ze wel steeds meer'', zegt Groothuis. ,,Maar veel zijn het er niet.''

Lees hier het volledige artikel op De Stentor.nl

 

Naar top