Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 17 februari 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Welke subsidies zijn er voor cursus heftruck en reachtruck?

U wilt graag dat uw medewerkers zich blijven ontwikkelen, zodat u uw medewerkers optimaal kunt inzetten. U vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de medewerkers die een heftruck of reachtruck besturen ook gecertificeerd zijn. U wilt graag weten of er subsidiemogelijkheden zijn voor het behalen van een heftruckcertificaat. Afhankelijk van de sector waarin u zich bevindt zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor een cursus heftruck of reachtruck voor uw medewerkers.

Download het gratis sollicitatiepakket

 

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan ook bij BLOM opleidinen gebruikt worden voor het volgen van een training reachtruck, cursus hoogwerker of opleiding heftruck om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Meer over het STAP-budget lees je hier.

UWV gecontracteerd scholingsbedrijf

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV i.h.k.v. het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Scholing en omscholing

Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start!

Betaalt UWV mijn opleiding?

UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er van jou verwacht, dat je er alles aan doet om de opleiding goed af te ronden.

Informeer bij je UWV contactpersoon naar jouw mogelijkheden voor een opleiding of training. 

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM)

Bevindt uw bedrijf zich in de metaalindustrie? Dan kunt u gebruik maken van de persoonlijke trainingstoelage van OOM. OOM vergoedt 50% van de scholingskosten per persoon per jaar tot een maximum van 750 euro. U komt in aanmerking voor deze subsidie als u de opleiding vastlegt in een Persoonlijk OpleidingsPlan die u samen met uw werknemer opstelt. Voorwaarde is wel dat uw bedrijf en uw medewerkers vallen onder de cao-werkingssfeer van OOM. Meer informatie vindt op www.oom.nl.

Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor Technisch InstallatieBedrijf (OTIB)

OTIB is het opleidings- en ontwikkelfonds voor technische installatiebedrijven. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Voor opleidingen op het gebied van veilig werken en veiligheidsbepalingen zoals basisveiligheid VCA, VCA VOL, heftruck en hoogwerker vergoedt OTIB 40% van de cursuskosten met een maximum van 1.000 euro per deelnemer per opleiding. Deze opleidingen vallen onder het project Branch Breed Opleidingen. Om gebruik te kunnen maken van de subsidies moet u aangesloten zijn bij OTIB en beschikken over een werkgeversnummer. Meer informatie vindt u op de website van OTIB.  
 

Wanneer subsidie aanvragen voor opleiding medewerker?

In de meeste gevallen dient u voorafgaand de subsidie aan te vragen. Zorg er wel voor dat u dit op tijd doet. Let op: het kan zijn dat u achteraf niet meer in aanmerking komt voor subsidie. Veel succes!

 

Plaats bericht


Jan Kouters

Geplaatst op: 10 maart 2022

"Goedemorgen , Laatste hebben wij een drietal mensen van ons bedrijf bij U op een herhaalcursus hoogwerker gehad. Ons bedrijf valt onder de bouw cao en wij zijn benieuwd of hier ook een subsidiepotje voor is. Binnenkort hebben wij nog meer mensen en wij willen weten waar we aan toe zijn . Met vriendelijke groeten Jan Kouters"

Naar top