• Geplaatst op: 17 februari 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Welke subsidies zijn er voor cursus heftruck en reachtruck?

U wilt graag dat uw medewerkers zich blijven ontwikkelen, zodat u uw medewerkers optimaal kunt inzetten. U vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de medewerkers die een heftruck of reachtruck besturen ook gecertificeerd zijn. U wilt graag weten of er subsidiemogelijkheden zijn voor het behalen van een heftruckcertificaat. Afhankelijk van de sector waarin u zich bevindt zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor een cursus heftruck of reachtruck voor uw medewerkers.

Download het gratis sollicitatiepakket

 

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan ook bij BLOM opleidinen gebruikt worden voor het volgen van een training reachtruck, cursus hoogwerker of opleiding heftruck om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Meer over het STAP-budget lees je hier.

Scholingsvoucher UWV 

Het is voor uitzendbureaus en bedrijven steeds lastiger om goede heftruckchauffeurs, reachtruckchauffeurs en bestuurders van andere intern transportvoertuigen te vinden. Met regelmaat zie je vacatures verschijnen waarin word gevraagd om een heftruckcertificaat of andere certificaten. Om meer kans op werk in de logistiek of het magazijn te maken, is het zeer nuttig om een goede en gedegen opleiding voor heftruckchauffeur te volgen en daarmee een BLOM heftruckcertificaat te verdienen. Het UWV vindt goede en gedegen opleidingen belangrijk en daarom is er nu een nieuwe regeling om deze opleidingen met de scholingsvoucher te financieren. Via het UWV kun je dus gratis een heftruckcertificaat en/of reachtruckcertificaat behalen. Deze regeling blijft tot 2018 bestaan.

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM)

Bevindt uw bedrijf zich in de metaalindustrie? Dan kunt u gebruik maken van de persoonlijke trainingstoelage van OOM.  OOM vergoedt 50% van de scholingskosten per persoon per jaar tot een maximum van 750 euro. U komt in aanmerking voor deze subsidie als u de opleiding vastlegt in een Persoonlijk OpleidingsPlan die u samen met uw werknemer opstelt. Voorwaarde is wel dat uw bedrijf en uw medewerkers vallen onder de cao-werkingssfeer van OOM. Meer informatie vindt op www.oom.nl.

Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor Technisch InstallatieBedrijf (OTIB)

OTIB is het opleidings- en ontwikkelfonds voor technische installatiebedrijven. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Voor opleidingen op het gebied van veilig werken en veiligheidsbepalingen zoals basisveiligheid VCA, VCA VOL, heftruck en hoogwerker vergoedt OTIB 40% van de cursuskosten met een maximum van 1.000 euro per deelnemer per opleiding. Deze opleidingen vallen onder het project Branch Breed Opleidingen. Om gebruik te kunnen maken van de subsidies moet u aangesloten zijn bij OTIB en beschikken over een werkgeversnummer. Meer informatie vindt u op de website van OTIB.  
 

Wanneer subsidie aanvragen voor opleiding medewerker?

In de meeste gevallen dient u voorafgaand de subsidie aan te vragen. Zorg er wel voor dat u dit op tijd doet. Let op: het kan zijn dat u achteraf niet meer in aanmerking komt voor subsidie. Veel succes!

 

Plaats bericht


Jan Kouters

Geplaatst op: 10 maart 2022

"Goedemorgen , Laatste hebben wij een drietal mensen van ons bedrijf bij U op een herhaalcursus hoogwerker gehad. Ons bedrijf valt onder de bouw cao en wij zijn benieuwd of hier ook een subsidiepotje voor is. Binnenkort hebben wij nog meer mensen en wij willen weten waar we aan toe zijn . Met vriendelijke groeten Jan Kouters"

Naar top