Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 21 december 2017
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Eerste hulp bij handhaven van veiligheid!

Na het volgen van een opleiding voor heftruck, reachtruck of hoogwerker zullen de collega’s binnen het bedrijf veiliger werken als het gaat om intern transport. Maar hier houdt het niet op. Een certificaat is vijf jaar geldig. Blijft de kennis bij de collega’s ook zo lang hangen? Wij helpen je graag bij het op peil houden van de kennis, maar ook zeker het handhaven van de regels en daarmee de veiligheid. Wij bieden je eerste hulp bij handhaven!

Een heftruck, reachtruck of hoogwerker is niet zomaar een magazijn hulpmiddel, een vorkheftruck bijvoorbeeld is een machine die soms wel vijf ton weegt. Hier moet je dus zorgvuldig mee omgaan. Het is belangrijk om veilig te werken met een heftruck, reachtruck of hoogwerker. Doen de collega’s dit ook? Vlak na de opleiding zal dit zeker goed gaan, maar het is belangrijk om aandacht te blijven houden voor veiligheid en deze veiligheid ook te handhaven.

Per jaar gebeuren er in Nederland minstens 170 ernstige ongevallen bij intern transport. Gelukkig zien wij wel dat de aandacht voor gezond en veilig werken steeds meer toeneemt bij bedrijven. Veiligheid staat hoog op de agenda en er wordt van de medewerkers verwacht dat ze goed opgeleid zijn.

Wij willen samen met jou de volgende stap zetten! Naast een goede opleiding willen wij aandacht blijven houden voor veiligheid in het magazijn. Daarbij is het van belang om de vaardigheden van de medewerkers te blijven toetsen. Niet voor niets dat we schrijven over eerste hulp bij handhaven! Met onze gratis beoordelingsformulieren kun je snel zelf inschatten of de vaardigheden van je collega's voldoende op niveau zijn en of deze ook op niveau blijven.

 

Competenties in kaart

Met onze beoordelingsformulieren breng je de competenties van de medewerkers in kaart. De formulieren blijven zo dicht mogelijk bij de competenties die ze leren tijdens onze opleidingen. Er zijn veel partijen die competenties in kaart brengen, maar waarom betalen voor 1 uurscertificering trajecten als je dit prima zelf kunt doen? Voor praktijkopgeleide medewerkers is leren en blijven verbeteren belangrijk, leren doe je door gebruik te maken van vakmensen en je eigen mensen verder op te leiden tot vakmensen.

Download het gratis beoordelingsformulier

Met onze beoordelingsformulieren kun je toetsen of de medewerkers nog altijd de kennis en competenties hebben die ze tijdens de opleiding hebben opgedaan. Verder is het interessant om ons artikel met 10 tips om de betere heftruckchauffeur te herkennen door te nemen. Hierin geven we o.a. tips over het kijkgedrag, het dragen van veiligheidsschoenen en het gebruik van de gordel. Het klinkt vanzelfsprekend, het dragen van een gordel. Maar heeft een chauffeur zijn gordel niet om, dan kan hij of zij bij een ongeluk sneller buiten de heftruck of zelfs eronder belanden. Door middel van onze beoordelingsformulieren heb je duidelijk in kaart gebracht hoe het staat met het kennisniveau en daarmee voor een groot deel ook de veiligheid binnen het bedrijf.

Verbeteren en verheffen

Het is onze missie om ons in te zetten voor de chauffeurs binnen intern transport. We willen het intern transport verbeteren en de positie van chauffeurs verheffen. Dit doen we met kwalitatief hoogwaardige opleidingen waarbij veel aandacht wordt besteed aan het aanleren van vaardigheden en het afleren van verkeerde gewoontes. Met ons beoordelingsformulier willen we ervoor zorgen dat dit wordt doorgezet op de werkvloer en dat dit op een eenvoudige manier gehandhaafd kan worden. De competenties die hierbij worden getoetst wijzen uit of de medewerkers de nodige kennis in huis hebben om veilig te werken in het magazijn. Ben je met onze formulieren aan de slag gegaan, heb je vragen of heb je hulp nodig om collega's te verbeteren? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook de interviews met Edward, en Bart

Plaats bericht


Naar top