Heftruck en Reachtruck Theorie: Voorbereiden!

Om jezelf voor te bereiden op het theorie-examen heftruck of reachtruck kun je het lesboek online doornemen.

Heftruck en Reachtruck Theorie Quiz: Test je kennis!

Ga je binnenkort een opleiding volgen en wil je weten hoe goed jouw kennis is? Doe dan een proefexamen via de Heftruck Theorie Quiz. Je krijgt 30 minuten de tijd om 15 heftruck theorievragen te beantwoorden. ​Scoor zoveel mogelijk punten door in zo kort mogelijke tijd de goede antwoorden te geven! Maak je een fout? Dan verlies je tijd. Geef je een goed antwoord? Dan krijg je er tijd bij. Succes! Ook beschikbaar in het Deutsch: Gabelstapler-Theorie-Quiz en English: Forklift Quiz en Polski: Wózki widlowe quiz


 

Grondige instructies heftruck theorie en praktijk

Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van een heftruck is noodzakelijk voor de veiligheid van jouw werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen grondige instructies hebben gekregen voordat ze een heftruck gaan besturen. Werkgevers zijn daarvoor verantwoordelijk gesteld door de ARBO-wet en verzekeraars. Of de grondige instructies van de theorie en praktijk voor de heftruck grondig genoeg geweest zijn, valt altijd over te twisten. Tenzij een heftruckchauffeur daar een theorie- en praktijk-examen voor aflegt en zijn heftruckcertificaat behaald. Met het volgen van een heftruckopleiding bij BLOM kun je dit heftruckcertificaat snel halen. Dat is voldoende bewijs dat zowel de werkgever als de werknemer er alles voor heeft gedaan de veiligheid met betrekking van de heftruck op de werkvloer te waarborgen. De komende vijf jaar zit je met een certificaat goed en daarna voldoet een herhalingscursus voor de heftruck theorie en praktijk met aansluitend een heftruck-examen om het certificaat te verlengen met nog eens vijf jaar.

Certificaat behalen

Een heftruck is een zware machine waar veel aandacht voor veiligheid aan geschonken dient te worden om ongevallen te voorkomen. Bij BLOM opleidingen zijn we al jaren gespecialiseerd in het uitleggen van de theorie en het trainen in de praktijk met de heftruck. Beginnende cursisten kunnen bij ons in slechts twee dagen het certificaat behalen. We behandelen dan in de praktijk de theorie voor de heftruck, aansluitend doen cursisten zowel een theorie-examen als een praktijkexamen. Voor ervaren chauffeurs waarvan het certificaat is of binnenkort gaat verlopen hebben we een speciale training ontwikkeld. We frissen in de theorie de praktijk op voordat de cursist zijn heftruck-examen doet.

WAAROM KIES JE VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de heftruckchauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als heftruckchauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 20.000 cursisten per jaar
  • 21 opleidingslocaties: altijd in de buurt.
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Gemiddeld beoordeeld met een 8.8
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Verhouding theorie en praktijk heftruck

Bij BLOM opleidingen vinden we alleen een theorie-examen voor de heftruck niet genoeg. Het is voor ons vooral belangrijk dat de heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit doen wij in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. Opleidingen van BLOM zullen dus altijd beginnen met een praktijk gedeelte gevolgd door korte theorie trainingen met afsluitend een praktijk- en theorie-examen. Na dit examen kan het heftruckcertificaat in ontvangst worden genomen. Dit certificaat voor de heftruck heeft een geldigheid van vijf jaar. Daarna kunnen we je weer helpen om het certificaat te verlegen.

 

Doe je de heftruck theorie liever thuis?

Voor sommige opleidingen is het ook mogelijk om als cursist de theorie thuis te bestuderen. Tijdens de opleidingsdag besteden we dan alleen aandacht aan de praktijk. Je kunt het heftruckcursusboek gratis dowloaden en tijdens de cursus zal er het ‘theorie-examen heftruck’ plaatsvinden. Makkelijk als je tijd wilt besparen, liever alleen studeerd of juist wat extra tijd nodig heeft. De cursus zal dan bestaan uit een heftruck theorie-examen, een praktijktraining en uiteindelijk het ‘praktijk-examen heftruck’ voor het behalen van het heftruckcertificaat.

 

Heftruck examen vragen

Het theorie examen van de heftruck wordt afgenomen in de praktijkruimte op onze praktijklocatie. Deze heftruck examenvragen behandelen we daar samen, zodat je helemaal klaar bent om de theorie te behalen! Aan het einde van de opleidingsdag vindt ook het praktijkexamen plaats. Deze beide testen zijn onderdeel van het examen heftruck. Wanneer zowel de heftruck-theorie als de praktijk onderdelen met een voldoende worden afgesloten, behalen de cursisten het heftruckcertificaat van BLOM opleidingen.

Naar top