Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veilig werken met de Heftruck

De in-company opleiding voor veilig werken met de heftruck heeft speciale oefeningen die geheel aansluiten op de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf. Samen met de medewerkers kijken we naar de risico's, leren we ze deze te vermijden en trainen dit in de praktijk. Medewerkers maken we bewust van ingeslopen routines en wijzen ze op de eigen verantwoordelijkheid om veilig te werken.

Natuurlijk kunnen er heftrucks of bedrijfsspecifieke omstandigheden zijn die een voorstel op maat wenselijk maken, denk aan:

  • gebruik specifieke voorzetapparatuur (doorn, spreader, kantelaar, balen/vatenklem, 4 of lange vorken, etc.)
  • gebruik speciale heftrucks (diesel, gas, meeneem, knikarm, ruwterrein of heftrucks vanaf 6 ton)
  • afwijkende omgeving (buitenterrein, openbare ruimte, vrieshuis etc.)

Wil je zeker weten of het organiseren van een opleiding heftruck op het eigen bedrijf de beste oplossing is, neem dan contact op met 1 van de opleidingsadviseurs of vraag direct een offerte op.  


(8,7)

Op basis van 411 individuele beoordelingen.

Heftruckcursus, veilig werken

Deze heftruckcursus is bedoeld voor personen die een heftruck besturen en al over enige ervaring beschikken. Chauffeurs die willen voldoen aan de eisen van de Arbo-wet en verzekeraars kunnen de opleiding veilig werken met de heftruck volgen en zo hun heftruckcertificaat (ook wel heftruckdiploma genoemd) behalen. Daarnaast kan de heftruckchauffeur door middel van een heftruck training de kosten en veiligheid positief beïnvloeden. Bovendien is een onderneming in het kader van de Arbo-wet verplicht de betreffende werknemers grondig te laten instrueren ook met betrekking tot heftruck en veiligheid.

Opleidingsgegevens en heftruckcertificaat

De opleidingsduur bedraagt 1 of 2 dagen waarbij de theorie en praktijk worden afgewisseld. De nadruk bij deze heftruckopleiding ligt op de praktijk. Deze opleiding wordt standaard afgesloten met een BLOM veiligheidsexamen. Alle heftruck certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.

Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid AI 14 en Arbowet - Dagelijkse controle
- Vakkennis - Bediening en besturing truck
- Lastgrafiek en belasten van truck - Koud stapelen, pallet- en inrijstellingen
- Dagelijkse controle - Laden en lossen van containers en trailers
- Verkeersvoorschriften - Onderhoud batterij en motor
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Opleidingslocatie in-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

 F cuppers (9,0)
  S.Fijuljanin (9,9)
 Hassini (9,0)
  Karel Hager (8,9)
  Dave Bessems (9,0)
  Luca schouten (9,5)
  Indiomar simon (8,8)
  Jasper waninge (9,1)
  Marcel Hielkema (8,5)

Naar top