Open filter

Een BLOM heftruckopleiding.

 

Een heftruck is niet zomaar een magazijn hulpmiddel, een vorkheftruck is een machine die soms wel vijf ton weegt. Geen kleinigheid dus. Daarom is het belangrijk om veilig te werken met een heftruck. De heftruckopleidingen van BLOM opleidingen kunnen daarin het verschil maken. Beschikken al uw heftruckchauffeurs over een geldig certificaat? Elke organisatie die met vork- en of heftrucks werkt, is volgens de Arbowet en verzekeringen verplicht om alle heftruckbestuurders te voorzien van grondige, maar ook juiste veiligheidsinstructies. BLOM opleidingen kan deze zorg voor u uit handen nemen, waarmee u de veiligheid in uw magazijn of opslag verbetert en verheft. Boek nu uw opleiding bij BLOM opleidingen.

 

Heftruckchauffeur, de opleiding

Een cursus heftruck- of vorkheftruck rijden bestaat bij BLOM opleidingen uit verschillende onderdelen. Tijdens de training worden de volgende onderdelen uitgebreid behandeld. De nadruk ligt bij onze heftruckopleiding op de praktijk. Want bij BLOM opleidingen vinden we het belangrijk dat het bij u op de werkvloer veilig is.

Inhoud theorie heftruck   Inhoud praktijk heftruck
 • Veiligheid AI 14 en Arbowet 
 • Vakkennis     
 • Lastgrafiek en belasten van heftruck 
 • Dagelijkse controle     
 • Verkeersvoorschriften   
 • Schades en kosten   
 • Dagelijkse controle
 • Bediening en besturing vorkheftruck
 • Koud stapelen, pallet- en inrijstellingen
 • Laden en lossen van containers en trailers
 • Onderhoud batterij en motor
 • Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Heftruckchauffeurs grondig instrueren

Een professionele heftruckopleiding is behalve heel erg belangrijk voor een heftruckbestuurder of heftruckchauffeur ook noodzakelijk. Een organisatie die gebruik maakt van heftrucks of vorkheftrucks is volgens de Arbowet en verzekeraars verplicht om heftruckbestuurders grondig te instrueren. Dit kan natuurlijk het beste door medewerkers een externe heftruckopleiding aan te bieden. Wanneer medewerkers deze training voldoende afronden zijn ze in staat om veilig te werken en gevaarlijke situaties te overzien en te voorkomen.

 

Een veilige en verzekerde werkomgeving.

Wanneer een basisopleiding of een herhalingscursus voor de heftruck voldoende is afgerond krijgen de cursisten hun heftruckcertificaat. De medewerker mag zich dan officieel heftruckchauffeur noemen en is volgens de Arbowet en verzekeraars deskundig genoeg bevonden om een heftruck te besturen. Doordat uw heftruckchauffeurs goed zijn opgeleid creëert u een veilige werkplek die zonder discussie voldoet aan alle gestelde eisen die de Arbowet en verzekeraars stellen. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan op uw werkvloer, dan bent u, maar zijn ook uw chauffeurs goed verzekerd. Een hele geruststelling.

 

Waarom een externe heftruckopleiding?

Wanneer bijvoorbeeld grondige instructies worden gegeven door heftruckchauffeurs die al jaren bij u werken, krijgt de onervaren medewerker mogelijk dezelfde blinde vlekken op het gebied van veiligheid. Met een heftrucktraining van BLOM opleidingen zijn de nieuwe heftruckbestuurders bekend met eventuele onveilige werksituaties. En kunnen ze deze nieuwe ervaring delen met de bestaande heftruckchauffeurs. Ook kunnen bestaande heftruckchauffeurs, waarvan het heftruckcertificaat is of gaat verlopen, bij ons een herhalingscursus volgen. U bent er dan zeker van dat de training goed en grondig is uitgevoerd en vergroot daarmee de heftruck veiligheid binnen uw opslag of magazijn.

 

Basisopleiding heftruckchauffeur voor beginners

Gaat of wilt u binnenkort een heftruck of een vorkheftruck besturen en wilt u graag uw basisopleiding veilig werken met een heftruck halen? Dan kunt u bij BLOM opleidingen uw heftruckchauffeur cursus volgen. Tijdens deze cursus schenken we bij BLOM veel aandacht aan veiligheid, de praktijk en de theorie voor de heftruck. U leert de heftruck besturen en we wijzen u op gevaarlijke situaties. U wilt bijvoorbeeld met een loodzware machine zoals een heftruck niet kantelen of tegen iets of iemand aanrijden. Binnen deze praktijkgerichte opleiding schetsen we situaties waar u nu misschien nog niet bij stil staat. Met onze trainingen bent u in staat deze gevaarlijke situaties te voorkomen en kunt u efficiënt en veilig werken met zware machines zoals de heftruck.

Veilig werken met de vorkheftruck voor gevorderden

Bestuurt u al een heftruck of een vorkheftruck maar wilt u graag een training volgen om uw heftruckcertificaat te halen? Bij BLOM opleidingen bieden we voor iedereen een oplossing. Of u nu opzoek bent naar een herhalingscursus, een basisopleiding of net daar tussen in. Wij stellen veiligheid en veilig werken voorop in onze cursussen en leiden u in één of twee dagen op tot heftruckbestuurder. Onze training is zo ingericht dat u straks in staat bent om zelf uw heftruck of vorkheftruck te inspecteren op veiligheid en mankementen. U leert tijdens de heftruckopleiding van BLOM gevaarlijke situaties te herkennen en hoe en waarom u eventueel veranderingen zou kunnen aanbrengen in uw magazijn om efficiënter en veiliger te werken binnen uw organisatie. Daarnaast leert u tijdens de opleiding heftruckbestuurder uw eigen machine te voorzien van onderhoud. Wanneer u de training voldoende afsluit, ontvangt u van BLOM opleidingen een heftruckcertificaat.  Dit certificaat is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar kunt u uw heftruckcertificaat verlengen met een herhalingscursus.

 

Herhalingscursus heftruckchauffeur voor de expert

Heeft u al een heftruckcursus gedaan of bent u al in het bezit van een heftruckcertificaat maar is of gaat deze binnenkort verlopen? Bij ons kunt u terecht voor een herhalingscursus voor de heftruck waar u uw theorie en praktijk kunt opfrissen. Bij BLOM opleidingen schenken we tijdens onze heftruck herhalingscursus veel aandacht aan veilig werken in de praktijk. Een in verhouding klein gedeelte bestaat uit theorie en aan het einde daarvan zullen we uw vakkennis testen. Het grootste gedeelte van de training besteden we aan de praktijk, want bij BLOM opleidingen vinden we het belangrijk dat u en uw collega’s veilig kunnen werken. Een herhalingscursus is belangrijk om uw kennis op te frissen. Misschien rijdt u dagelijks op een heftruck of vorkheftruck en bent u een doorgewinterde heftruckchauffeur, misschien gebruikt u de heftruck helemaal niet elke dag, hoe dan ook, een vorkheftruck kan een heel gevaarlijke machine worden wanneer er niet (meer) voldoende gelet wordt op de veiligheid en het juist gebruiken van een heftruck. Deze cursus/training is speciaal ontwikkeld voor heftruckchauffeurs die hun heftruckcertificaat willen verlengen. Wanneer de heftruckopleiding met een voldoende wordt afgesloten verlengt BLOM opleidingen uw certificaat, en bent u de komende 5 jaar weer een veilige, vakbekwame heftruckchauffeur!

 

Welke mogelijkheden biedt BLOM opleidingen nog meer?

Het is ook mogelijk om uw heftruckopleiding te combineren met een reachtruck opleiding. Aan het einde van de dag haalt u dan niet alleen uw heftruckcertificaat, maar ook uw reachtruckcertificaat. Naast deze opleidingen bieden wij ook een hoogwerkercursus, een Hijsenopleiding, een autolaadkraanopleiding, een verreiker cursus, een opleiding voor de minigraver, een reachstackeropleiding en een bobcattraining. Bij alle heftruckopleidingen behandelen en trainen we ook de stapelaar, hiervoor ontvangt u aan het einde van de cursus automatisch een stapelaarcertificaat voor.

 

U kunt deze basisopleiding veilig werken met de heftruck bij u in de buurt volgen. Klik op de omgeving waar u uw training tot heftruckbestuurder wilt volgen.

 

Alkmaar klikt u hier heftruckcursus Alkmaar

Amsterdam klikt u hier heftruckcursus Amsterdam

Almere klikt u hier heftruckcursus Almere

Assen klikt u hier heftruckcursus Assen

Emmen klikt u hier heftruckcursus Emmen

Groningen klikt u hier heftruckcursus Groningen

Zuidlaren klikt u hier heftruckcursus Zuidlaren

Ede klikt u hier heftruckcursus Ede

Arnhem klikt u hier heftruckcursus Arnhem

Apeldoorn klikt u hier heftruckcursus Apeldoorn

Eindhoven klikt u hier heftruckcursus Eindhoven

Etten-Leur klikt u hier heftruckcursus Etten-Leur

Breda klikt u hier heftruckcursus Breda

Heerenveen klikt u hier heftruckcursus Heerenveen

Leeuwarden klikt u hier heftruckcursus Leeuwarden

Heerlen klikt u hier heftruckcursus Heerlen

Hengelo klikt u hier heftruckcursus Hengelo

Houten klikt u hier heftruckcursus Houten

Schiedam klikt u hier heftruckcursus Schiedam

Den Haag klikt u hier heftruckcursus Den Haag

Rotterdam klikt u hier heftruckcursus Rotterdam

Tilburg klikt u hier heftruckcursus Tilburg

Venlo klikt u hier heftruckcursus Venlo

Zwolle klikt u hier heftruckcursus Zwolle

Naar top