BLOM opleidingen is de plek om een vakkundig reachtruckcertificaat te halen

Een reachtruckcertificaat halen is geen overbodige luxe. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met transportmiddelen, vaak met blijvend letsel, sommige met dodelijke afloop. Natuurlijk kan er niet vanuit worden gegaan dat wanneer bestuurders in het bezit zijn van een geldig diploma dat er nooit ongelukken zullen gebeuren, maar wanneer bestuurders in het bezit zijn van een certificaat wordt de kans aanzienlijk kleiner. Bovendien maakt de ARBO-wet een onderscheid tussen het besturen van de reachtruck en heftruck. Voor de reachtruck geldt ook een aantoonbare instructie, een heftruckcertificaat geeft daarmee geen vrijbrief voor het werken met de reachtruck.

 

Is een reachtruckcertificaat verplicht?

Het halen van een reachtruckcertificaat is niet verplicht, wel is het verplicht dat bestuurders van reachtrucks grondige en specifieke instructies hebben gehad voordat ze een reachtruck gaan besturen. Wat precies grondige instructies zijn is onbekend en wanneer niet is vastgelegd dat deze instructies zijn gegeven betekenen ze voor de arbo-wet en verzekeraars helemaal niets. Dit kan ervoor zorgen dat de Inspectie SZW het bedrijf stil legt tot alle bestuurders van reachtrucks en andere transportmiddelen hun certificaat of diploma gehaald hebben of dat bestuurders die geen rijbewijs hebben voor een reachtruck op non-actief worden gezet. Veel vervelender is dat wanneer er een ongeluk gebeurd en de discussie gevoerd moet worden met verzekeraars. Met een reachtruckcertificaat van BLOM opleidingen beschikt u over het bewijs dat uw bestuurders of u als bestuurder grondige instructies heeft gehad en deze heeft begrepen en in de praktijk kunt naleven. Het is fijn om verzekeraars en de arbo-wet gerust te stellen, maar vooral uzelf. Met een diploma, rijbewijs of certificaat voor de reachtruck kan er veilig, correct en efficiënt gewerkt worden.

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 20.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Wat zijn de kosten voor een reachtruckcertificaat?

De kosten van het volgen van een opleiding voor een reachtruckcertificaat verschillen per opleiding. Er zijn drie verschillende opleidingen. Bij BLOM opleidingen hebben we trainingen voor beginners, voor gevorderden en een herhalingscursus waneer de geldigheid van het reachtruckcertificaat is of gaat verlopen. Deze reachtruckopleidingen verschillen in tijd en daarom ook in de kosten. Ga naar de opleiding die bij uw ervaring past, daar vindt u de kosten voor deze opleiding.

 

 

Basisopleiding: Een reachtruckcertificaat halen voor de beginner

Reachtruckcertificaat kosten: € 599,-

Wanneer u nog niet eerder een reachtruck heeft bedient maar dit wel wilt gaan doen kunt u kiezen voor onze basisopleiding voor de reachtruck. U kunt dan na twee opleidingsdagen uw reachtruckcertificaat bij ons behalen. Tijdens deze cursus richten we ons voornamelijk op de praktijk. Een rijbewijs is niet verplicht, grondige instructies wel. Ook bewijst een reachtruckdiploma of reachtruckcertificaat van BLOM opleidingen dat u beschikt over voldoende behendigheid om de reachtruck te kunnen besturen. We wijzen cursisten op alle aspecten van veiligheid en zorgen dat ze eigen verantwoordelijkheid nemen om veilig te werken.

 

Reachtruckopleiding: Een reachtruckcertificaat halen voor gevorderden

Reachtruckcertificaat kosten: € 299,- ex btw

Als u al enige ervaring heeft met het besturen van een reachtruck maar nog geen reachtruckcertificaat heeft gehaald kunt u zich opgeven voor de veilig-werken-met-de-reachtruck-opleiding voor gevorderden. Tijdens deze cursus besparen we wat tijd op de praktijk. Uiteraard zal de praktijk tijdens deze opleiding de boventoon voeren maar we gaan uit van enige ervaring. Het blijkt nog al eens dat we fout aangeleerde handelingen moeten afleren voordat u een reachtruckcertificaat kunt halen. Behendigheid en veiligheid staan tijdens deze cursus centraal, en tijdens de cursus zal blijken dat dit ook niet afzonderlijk van elkaar gezien kan worden. Want wanneer er geen volledige controle over de reachtruck is, kan veiligheid niet worden gewaarborgd. Aan het einde van de opleidingsdag wordt het theorie- en praktijkexamen afgenomen, wanneer deze met een voldoende zijn afgesloten ontvangen cursisten hun reachtruckcertificaat.

 

Herhalingscursus: Een reachtruckcertificaat halen voor de experts

Reachtruckcertificaat kosten: € 195,-

Wanneer u al eens een reachtruckcertificaat heeft gehaald maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen kunt u een herhalingscursus volgen bij BLOM. Deze training is ingericht om de kennis van de reachtruckchauffeur op te frissen. Het is dan al (bijna) 5 jaar geleden dat het reachtruckcertificaat behaald is, dus een opfriscursus kan dan geen kwaad. We wijzen ook hier op veiligheid en richten ons op de praktijk. Cursisten kunnen ook zelf met voorbeelden komen van gevaarlijke situaties en deze kunnen dan samen met de instructeur bekeken en opgelost worden.

 

Gecombineerd reachtruckdiploma

Alle reachtruckcursussen kunnen ook gecombineerd worden met een heftruckopleiding. Cursisten volgen dan de beide opleidingen in een cursus. Doordat de theorie van de heftruck en de reachtruck niet veel van elkaar verschillen kunnen daar tijd en kosten mee gespaard worden. Aan het einde van de cursus, bij het voldoende uitvoeren van het examen, ontvangen cursisten zowel het reachtruckcertificaat als het heftruckcertificaat.

 

Incompany reachtruckdiploma

BLOM opleidingen geeft ook reachtruckcursussen op locatie. Indien uw bedrijf over specifieke voorzetapparatuur beschikt kan het logischer zijn bestuurders direct te leren rijden met deze apparatuur. We willen bij BLOM opleidingen dat u of uw medewerkers iets hebben aan het behaalde reachtruckcertificaat, als een incompanytraining gewenst is neem dan contact met ons op, onze instructeurs komen graag naar u toe. BLOM opleidingen geeft ook incompanytrainingen voor: De autolaadkraancursus, verreikeropleiding, minigraver, reachstackeropleiding en de bobcattraining

 

Veilig en vakkundig rijden met een reachtruckcertificaat

Reachtruckcertificaten worden niet weggegeven bij een pakje boter. Voor het behalen van dit rijbewijs moet gereden worden en bewezen dat de bestuurder behendig met een reachtruck kan rijden. We laten u niet zomaar een examen doen voor het diploma, aan elk examen gaat een cursus vooraf, een basiscursus, een cursus voor gevorderden of een herhalingscursus om de geldigheid van het reachtruckcertificaat te verlengen. Wanneer meerdere transportmiddelen worden bestuurd door een persoon is het verplicht om voorbeide afzonderlijke instructies te hebben gegeven. Als er bijvoorbeeld gereden wordt op een reachtruck en een heftruck kunt u bij ons een gecombineerde cursus volgen. Bij het voldoende afronden van deze gecombineerde cursus (in kortere tijd en tegen lagere kosten) ontvangt u zowel uw reachtruckcertificaat als uw heftruckcertificaat, twee diploma’s in één keer met een geldigheid van 5 jaar.

 

Een reachtruckcertificaat halen voor alle modellen   

BLOM opleidingen beschikt over verschillende transportmiddelen. Er is niet maar een model reachtruck. Ze kunnen verschillen in gewichtsklasse maar ook in reikwijdte. Sommigen hebben een camera of kantelen wanneer de vork zich naar boven beweegt. De rijrichting van een reachtruck is heel onnatuurlijk waardoor het voor bestuurders heel erg wennen is om een reachtruck te besturen. Een certificaat is dan niet verplicht maar de ervaring die onze cursisten opdoen is zeker gewenst. Tijdens een reachtruckopleiding kunnen nog fouten worden gemaakt maar wanneer bestuurders direct in een bedrijf aan de slag gaan kan dit ook veel hoge kosten met zich meebrengen door bijvoorbeeld bederf of aanrijdingen. Laat een onervaren medewerker geen loodzware machines als reachtrucks besturen zonder voldoende kennis en kunnen. En als u er zeker van wilt zijn dat uzelf of uw medewerkers voldoende weten van het besturen van een heftruck, volg dan een cursus bij BLOM opleidingen en behaal bij ons uw reachtruckdiploma.

Naar top