Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Veilig hijsen en heffen doe je met de hijsopleiding van BLOM
 

Een belangrijk deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan niet veilig werken met hijsgereedschappen en hijswerktuigen. Ondeskundig gebruik leidt tot onveilige hijs-situaties, beschadigingen, tijdverlies en ontevreden klanten. Bovendien staat de persoonlijke veiligheid van jou en jouw medewerkers op het spel. Door het volgen van een opleiding hijsen en het behalen van een hijsbewijs wordt de kans op ongevallen aanzienlijk kleiner. Je krijgt een beter inzicht in de risico's en gevolgen daarvan. Deze opleiding veilig hijsen is bestemd voor medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen met de bovenloopkraan of portaalkraan. En voor medewerkers die willen voldoen aan de regels van de Arbowet en verzekeraars met betrekking tot veilig werken met hijsen voor de bovenloopkraan en de portaalkraan.
 

Veilig hijsen cursus
 

Er zijn twee verschillende soorten opleidingen om veilig te leren hijsen. De basisopleiding voor als er nog geen enkele ervaring is met hijsen. Of de herhalingscursus veilig hijsen wanneer er al eens een basisopleiding is gedaan of een eerdere training is gevolgd waarbij het certificaat veilig hijsen al eens is gehaald.
 

Basisopleiding hijsbewijs
 

Tijdens de basisopleiding veilig werken met hijsgereedschappen richten we ons voornamelijk op de praktijk. Wij willen dat cursisten na het volgen van de hijsen opleiding voldoende ervaring hebben opgedaan om direct zelfstandig aan de slag te gaan met hijsen in de praktijk. Daarnaast moet ook het theorie gedeelte worden behaald. Zijn beide voldoende bevonden en afgesloten met een examen? Dan wordt de basisopleiding hijsen beloond met een certificaat ofwel hijsbewijs.
 

herhalingscursus veilig hijsen
 

De herhalingscursus veilig hijsen en heffen is zo ingericht dat eerdere kennis wordt herhaald en daardoor weer fris in het geheugen zit. Certificaten voor veilig hijsen en heffen zijn vijf jaar geldig. Wil je jouw certificaat/hijsbewijs verlengen? Volg dan een herhalingscursus. We trainen tijdens deze hijskraanopleiding de theorie en de praktijk en sluiten af met een BLOM-veilig-hijsen-examen. Wanneer de herhalingscursus voldoende wordt afgerond verlengen wij het bestaande certificaat om te mogen hijsen met vijf jaar.

 

Na afloop van de opleiding veilig hijsen is de cursist:

 • Op de hoogte van de belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen
 • In staat op een veilige en efficiënte manier lasten aan te slaan en te verplaatsen
 • Op de hoogte van het gebruik van de verschillende hulpmiddelen
 • In staat lasten en hijsmiddelen te beschermen tegen beschadiging
   

Inhoud opleiding veilig werken met de hijskraan
 

De inhoud van de veilig hijsen cursus  bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In het volgende overzicht zie je welke onderdelen we behandelen. Veilig werken is in deze hijskraanopleiding van groot belang. Je ziet dat we daar in deze training veel aandacht aan besteden.

 

Inhoud theorie hijsbewijs   Inhoud praktijk hijsbewijs
 • Veiligheid AI 14 en Arbowet 
 • Behandelen van lasten     
 • Hijsen en de werktuigen 
 • Maximale werkbelasting   
 • Hijsen met banden en kettingen   
 • Gebruik van hulpmiddelen
 • Veiligheidsaspecten
 • Het verplaatsen van lasten
 • Het aanslaan van lasten
 • Bewustwording van gevaren en risico's

 

Hijsbewijs halen bij BLOM opleidingen

Behalve de opleiding veilig hijsen biedt BLOM opleidingen nog meer opleidingen aan binnen het interntransport of VCA en BHV. Zo is er een opleiding voor de heftruck en de reachtruck en kun je deze twee opleidingen combineren. Tijdens deze gecombineerde opleiding behandelen we ook de stapelaar, je ontvangt dan dus het heftruckcertificaat, reachtruckcertificaat en het stapelaarrijbewijs. Er is ook een hoogwerkertraining om het hoogwerkercertificaat te halen, een cursus voor de autolaadkraan, een verreikeropleiding en een opleiding voor de minigraver. De instructeurs kunnen al deze trainingen ook incompany geven.

 

Naar top