Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Uw hijsbewijs halen doet u bij BLOM, een certificaat om veilig te hijsen

Een certificaat of hijsbewijs halen om te mogen hijsen is niet verplicht. Wel is het verplicht om voor het werken met bijvoorbeeld een hoogwerker grondige instructies te hebben gekregen. Zo stelt de arbo-wet en verzekeraars. Een certificaat of hijsbewijs dient als een bewijs daarvan. Behalve de arbo-inspectie en verzekeraars tevreden te stellen zijn er nog meer belangrijke redenen om een hijsbewijs opleiding of hijsbewijs diploma te behalen, namelijk veiligheid; een belangrijk deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan onveilig werken met hijswerktuigen zoals de bovenloopkraan en de portaalkraan. Onvakkundig gebruik leidt tot onveilige situaties, tijdverlies en ontevreden klanten bij bijvoorbeeld schade. Daarboven staat de eigen veiligheid van u of uw personeel op het spel. Door een hijsbewijs opleiding te halen om veilig te hijsen wordt de kans op ongelukken beduidend kleiner doordat u veel meer beter besef krijgt in de bedreigingen en consequenties daarvan. Het diploma voor veilig hijsen is bestemd voor medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen met de bovenloopkraan of portaalkraan.

 

Twee verschillende opleidingen voor hetzelfde hijscertificaat.

Er zijn twee verschillende opleidingen die leiden tot hetzelfde hijsbewijs of hijscertificaat. Afhankelijk van uw eigen ervaring kiest u een opleiding die bij u past. Er is een hijsbewijs opleiding voor beginners, mensen zonder enkele of met een beetje ervaring, dat is de basiscursus veilig hijsen. De andere cursus om het hijsbewijs te halen is de herhalingscursus veilig hijsen. Deze cursus is bedoeld voor personen die al beschikken over een verplicht hijscertificaat maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen.

WAAROM KIEST U VOOR EEN HIJSOPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de gebruiker van hijsmiddelen. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als cgebruiker bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die hijswerkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 20.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Basiscursus voor het certificaat veilig hijsen.

Tijdens de basiscursus voor het halen van een hijsbewijs behandelen we de theorie en praktijk en wisselen we die met elkaar af. We beschikken over verschillende hijs-apparatuur zodat u bekent raakt met de besturing van de verschillen in de machines. Bij BLOM besteden we extra veel aandacht aan de praktijk omdat we willen dat cursisten die hun hijscertificaat bij BLOM gehaald hebben direct zelfstandig aan de slag kunnen op de werkvloer. Veilig werken staat bij BLOM hoog in het vaandel, wanneer er niet ten alle tijden veilig wordt gewerkt zal het hijscertificaat niet behaald worden.

 

Herhalingscursus om het certificaat voor veilig hijsen te verlengen

De herhalingscursus veilig hijsen is bedoeld om te voldoen aan de verplichting om het verlopen of bijna verlopen hijsbewijs te verlengen. De geldigheid van deze hijsbewijzen bedragen 5 jaar. Daarna dient de cursist een herhalingscursus te doen. Met deze herhalingscursus frissen wij de bestaande kennis die bij een eerder diploma is opgedaan op. Bij het voldoende afronden van het praktijk- en theorie-examen zal het hijscertificaat opnieuw verlengt worden met 5 jaar.

 

De beide opleidingen voor een hijsdiploma bestaan uit de volgende onderdelen:

Inhoud theorie                                            Inhoud praktijk

- Veiligheid AI 17 en Arbowet                        - Gebruik van hulpmiddelen

- Behandelen van lasten                                - Veiligheidsaspecten

- Hijsen en de werktuigen                              - Het verplaatsen van lasten

- Maximale werkbelasting                              - Het aanslaan van lasten

- Hijsen met banden en kettingen                  - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Na afloop van de opleiding veilig hijsen kan de cursist met een behaald diploma voor hijsen:

- vakkundig op een veilige en efficiënte manier lasten aan te slaan en te verplaatsen

- goed gebruik maken van de verschillende hulpmiddelen

- de belangrijkste hijswerktuigen en gereedschappen bedienen

- deskundig de lasten en hijsmiddelen beschermen tegen beschadiging

 

BLOM opleidingen is gespecialiseerd in het geven van trainingen voor het intern transport. Behalve de opleiding hijsen geven wij ook opleidingen voor de hoogwerker een opleiding om het reachtruckcertifictaat te halen. Deze opleiding kunt u combineren met een heftruckopleiding We geven opleidingen in VCA en BHV en incompagnytrainingen voor de autolaadkraan, verreiker, minigraver, reachstacker, en de bobcat.

 
Naar top