Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

In 1990 is Jan Groothuis begonnen in Delden als een handelaar in heftrucks. Al snel blijkt dat er vraag is naar vakkundig opgeleide heftruckchauffeurs. Jan Groothuis weet door zijn ervaring als geen ander waar een goede heftruckchauffeur aan moet voldoen. Met alle machines al in huis kunnen de eerste heftruckopleidingen snel plaatsvinden. Allereerst buiten, waardoor er creatief omgegaan moet worden met het weer, maar al snel wordt de eerste overdekte opleidingslocatie van BLOM opleidingen gebouwd. 

Spring naar jaartal


Noodzaak van opleiden 


1990

Pas in de beginjaren ’90 realiseert men zich hoe gevaarlijk een heftruck kan zijn. Veel bedrijven zien dat veel ongelukken en schades voorkomen kunnen worden door chauffeurs te voorzien van een goede opleiding. Ook de overheid gaat aan de slag met nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot de arbeidsomstandigheden binnen het intern transport.

Jaar 1990

Groeispurt BLOM opleidingen


1995

In de tweede helft van de jaren ’90 ondergaat BLOM opleidingen een groeispurt. De eerste vaste medewerkers worden aangenomen en de tweede en derde vestiging worden geopend in Zwolle en Ede.

Jaar 1995

BLOM neemt opleidingstak ELSEVIER over


2000

In de periode 2000 tot 2005 vindt er een grote overname tussen twee bedrijven plaats. Het bijzondere aan deze overname is dat het kleine voormalige BLOM het grote opleidingsgedeelte van ELSEVIER overneemt. Inclusief 10 extra opleidingslocaties, een enorme groei voor een kleinschalig bedrijf.

Jaar 2000

Inname nieuw hoofdkantoor Hengelo


2005

Door de hevige groei in deze periode en de uitbereiding naar de 14e opleidingslocatie, is BLOM opleidingen ook toe aan het uitbreiden van het hoofdkantoor. Dit resulteert zich in de inname van het nieuwe hoofdkantoor in Hengelo aan de Adam Smithstraat, tegenover IKEA.

2010 2005

Digitaliseringsomslag


2010

In de periode vanaf 2010 begint BLOM opleidingen met het maken van een digitaliseringsomslag. Zodoende is het onder andere mogelijk om opleidingen te volgen via e-learning. De beschikbare data zijn online zichtbaar en cursisten kunnen zich direct inschrijven. Ook is BLOM opleidingen sinds 2012 CEDEO erkend, iets waar we enorm trots op zijn. Naast CEDEO zijn we per januari 2015 ook ISO 9001 gecertificeerd. 

2010 2010
 
Naar top