Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 22 februari 2016
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

Hoe verbetert instructeur Edward van Dijk de intern transportwereld?

Als Edward binnenkomt lopen dan kun je daar letterlijk niet omheen, een grote goedlachse beer van een vent. Al bijna 18 jaar in dienst bij BLOM opleidingen, ooit begonnen als heftruckchauffeur bij Ardagh Glass. In 1998 heeft Edward de overstap gemaakt naar instructeur en door de overname van Elsevier is hij bij BLOM opleidingen terecht gekomen. Wie is Edward en hoe draagt hij zijn steentje bij aan het verbeteren van de intern transportwereld?

Een certificaat krijg je niet zomaar bij BLOM, je moet er wel wat voor doen! 

Heftruck-EditieNLAls ik met een cursus begin heb ik voor de tijd wel even gekeken hoe mijn groep er uit ziet. Even een kort praatje om een eerste indruk van de mensen te krijgen vind ik altijd wel erg prettig en belangrijk. Mensen schrikken soms van mij, ik ben behoorlijk groot en dat schrikt ze soms wel eens af. Gelukkig merken de meeste mensen al heel snel dat ik niet zo moeilijk ben. Tijdens de cursus krijgen deelnemers ook echt de ruimte om te kunnen leren, wel ben ik tijdens het examen streng en rechtvaardig. 

 

"Onderscheid maken tussen cursisten doe ik niet tijdens een cursus. Ik probeer iedere cursist de aandacht te geven die ze nodig hebben. Ze mogen fouten maken, juist door het maken van fouten leren ze hoe het wel moet.” Soms onderschatten cursisten het besturen van een heftruck en hebben ze een instelling van “Dit doen we wel even”. We zeggen niet voor niets dat het verdienen van een heftruckcertificaat geen kleinigheid is. Edward reist door heel Nederland voor het geven van opleidingen, maar is meestal te vinden in Schiedam en Etten-Leur.

Edward is een rustige trainer die goed z’n cursisten observeert en de verbeterpunten bespreekt. De diversiteit aan cursisten bij onze open inschrijvingen maakt het leuk, deelnemers leren ook onderling van elkaar. Ze horen verschillende manieren van werken en dat leidt vaak ook weer voor interessante gesprekken tijdens de pauzes.
 

Download het gratis beoordelingsformulier


Zo doen we het altijd!

Ik ben een eerlijke rechtvaardige trainer, bij de deelnemers die op herhaling komen ben je vaak bezig met het afleren van handelingen. Door de jaren hebben ze een eigen routine opgebouwd. Ze proberen te laten kijken met een frisse blik zorgt er vaak voor dat ze weer veiliger gaan rijden. Het meest gehoorde excuus is dan ook: “Zo doen we altijd.” 

Tijdens de cursus merk ik toch vaak dat het beroep van heftruckchauffeur een ondergeschoven kindje is. Daarom probeer ik cursisten ook weer enthousiast krijgen voor het heftruck rijden. In dit werk moet je wel heel flexibel zijn, je komt bij veel bedrijven over de vloer. Daarom is eerlijkheid ook erg belangrijk.  

instructeur-vriescel-heftruckIncompany goede opleidingen geven is een vak

Edward is een instructeur die heel breed inzetbaar is en daardoor ook veel in-company trainingen geeft. “Tijdens in-company trainingen kom je bij heel veel bedrijven op de vloer. Het is erg leuk om bij zoveel verschillende bedrijven over de vloer te komen. Tijdens deze dagen proef je vaak goed de sfeer op de werkvloer. Je komt bij bedrijven waar het echt goed geregeld is. Helaas zien we het ook wel eens anders. Voor ons is het dan weer een uitdaging om de medewerkers en de leidinggevenden te laten zien dat het soms door kleine aanpassingen al anders kan.” 

Investeren levert meer op dan bezuinigen

Inmiddels zit ik al bijna 18 jaar bij BLOM opleidingen. Ik heb bijna de studie middelbaar veiligheidskundige afgerond. Na 18 jaar wilde ik graag wat met mijn kennis en kunde doen en dit naar een hoger niveau tillen. Nu al merk dat ik door deze studie veel bewuster met de alledaagse dingen om ga. Je kijkt veel kritischer. De intern transportwereld kan veel veiliger. Jammer genoeg word er nog teveel bezuinigd. En betere communicatie en kortere lijnen zou al in veel gevallen ook al zorgen voor een veiligere werkomgeving. 

Lees ook de interviews met Herman, Yvonne en Bart

Plaats bericht


Bart van Meurs

Geplaatst op: 24 februari 2016

"Ed heft me vorige week weer met de neus op de feiten gedrukt tijdens de herhaling. Was niet alleen een leerzame maar ook weer een gezellige dag in Schiedam. Bedankt Ed!! Tot over 5 jaar"

Naar top