Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veilig werken met de Verreiker

Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De verreiker is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders waardoor de verreiker vaker wordt ingezet op terreinen met een oneffen ondergrond. In bedrijfstakken als de constructie, de bouw en de landbouw wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een verreiker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de verreiker zijn eigen specifieke risico's en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen verreikerchauffeur. Deze training voeren wij alleen op locatie van het bedrijf uit met gebruik van de eigen verreiker. 

 


(8,0)

Op basis van 5 individuele beoordelingen.

Programma

De cursus duur bedraagt 1 dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van de verreiker. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een verreiker kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep, en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een verreiker certificaat met een geldigheid van 5 jaar. De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:

 

- veilig en verantwoord met een verreiker te werken

- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

- het dagelijks onderhoud correct uit te voeren

 

Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet - Dagelijks onderhoud
- Verkeersvoorschriften - Bediening en besturing
- Belasting van verreikers - Behandelen van lasten
- Vakkennis - Rijden in ruw terrein
- Dagelijks onderhoud   - Afstempelen en werken op hoog niveau
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico's

 

Opleidingslocatie In-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

  rob Groen (9,6)
 Bradley (8,0)
 Bradley (8,0)
 Bradley (8,0)
 Bradley (8,0)
 meeldijk (8,0)
Naar top