Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

De opleiding VCA in Groningen, snel en vakkundig aan de slag

Bent u aan het zoeken naar een vakkundige opleiding VCA in Groningen? Op slechts 45 minuten vanaf Groningen heeft BLOM opleidingen een opleidingslocatie waar u uw VCA-opleiding kunt volgen. Behalve voor de VCA-opleiding in Groningen kunt u zich ook opgeven voor een heftruck opleiding in Groningen en een BHV-cursus in groningen. Daarnaast bied BLOM opleidingen ook cursussen aan voor de reachtruck, hoogwerker en hijsen.

 

 

 

VCA staat voor checklist aannemers VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) en is in het leven geroepen door vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven. Zij wilden een goed systeem hebben om bedrijven die risicovolle werkzaamheden verrichten op risicovolle locaties op een objectieve wijze te kunnen beoordelen op het gebied van veiligheid. VCA bestaat sinds 1994 en sinds dien eisen steeds meer bedrijven die met deze extra risico’s kampen dat hun medewerkers of contractors in het bezit zijn van een VCA-diploma. Dit VCA-diploma kunt u bij BLOM opleidingen in Groningen behalen, daarvoor heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Soorten VCA-opleidingen in Groningen

Bij BLOM VCA-opleidingen in Groningen zijn twee soorten VCA-opleidingen. U kunt zelf een keuze maken welke opleiding u wilt volgen, beide VCA-opleidingen kunt u kiezen zonder dat u specifieke voorkennis nodig heeft.

 

 

 

 

 

Eendaagse VCA-training in Groningen

De eendaagse VCA-training in Groningen start op werkdagen om 8:30 en duurt tot ongeveer 16:00. Tijdens de VCA-training neemt de instructeur de lessen met u door en is er voldoende ruimte voor het stellen van uw vragen. Halverwege de dag gaan we aan de slag met het maken van oefentoetsen. Deze oefentoetsen kijken we gezamenlijk na en zullen we tijdens de lessen ook bespreken. De onderdelen die wij tijdens de VCA-training in Groningen behandelen zijn:

 

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Aan het einde van de eendaagse VCA-trainingsdag in Groningen zal het VCA-examen plaatsvinden. Daarvoor geven wij u automatisch op. Dit VCA-examen zal in Groningen onder toezicht staan van de Examenkamer.

 

Zelfstudie VCA

Het is ook mogelijk om zelf te studeren voor het VCA-examen. Dit doet u online achter uw computer. Dat is handig als u bijvoorbeeld ’s avonds of in de weekenden wilt studeren. U ontvangt van ons een e-learning pakket wat u online kunt volgen. De opleidingstijd is afhankelijk van uw eigen studietempo maar bedraagt ongeveer 5 uur. U kunt pauzeren en hervatten wanneer u dat wilt. Het programma houd uw voortgang bij. U heeft de mogelijkheid om hoofdstukken over te slaan of juist te herhalen. Aan het einde van elk hoofdstuk zal een oefentoets zijn die u kunt maken, zo kunt u testen of u de stof goed begrepen heeft. Wanneer u voldoende heeft geoefend kunt u zich opgeven voor het VCA-examen in Groningen.

 

VCA-examen in Groningen

Het VCA-examen in Groningen neemt ongeveer een uur tijd in beslag. Wanneer u kiest voor de eendaagse VCA-cursus in Groningen zal dit examen aansluitend aan de lesdag zijn, wanneer u gekozen heeft voor het VCA-zelfstudie pakket kunt u zelf bepalen wanneer u het examen in Groningen wilt maken. VCA-Examens staan altijd onder toezicht van de Examenkamer en nemen ongeveer één uur in beslag. Wanneer u een voldoende scored voor het VCA-examen ontvangt u van ons het VCA-diploma. Dit is een erkent PBNA-diploma en is 10 jaar geldig.

 
Naar top