Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VOL (Zelfstudie)

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM= Veiligheid, Gezondheid, Milieu). VCA is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Steeds meer bedrijven hebben VCA of vragen om VCA gecertificeerde bedrijven en medewerkers. Deze ondernemingen voeren regelmatig risico volle werkzaamheden uit in risico volle omgevingen.

Na afloop van de opleiding VOL-VCA weet de cursist hoe hij/zij veilig werkzaamheden kan uitvoeren en risico’s tot een minimum kan beperken en zijn of haar medewerkers zo aan te sturen dat zij de werkzaamheden veilig uitvoeren. De deelnemers zijn goed voorbereid op het examen.


(7,9)

Op basis van 3 individuele beoordelingen.

Voor wie is deze cursus?

Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die werkzaam zijn bij een aannemer, contractor of opdrachtgever die het VCA-certificaat verplicht stelt en die leiding geven aan operationele medewerkers in de industrie en bouwnijverheid.

Dit is ook het certificaat voor ZZP-ers

 

Programma

Deze e-learningopleiding VOL-VCA volgt u online, bijvoorbeeld thuis achter uw eigen computer. De tijd die u nodig heeft is afhankelijk van uw eigen studietempo, maar zal ongeveer 10 uur in beslag nemen. Kent u een hoofdstuk al? Dan kunt u dat gewoon overslaan. Aan het eind van elk hoofdstuk is een toets om te kijken of u alles goed weet. Blijkt het dat u toch nog niet goed op de hoogte bent, dan kunt u alsnog het hoofdstuk gaan doen.

U kunt tussentijds elk moment pauzeren. Het systeem houdt uw voortgang bij (ook als bijvoorbeeld uw internetverbinding zou wegvallen). De doorlooptijd wordt bepaald door de voorlees-stem (voice over).

Het examen vindt plaats op één van de 12 examenlocaties in Nederland. Tijdens de cursus kunt u een afspraak maken waar en wanneer u het examen wilt afleggen.

 

Inhoud

- De inhoud van de opleiding VOL-VCA hebben wij als volgt voor u gespecificeerd:

- Wet- en regelgeving

- Arbeidsomstandigheden

- Milieuwetgeving

- Ergonomie

- Brand- en explosiegevaar

- Werkvergunningen in besloten ruimten

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

- Het bevorderen van veilig werken

- Bedrijfsnoodplan

- Voorkomen van struikelen, uitglijden en verstappen

- Taak- en risicoanalyse

  D.S. Jorink (8,3)
 Lenka van Erken Calandt (7,8)
 T.Hennekes (8,0)
 M.Wolves (7,2)
Naar top