Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Woon of werk je in Groningen en wil jij je reachtruckcertificaat halen? Dat kan bij BLOM opleidingen. De reachtruckopleiding wordt op al onze 22 opleidingslocaties door Nederland gegeven. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Groningen vind je het opleidingscentrum van BLOM opleidingen in Assen.

Reachtruckcertificaat behalen in Groningen

Ben jij in het bezit van een reachtruckcertificaat? Dan maak je een betere kans op de arbeidsmarkt. Ook werk je veiliger in de logistieke sector. Een reachtruck is een erg zwaar transportmiddel. Een reachtruckopleiding is daarom zeker niet overbodig om de veiligheid te waarborgen. Met een reachtruck heb je de mogelijkheid om op grote hoogtes te werken. Veiligheid is in de lucht én is hier op de grond heel belangrijk. In welke stand houd je de vorken? Hoe stuur je de reachtruck netjes voor de stelling? Wat zijn de gevaren op een reachtruck? Op deze vragen krijg jij antwoord tijdens onze reachtruckopleiding dichtbij Groningen.

Je reachtruckcertificaat halen dichtbij Groningen: veel praktijk

Jouw certificaat ontvang je na het afronden van onze reachtruckopleiding. Tijdens deze opleiding richten we ons voornamelijk op de praktijk. Waarom? Het is belangrijk dat bestuurders van reachtrucks de volledige controle hebben over het transportmiddel. Onze reachtruckcursisten krijgen tijdens de cursus verschillende opdrachten om die volledige controle te krijgen. Alleen dán wordt de veiligheid gewaarborgd. Een voorbeeld van de opdrachten die de cursisten krijgen? Er worden pallets verplaatst met verschillende soorten lading, waaronder vloeistof. Om de behendigheid van het sturen te trainen is er een speciaal parcours. Het besturen van een reachtruck voelt in het begin onnatuurlijk. Dit komt door het stuurwiel én de zijwaartse positie van de reachtruckchauffeur.

Reachtruckopleiding voor gevorderden

De reachtruckcursus veilig rijden is geschikt voor reachtruckchauffeurs die al wat ervaring hebben met een reachtruck. Tijdens de reachtruckcursus richten we ons op de praktijk en de veiligheid. Beide zijn heel belangrijk! We zien soms dat vaardigheden verkeerd zijn aangeleerd. Hier letten we goed op. Tijdens de opleiding helpen we de reachtruckchauffeur om extra goed op de veiligheid te letten.

Een herhalingscursus reachtruckcertificaat

Ook is er een herhalingscursus beschikbaar voor de reachtruck. Wanneer is deze interessant? Dat is wanneer je al in het bezit bent van een reachtruckcertificaat maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen. Deze herhalingscursus is speciaal ontwikkeld om de kennis van de reachtruckchauffeur op te frissen. We richten ons hier minder op behendigheid, maar vooral op de veiligheid. Over het algemeen zien we dat de besturing van de reachtruck nog prima gaat. Maar dat er minder goed gekeken wordt en minder op de veiligheid wordt gelet. En dáár werken we aan tijdens onze herhalingscursus.

Reachtruckopleiding Groningen: het examen

Aansluitend aan elke reachtrucktraining wordt er een examen afgenomen. Dit geldt voor de theorie en de praktijk. Voor het praktijkexamen moeten cursisten een opdracht uitvoeren. Met een formulier beoordeelt de instructeur de reachtruckbestuurder. Aan het einde van de opleiding horen cursisten direct of ze volwaardige reachtruckchauffeurs zijn of dat ze opnieuw een reachtrucktraining moeten volgen. Soms kan een dag in de praktijk al voldoende zijn om toch wat meer gevoel te krijgen voor de reachtruck, de theorietraining hoeft dan niet opnieuw te worden behaald.

Naar top