Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een BHV-opleiding in Dordrecht, door onze eigen ervaren instructeurs

U vind ons BHV-opleidingscentrum op slechts 31 kilometer afstand vanaf Dordrecht. BLOM opleidingen is gespecialiseerd in het geven van opleidingen en cursussen in BHV, VCAHeftruck, reachtruckhijsen, de hoogwerker en ander intern transport. BLOM opleidingen bezit 14 eigen opleidingshallen er is altijd een opleidingslocatie bij u in de buurt, zo ook in Dordrecht.

 

 

 

 

Hoeveel bedrijfshulpverleners heeft een bedrijf nodig?

Door de arbo-wet is het verplicht gesteld dat elk bedrijf voldoende bedrijfshulpverleners moet hebben aangewezen en opgeleid. Hoeveel bedrijfshulpverleners een bedrijf nodig heeft is afhankelijk van de grootte, aard, locatie en overige risico’s van het bedrijf. In 2007 heeft de arbo-wet bepaald dat BHV maatwerk betreft, werkgevers kunnen via de RIA uitzoeken welke regels voor hen gelden. Wanneer u bedrijfshulpverleners gaat opleiden tot BHV’er raden wij in Dordrecht aan dat u rekening houdt met de aanwezigheid van het opgeleide personeel, dat u ook beschikt over voldoende bedrijfshulpverleners in de vakantieperiode of in het geval van ziekte.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De BHV- Basiscursus

Een bedrijfshulpverlener wordt u niet zomaar. Daarvoor dient u een opleiding te volgen. U kunt een basiscursus BHV bij BLOM opleidingen in Dordrecht volgen wanneer u over nog geen enkele ervaring beschikt. Deze BHV-basiscursus heeft in Dordrecht een opleidingsduur van twee dagen. Deze twee dagen splitsen we op in één dag voor EHBO en één dag voor brandpreventie.

 

De EHBO-dag BHV in Dordrecht

EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen. Dit is een van de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen uitvoeren. Tijdens de EHBO-dag BHV in Dordrecht leert u bijvoorbeeld het controleren van vitale functies, de Heimlich-greep, de stabiele zijligging, reanimatie met en zonder AED en meer. Tijdens deze EHBO-dag richten we ons voornamelijk op de praktijk.

 

De branddag BHV in Dordrecht

Tijdens de brand-dag BHV in Dordrecht leert u hoe u kleine en of beginnende branden kunt blussen. Dit is de tweede taak van de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen. U leert hoe branden ontstaan met het gebruik van de brand-driehoek en welke van de drie elementen die vuur nodig heeft u het beste kunt wegnemen om de brand te blussen. U leert tijdens de opleiding BHV in Dordrecht ook met welk blusmiddel u dat het beste kunt doen. In de praktijk leren we branden te blussen met verschillende blusmiddelen zoals de drie brandblussers (poeder-, CO2- en schuimblusser) maar ook met de slanghaspel en de blusdeken.

 

De overige twee taken van een bedrijfshulpverlener leert u ook tijdens de BHV in Dordrecht

De overige twee taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen uitvoeren zijn communicatie met andere hulpdiensten, dit oefenen we in de praktijk op beide BHV dagen in Dordrecht. We leren u te communiceren over wat er gaande is en welke vragen de meldkamer aan u gaat stellen. U bent dan voorbereid op wat de meldkamer van u wilt weten en kunt die informatie indien mogelijk alvast opdoen. Daarnaast leren wij u ook de communiceren met de andere bedrijfshulpverleners en de taken duidelijk te verdelen. De vierde taak is de begeleiding bij de ontruiming van een gebouw. Ook dit oefenen we tijdens de BHV-praktijklessen in Dordrecht.

 

In Dordrecht leveren we maatwerk op het gebied van BHV

Indien uw bedrijf met specifieke risico’s kampt is het mogelijk een BHV-cursus samen te stellen waarin we deze risico’s mee tellen. Neemt u contact met ons op, want in we geven graag BHV-trainingen in Dordrecht waar u daadwerkelijk iets aan heeft.

 

Examen en BHV-diploma in Dordrecht

Beide opleidingsdagen van de BHV-basiscursus worden in Dordrecht afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer alle examens met een voldoende worden beoordeeld ontvangt het u BHV-diploma van BLOM opleidingen Dordrecht. Dit diploma heeft een geldigheid van één jaar. Na dit jaar kunt u zich opgeven voor de BHV-herhalingscursus in Dordrecht. Deze cursus duurt slechts één dag waarin we de kennis opfrissen, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening met u delen en weer uitgebreid gaan oefenen in de praktijk. Ook wanneer u ergens anders een BHV-diploma heeft gehaald dan in Dordrecht maar deze is of binnenkort gaat verlopen kunt u zich bij BLOM BHV-opleidingen in Dordrecht opgeven voor de BHV-herhalingscursus. Let er dan wel op dat de geldigheid van uw BHV-diploma niet langer verlopen mag zijn dan twee jaar. Indien dat wel het geval is raden wij u aan zich op te geven voor de BHV-basisopleiding in Dordrecht.

Andere opleidingen in Dordrecht en omstreken

Wil jij naast de BHV diploma nog meer certificaten halen? Dan ben je bij BLOM aan het juiste adres. Volg bijvoorbeeld de VCA cursus in Dordrecht. Ook in omstreken van Dordrecht kan je verschillende cursussen volgen. Volg bijvoorbeeld de BHV cursus in Zeeland of de BHV cursus in Zevenbergen.

Naar top