Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een opleiding BHV doet u bij BLOM opleidingen in Zeeland 

Zit uw bedrijf gevestigd in Zeeland en wilt u graag uw medewerkers een BHV-opleiding of herhalingscursus laten doen? Dat kan bij BLOM opleidingen in onze BHV-opleidingsvestiging in Zeeland.

 

 

 

 

 

BHV in Zeeland

BHV is een afkorting van bedrijfshulpverlening. Volgens de arbo-wet zijn alle bedrijven verplicht om altijd één of meerdere bedrijfshulpverleners te hebben. Bedrijfshulpverleners helpen het bedrijf bij ongevallen op het gebied van EHBO en zijn instaat kleine (beginnende) branden te blussen. Ze helpen bij ontruiming indien dat nodig is. Tijdens de BHV-cursus in Zeeland leiden we u op om deze taken goed uit te kunnen voeren. 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De basiscursus BHV in Zeeland

Wanneer uw medewerkers nog geen enkele ervaring hebben met bedrijfshulpverlening kunt u ze opgeven voor een basiscursus BHV in Zeeland. Deze basiscursus duurt twee dagen waarbij de praktijk te boven toon voert. Elke basiscursus BHV in Zeeland bestaat uit een EHBO-dag en een brand-dag. En worden afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer beide examens met een voldoende worden afgesloten ontvangen cursisten het BHV-diploma in Zeeland.

 

Het EHBO onderdeel van de BHV-cursus in Zeeland

EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen. Tijdens het EHBO onderdeel tijdens de BHV-opleiding in Zeeland besteden we veel aandacht aan de praktijk. We oefenen met reanimatie en de AED, leggen uit hoe brandwonden behandeld moeten worden, controleren we de vitale functies en leren we hoe er gecommuniceerd moet worden met de alarmcentrale.

 

Brandpreventie onderdeel van de BHV-cursus in Zeeland

Bij brandpreventie leren wij cursisten over het ontstaan van branden en welke drie elementen een brand nodig heeft om te ontstaan. Welke elementen op welke manier kunnen worden weg genomen om de brand te blussen. In het praktijkdeel tijdens de BHV-opleiding in Zeeland leren we blussen met een haspel-, CO2-, poeder- en een schuimblusser.

 

Theorie- en praktijkexamen BHV in Zeeland

Beide onderdelen van de opleiding BHV worden in Zeeland afgesloten met een theorie- en praktijk examen. Bij een voldoende resultaat op alle onderdelen ontvangen cursisten het BHV-diploma. Wanneer uw medewerkers al beschikken over een BHV-diploma maar wilt u deze verlengen omdat het diploma bijvoorbeeld snel of al is verlopen, dan kunt u uw medewerkers opgeven voor een herhalingscursus. Houd u er wel rekening mee dat het diploma maximaal twee jaar oud mag zijn, indien het eerder behaalde diploma ouder is dan twee jaar dient u uw medewerkers op te geven voor een BHV-basisopleiding in Zeeland. De medewerker heeft na twee jaar al te veel gemist op het gebied van nieuwste ontwikkelingen.

 

Herhaling BHV in Zeeland

BHV-herhalingstrainingen doen we bij BLOM opleidingen in Zeeland jaarlijks. Wij vinden het belangrijk dat bedrijfshulpverleners voldoende ervaring opdoen in de praktijk maar nog belangrijker is dat de kennis en het kunnen van de bedrijfshulpverlener up-to-date is. Er is niets onhandiger dan een twijfelende bedrijfshulpverlener tijdens calamiteiten. Tijdens het herhalingstraject worden de nieuwste medische ontwikkelingen meegenomen. De medische wereld is altijd aan verandering onderhevig dus absoluut ook de technieken van de eerste hulp verlener zijn altijd aan het veranderen. Na een jaar kunnen we de nieuwe kennis nog overdragen in een praktijkdag, na twee jaar of meer niet meer. Daarbij zijn we van BLOM opleidingen in Zeeland ervan overtuigt dat een bedrijfshulpverlener moet oefenen, oefenen, oefenen en nog geen oefenen. Bedrijfshulpverleners hoeven hun geleerde hulpverlening in de praktijk gelukkig nauwelijks in te zetten. Ook dat maakt dat de kennis van de hulpverlener wel wat vaker een opfris cursus kan gebruiken.

 

U kunt bij BLOM opleidingen behalve voor BHV in Zeeland ook terecht voor andere opleidingen. Zo bieden wij de mogelijkheid om uw VCA-diploma bij ons de halen. Kunt u uw heftruckcursus volgen en deze combineren met de reachtruck. En u kunt ook bij ons terecht voor het verlengen van uw hijsbewijs of hoogwerkercertificaat.

Naar top