Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Online of klassikale opleiding VCA in Assen
 

Bent u aan het Googlen waar u het beste uw cursus VCA kunt volgen en wilt u dat het liefst in Assen doen? U kunt bij BLOM opleidingen in Assen een VCA-opleiding volgen. Het volgen van een VCA-training in Assen kan al in slechts één dag.

 

Wat is VCA precies, en waarom dan een opleiding?

VCA betekend checklist aannemers VGM, VGM betekend Gezondheid, Veiligheid en Milieu. Veel bedrijven zoals aannemers hebben te maken met vergrote risico’s als het gaat om de uitvoering van hun werkzaamheden. Er is op een bouwplaats bijvoorbeeld een verhoogd risico op ongevallen door de locatie zelf maar ook door de werkzaamheden die moeten worden verricht. In 1994 is daarom VCA in het leven geroepen. Met deze checklist kunnen aannemers objectief beoordeeld worden of zij de veiligheidsregels onder deze bijzondere omstandigheden in acht nemen. Daarom eisen veel werkgevers in deze sectoren dat alle werknemers en contractors volgens de VCA-norm te werk gaat. Als u ook volgens de VCA-norm wilt werken kunt u zich opgeven voor de opleiding VCA in Assen.

 

In Assen heeft BLOM opleidingen twee verschillende VCA-trainingen

U kunt een keuze maken uit twee verschillende VCA-opleidingen bij BLOM in Assen. U heeft voor beide opleidingen geen specifieke vooropleiding nodig. De VCA-opleidingen die wij in Assen aanbieden zijn de eendaagse VCA-training in Assen of het zelfstudie programma wat u zelf thuis kunt volgen.

 

De VCA-zelfstudie met het examen VCA in Assen

Het zelfstudie programma kunt u online achter uw eigen computer volgen met het e-learning programma dat u van ons krijgt. Dit programma zal met een voice-over de lessen met u behandelen. U kunt pauzeren en hervatten wanneer u dat wilt. U kunt de VCA-training dus geheel volgen in uw eigen tempo en tijd. Handig als u de VCA-opleiding in het weekend of in de avond wilt volgen. U kunt hoofdstukken desgewenst herhalen of overslaan, aan het eind van elk hoofdstuk zit een oefentoets. Deze toetsen kunt u maken om te controleren of u de stof voldoende beheerst en of u klaar bent voor het VCA-examen. Wanneer u daar klaar voor bent kunt u zich opgeven voor het VCA-examen in Assen.

 

Eendaagse cursus VCA in Assen

De eendaagse VCA-opleiding in Assen start op maandag tot en met vrijdag om 8:30 en duurt tot ongeveer 16:00. Tijdens deze VCA-cursus is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Onze VCA-instructeurs in Assen nemen de lesstof op een actieve wijze met u door. Halverwege de lesdag VCA in Assen maken en bespreken we verschillende oefentoetsen. U bent aan het einde van de trainingsdag goed voorbereid op het VCA-examen. Dit VCA-examen zal in Assen aansluitend op de dag plaatsvinden om 16:00.

 

VCA-examen in Assen

Het VCA-examen in Assen wordt afgenomen onder toezien van de Examenkamer en heeft de duur van ongeveer één uur. Wanneer u het examen met een voldoende behaald ontvangt u van ons het VCA-diploma, dit is een algemeen erkend PBNA-diploma en draagt een geldigheid van maar liefst 10 jaar.

 

Wat u kunt na het volgen van de VCA-opleiding in Assen

Na afloop van de opleiding VCA in Assen weet de cursist hoe hij/zij veilig werkzaamheden kan uitvoeren en risico’s tot een minimum kan beperken en zijn of haar medewerkers zo aan te sturen dat zij de werkzaamheden veilig uitvoeren. De deelnemers zijn goed voorbereid op het VCA-examen in Assen.

Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die werkzaam zijn bij een aannemer, contractor of opdrachtgever die het VCA-certificaat verplicht stelt en die leiding geven aan operationele medewerkers in de industrie en bouwnijverheid. BLOM opleidingen heeft behalve VCA opleidingen in Assen ook andere opleidingen. Zoekt u bijvoorbeeld nog naar een goed opleider op het gebied van heftruckbesturing, reachtruck, hoogwerker, bobcat, autolaadkraan of hijsen? Dan kunt u ook bij BLOM opleidingen aan de slag.

Naar top