Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Wilt u uw VCA-opleiding volgen Tilburg? Dat kan
 

Bent u van plan om binnenkort een VCA-opleiding te volgen en wilt u dat graag in Tilburg doen? Dan kunt u terecht bij ons opleidingscentrum VCA in Tilburg.

 

VCA betekenis

VCA staat voor checklist aannemers met betrekking tot VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) Veel aannemers stellen een VCA-opleiding en diploma VCA verplicht voor alle contractors en medewerkers die werken voor hun bedrijf. VCA bestaat al sinds 1994 en is ondertussen algemeen erkend als industriestandaard.

 

VCA-training zelfstudie of een klassikale opleiding VCA in Tilburg?

In Tilburg kunt u kiezen uit twee opleidingen. Afhankelijk van wat u het prettigst vindt kiest u voor een VCA-opleiding die klassikaal wordt gegeven in Tilburg of een zelfstudie die u online achter uw eigencomputer kunt volgen.

 

VCA-cursus klassikaal in Tilburg

De klassikale cursus VCA start in Tilburg op doordeweekse dagen om 8:30 en duurt tot 16:00. Aansluitend zal het VCA-examen zijn waarvoor wij u automatisch opgeven wanneer u zich aanmeld voor de VCA-training.

 

VCA-training doormiddel van e-learning

De VCA-zelfstudie met het e-learningprogramma kunt u op elk gewenst moment starten, pauzeren en stoppen. De uitleg wordt gegeven via een voice-over, u kunt hoofdstukken overslaan die u al kent of de hoofdstukken herhalen die nog niet zo goed gaan.

 

Tijdens de VCA-opleiding in Tilburg behandelen we de volgende onderdelen:

 

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Wat kunt u na de VCA-opleiding in Tilburg?

Na afloop van de opleiding VCA in Tilburg weet de cursist hoe hij/zij veilig werkzaamheden kan uitvoeren en risico’s tot een minimum kan beperken en anderen daarbij helpen. Na het volgen van de VCA-opleiding bent u goed voorbereid op het daaropvolgende examen.

Deze opleiding is bestemd voor medewerkers die werkzaam zijn bij een aannemer, contractor of opdrachtgever die het VCA-certificaat verplicht stelt en die leiding geven aan operationele medewerkers in de industrie en bouwnijverheid.

 

Het VCA-examen in Tilburg

Het VCA-examen zal bij de klassikale VCA-training aansluitend plaatsvinden in Tilburg om 16:00 en duurt ongeveer een uur. Wanneer u een zelfstudie volgt doormiddel van het e-learning-programma kunt u zich zelf opgeven voor het VCA-examen in Tilburg wanneer u daar klaar voor bent. Het VCA-examen wordt onder toeziend oog van de Examenkamer afgenomen. Wanneer u het VCA-examen met succes heeft gemaakt ontvangt u het erkende PBNA-diploma met een geldigheid van 10 jaar.

 

Wilt u zich opgeven met meer dan 10 personen? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor groepskorting. Neem contact met ons op en wij kunnen u vertellen wat de kortingsmogelijkheden zijn bij de VCA-opleiding. Ook is het dan mogelijk de opleiding incompagny te geven. U en uw medewerkers hoeven dan nergens naartoe, BLOM komt naar het bedrijf.

 

BLOM opleidingen verzorgt behalve VCA-opleidingen in Tilburg ook opleidingen voor BHV in Tilburgheftruck, rechtruckhoogwerker en hijsen.

Naar top