Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

De BHV-cursus in Tilburg, leidt u op tot volwaardige bedrijfshulpverlener
 

Bent u aan het zoeken naar een BHV-opleiding in Tilburg? Bij BLOM opleidingen hebben we 14 opleidingslocaties, een van onze eigen BHV-opleidingshallen staat Tilburg. Naast BHV-opleidingen verzorgen wij in Tilburg ook opleidingen voor VCAheftruck, reachtruck, hoogwerker en hijsen.

 

Wat is BHV?

De betekenis van BHV is bedrijfshulpverlening. Elk bedrijf is verplicht voldoende bedrijfshulpverleners aan te wijzen en op te leiden. In 2007 is  de arbo-wet betreffende bedrijfshulpverleners aangepast. Het aantal bedrijfshulpverleners is nu niet vastgesteld. Het betreft maatwerk en is afhankelijk van de aard, locatie en restrisico’s van het bedrijf. Via de RIE kunnen werkgevers bepalen hoeveel bedrijfshulpverleners er elke dag aanwezig moeten zijn. Hou daarmee rekening met ziekte en vakantie. Indien gewenst kunnen wij u ook helpen uit te zoeken hoeveel BHV’ers u nodig heeft neem contact op met ons in Tilburg.

 

De BHV-basiscursus in Tilburg

De basiscursus BHV heeft in Tilburg een lengte van twee dagen. Tijdens deze twee dagen behandelen we de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen. Deze vier taken zijn:

 

- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen

- Beperking en bestrijding van een beginnende brand

- Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw

- Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

Tijdens de BHV in Tilburg helpen wij u hoe u die taken kunt volbrengen.

 

Inhoud van de BHV-basiscursus in Tilburg

De BHV-basiscursus in Tilburg heeft één dag ingericht voor EHBO (eerste hulp bij ongevallen) en één dag voor brandpreventie (beperking en bestrijding van een beginnende brand) Tijdens de eerste BHV-dag in Tilburg behandelen we de EHBO, we leren u onder andere onwelwordigen te herkennen en hoe u daar mee om moet gaan, de vitale functies te controleren, reanimeren met en zonder AED, ernstige bloedingen te stoppen en hoe u in de eerste paar minuten omgaat met brandwonden.

Tijdens de tweede BHV-dag in Tilburg behandelen we de brandpreventie. We leren u over de drie elementen die vuur gebruikt om te branden met de branddriehoek. In de praktijk leren we u kleine branden te blussen met de blusmiddelen die voor handen zijn, zo oefenen we met de CO2-, schuim- en poederblusser maar ook met de slanghaspel en de blusdeken. Tijdens beide BHV-dagen in Tilburg besteden we veel aandacht aan communicatie met andere hulpdiensten maar ook aan de communicatie met andere bedrijfshulpverleners. Daarnaast oefenen we hoe u een gebouw dient te ontruimen en mensen naar buiten begeleid, hierin verwerken we ook de deur procedure.

 

Herhalingstraining BHV in Tilburg

In Tilburg kunnen we ook een BHV-herhalingstraining geven. Indien u al in het bezit bent van een BHV-diploma maar is of gaat de geldigheid binnenkort verlopen dan kunt u zich voor deze opleiding aanmelden. Indien de geldigheid van uw BHV-diploma langer dan twee jaar geleden is verlopen raden wij u aan zich op te geven voor een basiscursus BHV in Tilburg. Bedrijfshulpverlening is enorm veel aan verandering onderhevig en er bestaat een grote kans dat u op het gebied van nieuwe ontwikkelingen al te veel gemist heeft. Een BHV-basiscursus in Tilburg vinden wij dan de meest verantwoorde keuze.

 

BHV-diploma en geldigheid

De beide BHV-trainingen worden afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer er voor beide onderdelen een voldoende worden gescored ontvangt u van ons het BHV-diploma met een geldigheid van één jaar. Na dat jaar kunt u een BHV-herhalingscursus volgen. Na het voldoende volbrengen van de herhalingstraining BHV in Tilburg verlengen wij de geldigheid van uw certificaat met opnieuw één jaar.

Naar top