Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Uw opleiding VCA doet u in Zwolle
 

Bent u van plan om een opleiding VCA te volgen en wilt u dat het liefste in Zwolle doen? BLOM opleidingen geeft veel verschillende opleidingen, waaronder VCA en beschikt over verschillende locaties door heel Nederland, zo ook in Zwolle. Behalve VCA-opleidingen bieden wij in Zwolle ook opleidingen voor BHV, heftruck, reachtruck, hoogwerker en veilig hijsen.

 

Wat is VCA?

VCA staat voor checklist aannemers binnen de VGM, VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Sinds 1994 bestaat VCA. Het VCA-certificatiesysteem werd in 1989 in het leven geroepen door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheids- en prestatiebeleid. Inmiddels wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard. Vele bedrijven stellen daarom verplicht dat de contractors of medewerkers die voor het bedrijf werkzaamheden verrichten een VCA-training hebben gevolgd en daarvoor hun opleiding hebben gehaald. Bij BLOM VCA-opleidingen in Zwolle kunt u deze opleiding volgen.

 

Twee verschillende VCA-opleidingsvormen in Zwolle

U kunt kiezen uit twee verschillende opleidingsvormen. De klassikale VCA-opleiding in Zwolle of een zelfstudie pakket die u zelf online achter uw computer kunt maken. De voordelen van een e-learning zijn dat deze goedkoper is en dat u de studie in uw eigen tijd kunt maken. U kunt starten, pauzeren en stoppen wanneer u wilt, wanneer u een hoofdstuk al kent slaat u het over. De lesstof wordt behandeld doormiddel van een voice-over. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verlies van uw internet verbinding, het programma houdt ten alle tijde uw voortgang bij en slaat het op. Deze e-learning is handig wanneer u zelfstandig wilt studeren in de avonduren of in het weekend.

 

Klassikale VCA-opleiding in Zwolle

De klassikale VCA-opleiding in Zwolle heeft als voordelen dat wij de stof met u behandelen en u vragen kunt stellen als u bepaalde onderwerpen niet begrijpt. Daarnaast is het handig om deze klassikale opleiding te volgen wanneer u thuis uzelf niet makkelijk aan het werk zet. De opleiding VCA in Zwolle duurt slechts één dag en start op doordeweekse dagen om 8:30. Om 16:00 zal de VCA-opleiding klaar zijn en bent u goed voorbereid op het VCA-examen. Het examen zal om 16:00 plaatsvinden en duurt ongeveer een uur. Het voordeel van deze VCA-opleiding in Zwolle is dat u binnen een dag uw VCA-diploma al kunt halen.

 

Tijdens de VCA-opleiding in Zwolle behandelen we de volgende onderdelen:

 

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Het examen VCA in Zwolle

Het VCA-examen start in Zwolle direct na de klassikale opleidingsdag om 16:00 uur. Wanneer u heeft gekozen voor de zelfstudie kunt u zich ook zelf opgeven voor het examen VCA in Zwolle wanneer u daar klaar voor bent. Het VCA-examen duurt ongeveer een uur en zal onder surveillance van de Examenkamer worden afgenomen. Wanneer u de VCA-opleiding en het VCA-examen goed afrondt ontvangt u het erkende PBNA-diploma. Dit PBNA-diploma heeft een geldigheid van 10 jaar. 

Naar top