Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Snel een goede opleiding VCA in Alkmaar inplannen.
 

Wilt u graag een VCA-training volgen in Alkmaar maar heeft u de juiste opleider nog niet gevonden? Dan bent u nu in goede handen. BLOM opleidingen is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het geven van trainingen en cursussen voor VCA, BHV en intern transport zoals de heftruck, reachtruck, hoogwerker en hijsen met 14 locaties verspreidt door het hele land is er altijd een opleiding en een locatie die bij u past. Zo bieden wij een VCA-opleiding voor u in Alkmaar.

 

Waar staat VCA voor?

VCA is een afkorting voor checklist aannemers VGM, VGM betekent veiligheid, gezondheid en milieu. Omdat er veel bedrijven zijn die risicovolle werkzaamheden op risicovolle locaties (denk aan bijvoorbeeld aannemers) uitvoeren was het voor de de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid lastig om deze bedrijven objectief te controleren op hun VGM. Daarom heeft deze werkgroep VCA in het leven geroepen. Zij hebben in 1994 een systeem ontwikkeld om de veiligheidstoetsing van bedrijven zoals aannemers toch op een objectieve wijze te kunnen toetsen op veiligheid. Dit systeem is sinds 1994 van kracht en de reden waarom veel bedrijven willen dat alle personen die voor hen werken een VCA-training volgen en beschikken over het VCA-diploma. Dat VCA-diploma kunt u in Alkmaar halen.

 

Welke VCA-opleidingen zijn er in Alkmaar?

Voor het volgen van een VCA-cursus kunt u zich aanmelden bij BLOM opleidingen in Alkmaar. In Alkmaar kunt u kiezen uit twee typen opleidingen. Er is een eendaagse cursus VCA in Alkmaar maar u kunt ook kiezen voor een VCA-zelfstudie om vervolgens alleen het examen in Alkmaar te maken.

 

De VCA-cursus met een zelfstudie programma en het examen VCA in Alkmaar

Bij BLOM VCA-opleidingen in Alkmaar kunt u kiezen voor het volgen van een zelfstudie VCA. U ontvangt van ons dan een e-learning programma die u online achter uw eigen computer kunt volgen. De lessen worden dan met u doorgenomen doormiddel van een voice-over Het programma houd uw voortgang bij dus u hoeft u geen zorgen te maken over het verlies van de internetverbinding. U kunt starten, stoppen en de VCA-training pauzeren en hervatten wanneer u dat uitkomt. Dit e-learning programma is handig wanneer u de VCA-opleiding ’s avonds of in het weekend wilt volgen. U kunt hoofdstukken die u al kent overslaan en hoofdstukken die u moeilijk vindt herhalen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een oefentoets. Uit deze toetsen kunt u opmaken of u klaar bent om het VCA-examen te maken. Wanneer u voldoende training heeft gehad meldt u zichzelf aan voor het VCA-examen in Alkmaar.

 

De eendaagse VCA-training in Alkmaar

Ook is het bij BLOM opleidingen in Alkmaar mogelijk om u op te geven voor een klassikale VCA-cursus in Alkmaar. Deze training start op doordeweekse dagen om 8:30. Tijdens de training behandeld de instructeur de volgende onderwerpen:

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

De lessen zijn interactief en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Halverwege de dag  neemt u samen met de instructeur oefen toetsen door en bespreekt u ze in de groep. Zo bent u er zeker van dat u voldoende bent voorbereid op het VCA-examen in Alkmaar. Het VCA-examen start om 16:00 aansluitend aan de opleidingsdag in Alkmaar. U hoeft zich daar niet voor op te geven, dat doen wij voor u.

 

Het examen VCA in Alkmaar

Het VCA-examen is bij de eendaagse cursus in Alkmaar aansluitend. Wanneer u kiest voor het e-learning programma dient u zichzelf op te geven voor het VCA-examen in Alkmaar. Het VCA-examen duurt ongeveer een uur en zal onder toezien van de Examenkamer worden afgenomen. Wanneer u geslaagd bent voor het VCA-examen ontvangt u van BLOM opleidingen het VCA-certificaat. Dit is een erkend PBNA-diploma en heeft een geldigheid van 10 jaar.

 

Naar top