Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Op slechts 10 kilometer afstand van heeft BLOM opleidingen een BHV-opleidingslocatie in Utrecht. Daar kunt u een opleiding volgen tot bedrijfshulpverlener. Er zijn twee verschillende BHV-cursussen beschikbaar in Utrecht. De BHV-basiscursus en de BHV-herhalingscursus. Naast BHV-cursussen geven we in Utrecht ook cursussen voor onder andere de heftruck , reachtruck , hoogwerker, en VCA

 

 

Twee belangrijke onderdelen in de BHV-cursus in Utrecht

Elke BHV-cursus heeft twee belangrijke onderdelen, zo ook in Utrecht. De twee onderdelen zijn brandpreventie en EHBO (eerste hulp bij ongevallen). Tijdens de BHV-basiscursus in Utrecht besteden we een hele dag aan EHBO en een hele dag aan brandpreventie. De BHV-basiscursus duurt in Utrecht dus twee dagen. Tijdens die twee dagen zorgen we ervoor dat u als bedrijfshulpverlener ingezet kunt worden. Elk bedrijf is verplicht om voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig te hebben. Eerder ging het om één bedrijfshulpverlener op 50 medewerkers, sinds 2007 is de arbo-wet veranderd en gaat het om maatwerk. Het is dus afhankelijk van de risico’s en locatie van uw bedrijf hoeveel bedrijfshulpverleners er aanwezig moeten zijn. Dit kunt u uitzoeken via de RIE.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Vier taken voor een bedrijfshulpverlener

Elke bedrijfshulpverlener (BHV’er) moet kunnen voldoen aan de volgende vier taken, in Utrecht besteden we hier uitgebreid aandacht aan:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
  • Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw
  • Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

Tijdens de BHV-cursus in Utrecht besteden we uitgebreid aandacht aan deze vier taken en brengen we ze in de praktijk. De praktijklessen van de BHV vinden we in Utrecht het belangrijkst. De meeste onderdelen kunnen niet geleerd worden door alleen theorie lessen, sommige dingen moet je voelen of doen om ze onder de knie te krijgen. De BHV-basiscursus in Utrecht wordt daarom ook afgesloten met een theorie- én een praktijkexamen op zowel het brandpreventie onderdeel als de EHBO.

 

Het BHV-diploma halen in Utrecht

Wanneer beide BHV onderdelen worden afgesloten met een voldoende zullen cursisten in Utrecht het BHV-diploma halen. De geldigheid van het BHV-diploma bedraagt één jaar. Na dit jaar raden wij bedrijfshulpverleners aan een herhalingscursus te doen.

 

BHV-herhalingscursus in Utrecht

De BHV-herhalingscursus heeft in Utrecht de duur van slechts één dag. Deze dag splitsen we op in twee dagdelen waarin we eerst de EHBO herhalen gevolgd door brandpreventie. Ook deze dag is gericht op de praktijk. We herhalen tijdens de BHV-cursus in Utrecht onder andere reanimatie met en zonder AED, de controle van de vitale functies, herkennen van shock toestand en diabetes. We oefenen ook opnieuw met het blussen van beginnende branden met de slanghaspel, blusdeken, poeder-, schuim- en CO2-blusser. Nadat u de herhalingscursus met een voldoende heeft afgesloten verlengen wij uw BHV-diploma opnieuw met één jaar.

 

Waarom is BHV-herhaling zo belangrijk in Utrecht?

Herhaling is in de bedrijfshulpverlening essentieel. De opgedane kennis vervaagt snel omdat de meeste bedrijfshulpverleners (gelukkig) nooit hulp hoeven te verlenen. Het enige wat daar tegen helpt is blijven herhalen en blijven oefenen. Los daarvan is de medische wereld veel aan verandering onder hevig. Nieuwe inzichten, technieken en beschikbare apparatuur zijn regelmatig aan de orde. Om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen is een BHV-herhalingscursus regelmatig nodig.

 

Dus bent u opzoek naar een BHV-cursus in Utrecht? Geeft u zich dan nu op, op slechts 10 kilometer vanaf Utrecht kunt u uw BHV-diploma al op zeer korte termijn halen. Kijk voor het inplannen van een BHV-cursus in Utrecht hier.

Naar top