Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

VCA Utrecht 

Bent u opzoek naar een geschikte VCA-opleiding in de omgeving van Utrecht? Op maar 10 kilometer vanaf Utrecht vindt u onze VCA-opleidingslocatie. Op deze VCA-opleidingslocatie in Utrecht bieden wij ook andere opleidingen aan zoals BHV maar ook opleidingen binnen het intern transport. Maar ook opleidingen voor de reachtruck, hoogwerker, hijsen, verreiker, autolaadkraan, minigraver,reachstacker en de stapelaar.

 

Wat is VCA precies en waarom bestaat het?

VCA is in het leven geroepen omdat vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers een systeem nodig hadden om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid. Deze vertegenwoordigers hebben toen besloten dat systeem zelf op te zetten en dat heeft in 1994 geleid tot VCA. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Na de introductie in 1994 werd VCA de norm in de industrie daarom eisen veel bedrijven en aannemers nu dat iedereen die voor dat bedrijf werkt, werkt volgens de richtlijnen van VCA. Om daaraan te voldoen kunt u een opleiding VCA in Utrecht volgen.

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Welke VCA-opleidingen kan ik in Utrecht volgen?

U kunt de VCA-opleiding op twee verschillende manieren volgen. U kunt kiezen voor de klassikale VCA-opleiding of een online VCA-training met een e-learning programma.

 

De klassikale VCA-cursus in Utrecht

De klassikale opleiding VCA in Utrecht start op doordeweekse dagen om 8:30 en duurt to 16:00. Tijdens de opleiding is er voldoende ruimte om vragen te stellen en behandelen we de volgende onderwerpen:

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

 

Aan het einde van de cursusdag in Utrecht bent u goed voorbereid op het VCA-examen. Dit examen VCA zal in Utrecht aansluitend plaatsvinden en duurt ongeveer een uur. Wanneer u zich inschrijft voor de VCA-opleiding in Utrecht melden wij u automatisch aan voor het examen. Dit examen wordt afgenomen onder toezien van de Examenkamer. Bij het behalen van dit examen ontvangt u van BLOM opleidingen Utrecht het erkende PBNA-diploma met een geldigheid van 10 jaar.

 

Zelfstudie met het examen in Utrecht

U kunt zoals gezegd ook kiezen voor een zelfstudie VCA. Deze VCA-training doet u dan zelf online achter uw computer. U krijgt van ons het e-learningprogramma waarin we u voorbereiden op het VCA-examen. De worden behandeld doormiddel van een voice-over. U kunt stoppen, hervatten en pauzeren wanneer u wilt ook is het mogelijk hoofdstukken over te slaan of juist te herhalen. Aan het einde van elk hoofdstuk zit een oefentoets. Hiermee kunt u bepalen of u de stof voldoende beheerst en klaar bent voor het VCA-examen. Dit examen VCA kunt u doen in Utrecht. Wanneer u klaar bent om het examen af te leggen kunt u zich zelf inschrijven. Wij zorgen er dan voor dat u het examen VCA in Utrecht kunt maken, onder toezicht van de Examenkamer. Wanneer u een voldoende scored voor dit VCA-examen ontvangt u van ons het erkende PBNA-diploma (VCA-certificaat) met een geldigheid van 10 jaar.

 

BLOM opleidingen in Utrecht bied korting of trainingen op locatie

Wanneer u zich aanmeld voor de VCA-cursus of het VCA-examen met meer dan 10 personen dan kunt u in aanmerking komen voor groepskorting. Neem voor de mogelijkheden contact op met BLOM opleidingen in Utrecht.

 

Bij BLOM opleidingen in Utrecht bieden wij ook de mogelijkheid om de VCA-training incompagny te geven. Wij komen dan bij uw bedrijf om uw medewerkers de opleiding te geven. Aansluitend zal dan ook het VCA-examen plaatsvinden.

 
Naar top