Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Woon of werk je in Utrecht en wil jij je reachtruckcertificaat halen? Dat kan bij BLOM opleidingen. De reachtruckopleiding wordt op al onze 22 opleidingslocaties door Nederland gegeven. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Vanuit Utrecht ben je binnen 20 minuten op onze opleidingslocatie in Houten. Wij hebben een ruim aanbod aan reachtruckopleidingen in Houten. Of je nu een beginnend of ver gevorderde reachtruckchauffeur bent. Bij BLOM opleidingen zit je áltijd goed.

Waarom een reachtruckcertificaat?

Veilig werken is belangrijk in de logistieke sector. Tijdens onze reachtruckopleidingen besteden we hier veel aandacht aan. Waarom? Een reachtruck is een loodzwaar transportmiddel waarvan het gewicht tussen de 1,5 en 12 ton kan liggen. Niet zomaar iets dat je bestuurt. Met een reachtruck kan je op zeer hoge hoogtes werken. Veiligheid is daarom enorm belangrijk, in de lucht maar ook op de grond. Waarvoor gebruik je de reachtruck en waarvoor gebruik je de machine absoluut niet? Welke kant rijd je op, in welke stand houd je de vorken, hoe zie je in een oogopslag of je vorken op de juiste hoogte voor het schap hebt? Hoe stuur je de reachtruck netjes voor een stelling, wat zijn de gevaren en waarom moet je eigenlijk die gordel om? Tijdens onze reachtruckopleiding geven we uitgebreid antwoord op al deze vragen.

Basisopleiding reachtruckcertificaat dichtbij Utrecht

Wil je de basisopleiding voor reachtruckbestuurders volgen? Dat kan bij onze opleidingslocatie in Houten. Wij bieden hier dé basisopleiding om jouw reachtruckcertificaat te behalen. In deze reachtruckopleiding leren wij jou om de reachtruck te besturen vanaf de allereerste stap. Veilig werken vinden wij enorm belangrijk. Daarom richten we ons veel op de praktijk tijdens de opleidingen. Er is een speciaal parcours om de behendigheid van het sturen te trainen. De besturing van een reachtruck voelt in het begin heel onnatuurlijk door het stuurwiel maar ook door de zijwaartse positie van de reachtruckchauffeur. Leer je niet goed te kijken of heb je de reachtruck niet onder controle? Dan liggen er ongelukken op de loer. Wij wijzen onze cursisten op gevaarlijke situaties en laten zien hoe je daarmee om moet gaan.

Reachtruckopleiding voor experts

De reachtruckcursus veilig rijden is geschikt voor reachtruckchauffeurs die al ervaring hebben met het besturen van een reachtruck. Tijdens deze cursus richten we ons op de praktijk en de veiligheid. Beide zijn heel belangrijk! We zien soms dat vaardigheden verkeerd aangeleerd zijn. Hier letten we goed op. Tijdens de opleiding helpen we de reachtruckchauffeur om extra goed op de veiligheid te letten.

Een herhalingscursus reachtruckcertificaat in Houten

Ook is er een herhalingscursus beschikbaar voor de reachtruck. Wanneer is deze interessant? Dat is wanneer je al in het bezit bent van een reachtruckcertificaat, maar de geldigheid is of gaat hiervan verlopen. Onze herhalingscursus is speciaal ontwikkeld om de kennis van de reachtruckchauffeur op te frissen. We richten ons hier minder op behendigheid, maar vooral op de veiligheid. Over het algemeen zien we dat de besturing van de reachtruck nog goed gaat. Maar dat er minder goed gekeken wordt en minder op de veiligheid wordt gelet. En dáár werken we aan tijdens onze herhalingscursus.

Reachtruckopleiding Utrecht: het examen

Aansluitend aan elke reachtrucktraining wordt er een examen afgenomen. Dit geldt voor de theorie en de praktijk. Voor het praktijkexamen moeten cursisten een opdracht uitvoeren. Aan het einde van de opleiding horen cursisten direct of ze volwaardige reachtruckchauffeurs zijn of dat ze opnieuw een reachtrucktraining moeten volgen.

Naar top