Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een vakkundige BHV-cursus in Almere, boekt u bij BLOM opleidingen

U wilt wellicht een BHV-cursus volgen, het liefst in de omgeving van Almere? Dat kan. BLOM opleidingen is gespecialiseerd in het geven van BHV-opleidingen en beschikt over 14 eigen opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een BHV-opleidingslocatie bij u in de buurt, ook in de omgeving van Almere.

 

 

 

 

Wat zegt de wet?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en is verplicht in elk bedrijf. De arbo-wetgeving stelde eerder dat er minimaal één bedrijfshulpverlener aanwezig moet zijn op 50 medewerkers of minder. Deze wet is in 2007 gewijzigd en stelt nu specifieke eisen per bedrijf. Het aantal bedrijfshulpverleners is nu afhankelijk van het specifieke risico wat het bedrijf met zich meebrengt. Wanneer er door bepaalde medewerkers in een bedrijf alleen wordt gewerkt, zoals bijvoorbeeld in een winkel, dienen deze mensen te beschikken over een BHV-diploma. Dit BHV-diploma kunt u bij ons in Almere halen.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Twee typen opleidingen BHV in Almere

Voor het BHV-diploma kunt u (afhankelijk van uw ervaring) kiezen uit twee verschillende opleidingen. We hebben de BHV-basiscursus in Almere en de BHV-herhalingstraining. Wanneer u over nog geen enkele ervaring beschikt geeft u zich dan op voor de basiscursus BHV in Almere. Wanneer u al wel beschikt over een BHV-diploma dan kunt u ook in Almere terecht voor een BHV-herhalingscursus. Houd u er dan wel rekening mee dat uw vorige BHV-diploma niet ouder mag zijn dan twee jaar. Indien het diploma ouder is raden wij u aan om een basiscursus BHV te volgen in Almere. De medische wereld veranderd snel en er is een grote kans dat we u dat niet bij kunnen brengen tijdens een herhalingscursus.

 

De viertaken van een bedrijfshulpverlener

Tijdens de cursus BHV in Almere leiden we u op als bedrijfshulpverlener aan de hand van de vier taken waaraan een bedrijfshulpverlener moet voldoen. Die vier taken zijn:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
  • Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw
  • Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

De twee BHV onderdelen in Almere

We verdelen de BHV-opleiding in Almere onder twee onderdelen. EHBO en brandpreventie. Tijdens de BHV-basiscursus besteden we aan elk onderdeel één dag en tijdens de BHV-herhalingscursus een dagdeel. We besteden extra veel aandacht aan de BHV praktijk onderdelen in Almere en zullen daarin veel met u oefenen. Want een bedrijfshulpverlener wordt pas echt een goede bedrijfshulpverlener als er veel oefening en herhaling is. Mede door die reden zijn BHV-certificaten bij ons één jaar geldig. Daarna dient de cursist op herhaling te gaan. Wanneer de herhalingscursus BHV naar behoren is afgerond zullen wij in Almere het BHV-certificaat verlengen met opnieuw één jaar.

 

EHBO tijdens de BHV in Almere

EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen. U leert tijdens de BHV in Almere tijdens dit onderdeel onder andere over de vitale functies, reanimatie (met en zonder AED), ernstige bloedingen te stelpen, te communiceren met het slachtoffer en de meldkamer en diabetes en shock te herkennen.

 

Brandpreventie tijdens de BHV in Almere

Tijdens het onderdeel brandpreventie leggen we uit hoe branden ontstaan en hoe ze geblust moeten worden. We gebruiken daarbij de brand-driehoek en behandelen de stadia. In de praktijk blussen we met de blusdeken, slanghaspel (water), poeder-, schuim- en CO2 blusser.

 

BLOM opleidingen biedt meer

Behalve BHV-opleidingen bieden wij nog meer opleidingen in Almere. U kunt zich onder andere aanmelden om uw VCA-diploma te halen of u kunt zich opgeven voor een heftruckopleiding in Almere. Wij hebben ook opleidingen voor de autolaadkraan, een bobcattraining, minigraver, reachtruck, hoogwerker en om uw hijsbewijs te halen.

Naar top