Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Snel aan de slag met uw opleiding VCA in Almere

Bent u van plan om een training VCA te volgen in Almere? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Bij BLOM opleidingen kunt u een VCA-opleiding volgen op slechts 31 kilometer afstand vanaf Almere. Wij kunnen de VCA-opleiding in Almere snel voor u inplannen omdat wij beschikken over 14 locaties verdeeld over heel Nederland. Op deze opleidingslocaties verzorgen wij ook opleidingen voor de heftruck, reachtruck, hijsen.

 

 

 

Het begon met het objectief kunnen controleren van het veiligheidsbeleid

VCA bestaat al sinds 1994. De ontwikkeling van het VCA-certificatiesysteem is begonnen door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te controleren op hun veiligheidsbeleid en -prestaties. Ondertussen is de VCA algemeen erkend als industrienorm.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De inhoud van de opleiding VCA in Almere (klasikaal)


Voor het ontvangen van uw VCA-diploma dient u eerst een VCA-opleiding of training te volgen. U kunt VCA in Almere op twee verschillende manieren doen. U kunt een klassikale opleiding volgen waarin u met een kleine groep de VCA-opleiding bij ons op locatie volgt. Deze VCA-cursus inclusief het VCA-examen duurt slechts één dag. We starten met de VCA-opleiding in Almere op doordeweekse dagen om 8:30 en eindigen om 15:45.

Tijdens het eerste deel van het programma is er ruim aandacht voor de lesstof en uw vragen daarover. In het tweede deel maakt en bespreekt u een proefexamen. De volgende onderwerpen komen tijdens de VCA-opleiding in Almere aan bod:

 

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Om 16:00 tot ongeveer 17:00 kunt u het VCA-examen afleggen. Wanneer u zich opgeeft voor de eendaagse klassikale VCA-cursus in Almere schrijven wij u automatisch in voor het VCA-examen. U kunt het PBNA-diploma dus binnen één dag halen.

 

VCA d.m.v. e-learning en het examen in Almere

Ook is het mogelijk om de VCA-training doormiddel van zelfstudie te volgen. U ontvang van ons dan een e-learingspakket die u online achter uw eigen computer kunt volgen. U kunt starten, stoppen en pauzeren wanneer u dat wenst. Ook is het mogelijk om hoofdstukken die u al beheerst over te slaan. De beheersing kunt u testen door de toetsen te maken die aan het eind van elk hoofdstuk aan bod komen. Wanneer u voldoende voorbereid bent op het VCA-examen kunt u het VCA-examen bij ons in Almere aanvragen.

 

Het examen VCA in Almere

De VCA-examens nemen ongeveer één uur in beslag en worden afgenomen onder surveillance van de Examenkamer. Wanneer u de VCA-opleiding met een voldoende behaald ontvangt u van ons het erkende PBNA-diploma met een geldigheid van maar liefst 10 jaar.

 

BLOM opleidingen in Almere biedt ook maatwerk

Wilt u zich opgeven met meer dan 10 personen of wilt u een VCA-opleiding aanvragen voor meerdere medewerkers? Dan komt u in aanmerking voor groepskorting. Neemt u contact met ons op. Ook is het mogelijk dat onze instructeurs naar uw locatie komen op de VCA-training te geven en uw medewerkers tegelijkertijd voor te bereiden op het VCA-examen. Zelfs het afnemen van het examen kan bij u op locatie worden gedaan, we nodigen dan een surveillant uit van de Examenkamer.

Naar top