Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

De heftruckopleiding volgen die bij je past in Amsterdam

Ben je op zoek naar een heftruckopleiding of heftruckcertificaat voor jouw medewerkers of voor elf in Amsterdam of omgeving? Wil je dat jouw medewerkers snel en met vakkundige trainers hun heftruckcertificaat halen en dit in verband met reiskosten het liefst in Amsterdam doen? Dan ben je bij de trainingslocatie van BLOM opleidingen in Amsterdam (Westpoort) op het juiste adres. In Noord-Holland heeft BLOM opleidingen ook een opleidingslocatie in Alkmaar of je kunt uitwijken naar de opleidingslocatie in Barneveld of Houten.

Veilig een heftruckcertificaat behalen in Amsterdam

Volgende de arbo-wet en verzekeringen moeten heftruckchauffeurs in het bezit zijn van grondige instructies voor het besturen van een heftruck. ’Grondige instructies’ zijn een vaag begrip en wanneer de Inspectie-SZW langs komt kunnen daarover al snel de nodige discussies ontstaan. Discussies met de Inspectie-SZW voormalige Arbeidsinspectie wil je het liefst vermijden. Ze kunnen boetes opleggen of jouw operatie, magazijn of opslag geheel stil leggen als de chauffeurs niet juist zijn opgeleid. Je zit niet te wachten op discussies met verzekeraars, zeker niet als er net een ongeval of incident heeft plaats gevonden. Hou het daarom niet bij de vage ’grondige instructies’ maar laat de heftruckbestuurders een heftruckcertificaat halen in Noord-Holland, bij BLOM opleidingen in Amsterdam (Westpoort).

BLOM opleidingen in Amsterdam

BLOM opleidingen beschikt over maar liefst 14 eigen trainingslocaties door heel Nederland. In ons opleidingscentrum in Amsterdam bieden we alle mogelijke heftruckopleidingen aan en kun jij of jouw medewerkers het heftruckcertificaat behalen of komen verlengen.

Een heftruckcursus in Amsterdam

Een basis heftruckcursus duurt twee dagen. Deze opleiding is geschikt voor heftruckbestuurders die nog geen enkele ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Met tien uur effectieve rijtijd op de heftruck en acht praktijkopdrachten is de basis voor veilig en efficënt werken gelegd. Vanaf 16 jaar mag onder begeleiding een heftruck bestuurd worde. Vanaf 18 jaar mogen bestuurders dit zonder begeleiding doen.

Wanneer jouw medewerkers al enige ervaring hebben kun je ze inschrijven voor de BLOM opleiding veilig werken met de heftruck in Amsterdam. In deze opleiding beginnen onze vaste trainers niet bij het nul punt, maar gaan we uit van enige ervaring van de cursisten op de heftruck.

Als medewerkers al eens een heftruckcertificaat hebben behaald, maar deze is of gaat verlopen, raden we aan een herhalingscursus heftruck te volgen. Deze herhalingscursus duurt dan slechts een dagdeel met 2,5 uur effectieve rijtijd en wordt afgesloten met een examen. Wanneer het examen voldoende is bevonden wordt het heftruckcertificaat met vijf jaar verlengt.

De vaste Instructeur van BLOM opleidingen in onze vestiging in Amsterdam is Dennis

Dennis helpt al meerdere jaren cursisten heftruckcertificaten te behalen in Amsterdam. Hij doet dit met veel zorg en richt zich vooral op de veiligheid van alle medewerkers in de organisatie. „Veilig werken is het belangrijkste dat er is. Door snelheid worden er vaak fouten gemaakt en ontstaan er gevaarlijke situaties. Doordat we deze situaties na bootsen tijdens de heftruckcursus in Amsterdam wijzen we cursisten op de belangen van veiligheid en laten we zien wat er in de praktijk mis kan gaan. Efficiënt werken kan ook op een veilige manier, daarin denken we ook mee met de cursisten, zodat ze straks op de werkvloer niet meer ‘snel’ werken maar juist ’veilig’ en ’efficiënt’ aan de slag zijn.”

Naar top