Open filter

De heftruckopleiding volgen die bij u past in Amsterdam

Bent u op zoek naar een heftruckopleiding of heftruckcertificaat voor uw medewerkers of voor uzelf in Amsterdam of omgeving? Wilt u of dat uw medewerkers snel en met vakkundige trainers hun heftruckcertificaat halen en dit in verband met reiskosten het liefst in Amsterdam doen? Dan bent u bij de trainingslocatie van BLOM opleidingen in Amsterdam (Westpoort) op het juiste adres. In Noord-Holland heeft BLOM opleidingen ook een opleidingslocatie in Alkmaar of u kunt uitwijken naar de opleidingslocatie in Amersfoort of Houten.

Een heftruckcertificaat verdienen is geen kleinigheid.

Volgende de arbo-wet en verzekeringen moeten heftruckchauffeurs in het bezit zijn van grondige instructies voor het besturen van een heftruck. ’Grondige instructies’ zijn een vaag begrip en wanneer de Inspectie-SZW langs komt kunnen daarover al snel de nodige discussies ontstaan. Discussies met de Inspectie-SZW voormalige Arbeidsinspectie wilt u het liefst vermijden. Ze kunnen boetes opleggen of uw operatie, magazijn of opslag geheel stil leggen als uw chauffeurs niet juist zijn opgeleid. Discussies met verzekeraars zit u al helemaal niet op te wachten, zeker niet als er net een ongeval of incident heeft plaats gevonden. Hou het daarom niet bij de vage ’grondige instructies’ maar laat uw heftruckbestuurders een heftruckcertificaat halen in Noord-Holland, bij BLOM opleidingen in Amsterdam (Westpoort).

BLOM opleidingen in Amsterdam

BLOM opleidingen beschikt over maar liefst 14 eigen trainingslocaties door heel Nederland. In ons opleidingscentrum in Amsterdam bieden we alle mogelijke heftruckopleidingen aan en kunt u of uw medewerkers het heftruckcertificaat behalen of komen verlengen.

Een heftruckcursus in Amsterdam

Een basis heftruckcursus duurt twee dagen. Deze opleiding is geschikt voor heftruckbestuurders die nog geen enkele ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Met 10 uur effectieve rijtijd op de heftruck en 8 praktijkopdrachten is de basis voor veilig en efficënt werken gelegd. Vanaf 16 jaar mag onder begeleiding een heftruck bestuurd worden en vanaf 18 jaar mogen bestuurders dit zonder begeleiding doen.

Wanneer uw medewerkers al enige ervaring hebben kunt u ze inschrijven voor de BLOM opleiding veilig werken met de heftruck in Amsterdam. In deze opleiding beginnen onze vaste trainers niet bij het nul punt, maar wordt er uitgegaan van enige ervaring van de cursisten op de heftruck.

Als medewerkers al eens een heftruckcertificaat hebben behaald, maar deze is of gaat verlopen, raden we aan een herhalingscursus heftruck te volgen. Deze herhalingscursus duurt dan slechts een dagdeel met 2,5 uur effectieve rijtijd en wordt afgesloten met een examen. Wanneer het examen voldoende is bevonden wordt het heftruckcertificaat met 5 jaar verlengt.

De vaste Instructeur van BLOM opleidingen in onze vestiging in Amsterdam is Marc

Marc helpt al 13 jaar cursisten heftruckcertificaten te behalen in Amsterdam. Hij doet dit met veel zorg en richt zich vooral op de veiligheid van alle medewerkers in de organisatie. „Veilig werken is het belangrijkste wat er is. Door snelheid worden er vaak fouten gemaakt en ontstaan er gevaarlijke situaties. Doordat we deze situaties na bootsen tijdens de heftruckcursus in Amsterdam wijzen we cursisten op de belangen van veiligheid en laten we zien wat er in de praktijk mis kan gaan. Efficiënt werken kan ook op een veilige manier, daarin denken we ook mee met de cursisten, zodat ze straks op de werkvloer niet meer ‘snel’ werken maar juist ’veilig’ en ’efficiënt’ aan de slag zijn.”

Naar top