Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Een heftruckopleiding volgen in Alkmaar

Wil je graag een heftruckopleiding volgen in Alkmaar? Dat kan. BLOM opleidingen heeft opleidingscentra’s door heel Nederland. Er zit ook een BLOM heftruckopleidingscentrum in Alkmaar. Ook als je een heftruckopleiding wilt doen en woonachtig bent in andere plaatsen of steden in Noord-Holland kun je bij BLOM in Alkmaar of Amsterdam terecht.

Heftruckopleiding in Alkmaar verplicht?

Voor heftruck bestuurders is het verplicht om grondige instructies te krijgen voordat er gereden wordt op een heftruck, reachtruck of hoogwerker. Niet in alle gevallen ben je verplicht om daarvoor een certificaat te behalen. Wel stelt de Arbo-wet en de verzekeraars verplicht dat een grondige instructie is gegeven. Het is altijd lastig te bewijzen of die instructie grondig is gegeven, omdat er zoveel ruimte is voor interpretatie. Met een heftruckopleiding van BLOM in Alkmaar laat je niets aan interpretatie over. Cursisten uit Noord-Holland kunnen bij BLOM in Alkmaar een heftruckopleiding volgen met daarin theorie en praktijk. De nadruk van de heftruckopleiding in Alkmaar ligt gevestigd op de praktijk. Aan het einde van het opleidingstraject vindt een examen plaats. Bij het voldoende behalen van dit examen ontvangt de cursist zijn heftruckcertificaat en zich officieel heftruckchauffeur noemen.


Voor welke heftruckopleidingen kun je in Alkmaar terecht?

Je kunt bij ons terecht voor een heftruckopleiding maar ook voor opleidingen voor de reachtruck en veilig hijsen. Als je een andere opleiding wilt volgen, zoals een bobcattrainingautolaadkraancursus of een reachstackeropleiding dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van andere BLOM opleidingen in de omgeving Noord-Holland. Je kunt sommige opleidingen ook combineren. Bijvoorbeeld de reachtruck- en de heftruckopleiding. De theorie van de heftruckopleiding en die van de reachtruck verschillen niet veel van elkaar. In de praktijk is er absoluut een verschil in de besturing van deze machines. Bij deze gecombineerde opleiding ontvangt je de stapelaartraining gratis. Naast onze opleidingen binnen het intern transport bieden wij ook opleidingen voor jouw BHV-diploma en voor jouw VCA-certificaat.

Welke vaste medewerkers tref je in ons opleidingscentrum in Alkmaar

In ons opleidingscentrum in Alkmaar zit Marc, hij woont zelf in Zaandam. Hij verzorgt met veel enthousiasme jouw heftruckopleiding in Alkmaar. Het belangrijkste wat Marc wil leren aan zijn cursisten tijdens een heftruckopleiding is: wees je heel goed bewust op wat voor een machine je zit. Die machine gaat namelijk dwars door een (stevige) muur heen, stopt uit zichzelf nooit voor een mens. Je bent als bestuurder half mens, half machine geworden. En het moet wel zo zijn dat je als mens bepaalt wat de machine doet of niet doet.

Heftruckcertificaat in Alkmaar halen

Voor een heftruck of reachtruck opleidingen kunnen zowel beginners, gevorderden en experts bij ons aan de slag. Dus wil je een heftruckcertificaat of reachtruckcertificaat behalen, boek dan nu een cursus bij BLOM opleidingen in Alkmaar. 

Naar top