Open filter

Een heftruckopleiding volgen in Alkmaar

Wilt u graag een heftruckopleiding volgen in Alkmaar? Dat kan. BLOM opleidingen heeft opleidingscentra’s door heel Nederland. Er zit ook een BLOM heftruckopleidingscentrum in Alkmaar. Ook als u een heftruckopleiding wil doen en woonachtig bent in andere plaatsen of steden in Noord-Holland kunt u bij BLOM in Alkmaar of Amsterdam terecht.

Heftruckopleiding in Alkmaar verplicht?

Voor heftruck bestuurders is het verplicht om grondige instructies te krijgen voordat er gereden wordt op een heftruck, reachtruck of hoogwerker. Niet in alle gevallen bent u verplicht om daarvoor een certificaat te behalen. Wel stelt de Arbo-wet en de verzekeraars verplicht dat een grondige instructie is gegeven. Het is altijd lastig te bewijzen of die instructie grondig is gegeven, omdat er zoveel ruimte is voor interpretatie. Met een heftruckopleiding van BLOM in Alkmaar laat u niets aan interpretatie over. Cursisten uit Noord-Holland kunnen bij BLOM in Alkmaar een heftruckopleiding volgen met daarin theorie en praktijk. De nadruk van de heftruckopleiding in Alkmaar ligt gevestigd op de praktijk. Aan het einde van het opleidingstraject zal een examen plaatsvinden. Bij het voldoende behalen van dit examen zal de cursist zijn heftruckcertificaat ontvangen en mag deze persoon zich officieel heftruckchauffeur noemen.


Voor welke heftruckopleidingen kunt u in Alkmaar terecht?

U kunt bij ons terecht voor een heftruckopleiding maar ook voor opleidingen voor de reachtruck en veilig hijsen. Als u een andere opleiding wilt volgen zoals een bobcattrainingautolaadkraancursus of een reachstackeropleiding dan kan dat natuurlijk ook, neemt u dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van andere BLOM opleidingen in de omgeving Noord-Holland. U kunt sommige opleidingen ook combineren zoals de reachtruck- en de heftruckopleiding. De theorie van de heftruckopleiding en die van de reachtruck verschillen niet veel van elkaar, hoewel er in de praktijk absoluut een verschil is in de besturing van deze machines bij deze gecombineerde opleiding ontvangt u de stapelaartraining gratis. Naast onze opleidingen binnen het intern transport bieden wij ook opleidingen voor uw BHV-diploma en voor uw VCA-certificaat.

Welke vaste medewerkers treft u in ons opleidingscentrum in Alkmaar

In ons opleidingscentrum in Alkmaar zit Marc, hij woont zelf in Zaandam. Hij verzorgt met veel enthousiasme uw heftruckopleiding in Alkmaar. Het belangrijkste wat Marc wil leren aan zijn cursisten tijdens een heftruckopleiding is: wees je heel goed bewust op wat voor een machine je zit. Die machine gaat namelijk dwars door een (stevige) muur heen, stopt uit zichzelf nooit voor een mens. Je bent als bestuurder half mens, half machine geworden. En het moet wel zo zijn dat je als mens bepaalt wat de machine doet, of niet doet.

Voor een heftruck of reachtruck opleidingen kunnen zowel beginners, gevorderden en experts bij ons aan de slag. Dus wilt u een heftruckcertificaat of reachtruckcertificaat behalen, boek dan nu een cursus bij BLOM opleidingen in Alkmaar. 

Naar top