Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 19 juli 2021
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Maak kennis met Dennis Vinju

Hij volgde ooit een heftruckcursus en staat nu als instructeur heftruck, reachtruck én hoogwerker in de hal. Deze week maken we kennis met onze eigen Dennis Vinju. Straight to the point, eerlijk en een mensenmens omschrijven deze rasechte Amsterdammer, maar hoe kwam hij bij BLOM opleidingen terecht en wat maakt zijn werk zo bijzonder? Maak kennis met instructeur Dennis Vinju!

Moeite met aantallen cursisten

Voordat Dennis bij ons aan de slag ging als instructeur, was BLOM opleidingen geen onbekende naam voor hem. Hij reed er elke dag langs op weg naar zijn vorige werkgever. Als we hem vragen waarom hij de overstap heeft gemaakt naar BLOM, krijgen we snel en duidelijk antwoord. Dennis: ‘’Bij mijn vorige werkgever gingen we over naar grote aantallen cursisten. Dit kon soms oplopen tot 48 cursisten op een zaterdag. Je moet je voorstellen dat we dan in groepen van 12, een halve hal en 3 beschikbare heftrucks aan de slag gingen. Daar kon ik niet de instructeur zijn die ik graag wilde zijn en dat is de reden dat ik bij BLOM terechtgekomen ben.’’

Per toeval is hij in aanraking gekomen met dit vak. Hoe dan? Dennis vertelt: ‘’Ik heb een vrachtwagenrijbewijs en als onderdeel van mijn Code 95 deed ik een heftruckcursus. Zo heb ik kennisgemaakt met de wereld van de interne logistiek. Na een uur de heftruckcursus te hebben gevolgd, stond ik iemand anders uit te leggen hoe het moest. De instructeur vroeg toen aan mij hoeveel heftruckervaring ik had en voor ik het wist had ik een baan als instructeur!’’

Download het gratis beoordelingsformulier

Verdiepen in de cursist

‘’Bij BLOM is er ruimte om tijd te investeren in je cursisten,’’ geeft Dennis aan. En dat doet hij dan ook. Voordat een cursusdag begint, leert hij de namen van de cursisten uit zijn hoofd en bekijkt hij waar de cursisten vandaag komen. Ook als ze binnenkomen, kletsen ze eerst even om elkaar beter te leren kennen, te bespreken welke cursussen ze al gevolgd hebben en hoeveel ervaring ze hebben. ‘’En pas dan gaan we aan de slag.’’

‘’Dennis is een fijne instructeur die de tijd neemt voor je en de groep kent.’’

- Mevr. F. Weima -

Zijn aanpak kenmerkt zijn persoonlijkheid. Als echt ‘mensenmens’ vindt hij de connectie maken met zijn cursist heel belangrijk. Het omgaan met mensen is dan ook het leukste aspect van zijn werk. ‘’Als het moet klets ik 5 kwartier in een uur en dat past wel een beetje bij dit vak. Het contact met de mensen is wat ik het allerleukst vind.’’ Naast dat hij heel toegankelijk is en met iedereen door één deur kan, is Dennis ook altijd realistisch, eerlijk én direct. ‘’Als ik na een cursusdag het idee heb dat de tweede dag niet haalbaar is, geef ik dit eerlijk aan en dan wordt het geaccepteerd.’’

Als we hem vragen of dit belangrijke eigenschappen zijn voor een instructeur, zegt Dennis: ‘’Ja, als ik ergens geen verstand van heb, ga ik er niet over praten en oordelen, maar de cursussen die ik geef, daar sta ik 200% voor in en juist dát vind ik belangrijk. Weten waar je over praat en eerlijk kunnen zijn naar de cursist toe. Daar hebben ze uiteindelijk het meeste aan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik er open in sta. Het is niet zo dat je alleen maar werkt om je cursisten wat te vertellen, maar zij zijn ook in staat om jou dingen te leren.’’

Goede uitleg van de materie. Duidelijk en helder inzien verkregen van de mogelijke gevaren en juiste handelingen om die gevaren te neutraliseren. Kan nu zelfverzekerd en veilig een hoogwerker bemannen.

- Fabio-

Niet uitgeleerd

Dat hij niet is uitgeleerd, blijkt ook het feit dat Dennis de opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskunde) wil gaan doen. ‘’Ik denk dat een opleiding volgen zeker nog wat waard is. Ik breng de ervaring mee naar de opleiding en de MVK moet van toegevoegde waarde zijn aan de cursussen. In de komende jaren die ik nog moet werken, wil ik zeker niet stilstaan, maar me blijven ontwikkelen.’’

Plaats bericht


Naar top