Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 12 januari 2017
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Verbeteren en verheffen? Doe het lekker zelf!

Ja! Dat doen we inderdaad lekker zelf! Ons motto is: “BLOM opleidingen verbetert en verheft”. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor onze cursisten, maar ook voor onszelf. Daarom stellen we elkaar met enige regelmaat de vraag; hoe kunnen we onszelf continu verbeteren en verheffen? Want als wij in staat zijn om het beste uit onszelf te halen, kunnen we ook onze cursisten kwaliteit bieden en een zo plezierig mogelijk ervaring geven. Oftewel: Practice what you preach! 

Een goudmijn!

We hebben in Orange8 Training & Coaching de partij gevonden die onze instructeurs naar een hoger niveau brengt. Alle instructeurs hebben eind 2015 een PPA assessment gemaakt. Het PPA geeft een gedragsprofiel weer waarin sterkten en mogelijke beperkingen, wijze van communiceren, waarde voor de organisatie, motivatoren, de grootste vrees en het gedrag onder druk naar voren komen. Kortom; een goudmijn aan informatie. Want we weten wel dat iedereen anders is, maar hoe benutten we nou die verschillen? 

 

Download het gratis sollicitatiepakket

 

Meer halen uit je mensen

Door de inzichten uit de PPA,kunnen we nog veel meer halen uit de beschikbare kwaliteiten van de instructeurs. We kunnen goed gefundeerde keuzes maken in de in-, door-, en uitstroom van onze instructeurs. Wie wordt er specialist? Wie komt beter uit de verf als allrounder? Wie gaat in-company trainen of verzorgt maatwerktrajecten bij onze klanten? Wie traint er vanaf de BLOM-thuishonken

En nu…?

In 2016 is het tijd voor de volgende stap: dan gaan we alle instructeurs trainen in hun skills als instructeur. Alles om zelf te blijven verbeteren en te verheffen. Je hoeft immers niet ziek te zijn om beter te worden!

Veiligheid in logistiek

Dit zeiden we begin 2016. En we hebben woord gehouden! In de tweede helft van 2016 hebben we met Orange8 samen alle instructeurs bekeken tijdens het geven van een herhalingscursus. De coach heeft gelet op interactie, opbouw, praktijk-uitleg en theoretische kennis. We hebben tips gegeven, maar ook veel complimenten. Want wat zijn de instructeurs zich bewust van veiligheid en van wat er in een logistiek proces allemaal mis kan gaan. Hoewel er een duidelijke rode draad in de instructies zit, hebben we ook de verschillen eens kunnen bekijken. Die hebben we nog eens met de instructeurs gedeeld tijdens een bijeenkomst. Allemaal om een nog hoger niveau te bereiken en cursisten te verbeteren. 

Ontwikkeling in 2017

Punten die in 2016 voorbij kwamen waren: Wat weten we van onze deelnemers? Hoe bieden we hen de grootste kans om te leren tijdens de cursus? Welke punten kunnen we nog scherper neerzetten tijdens de instructie? Het komende half jaar laten we daarom instructeurs met elkaar meelopen om van elkaar te leren. Op deze manier zorgen we niet alleen voor de juiste kennisoverdracht richting de cursist, maar kunnen we ze ook beter intrinsiek motiveren om aan arbeidsveiligheid op de werkvloer te werken. Iedereen wil immers aan het eind van de werkdag gezond en veilig weer naar huis gaan.

Interview instructeur

Wil je meer weten over de drijfveren van onze instructeurs? Lees eens de onderstaande interviews:

Edward van Dijk

Bart Denissen 

Yvonne Schmidt

Herman Fontijn

 

Plaats bericht


Naar top