Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

De autolaadkraanopleiding van BLOM, vakkundig, efficiënt en incompany

Voor de het besturen van een autolaadkraan is het noodzakelijk dat de persoon die de autolaadkraan bedient over een certificaat beschikt. Maar over welk hijsbewijs moet u nou beschikken voor de autolaadkraan? Het belangrijkste voor het bepalen van de juiste cursus is om te weten welke werkzaamheden iemand met de autolaadkraan gaat uitvoeren. Het hijsbewijs of certificaat dat met de autolaadkraan-opleiding wordt behaald is in de eerste plaats bedoeld voor personen die gebruikmaken van een autolaadkraan tot 10 t/m. Vanaf 10 t/m geldt het kraancertificaat alleen voor het laden en lossen van de vrachtwagen. Laden en lossen houdt in dat de last van de wagen gepakt mag worden en direct naast de wagen mag worden neergezet. Wordt de lading verder weggezet dan spreekt men van hijsen en dan is boven de 10 t/m een machinistendiploma verplicht. Ook voor de besturing van een heftruck, reachtruck en een hoogwerker is een certificaat nodig. Daarnaast kunt u bij ons ook een cursus veilig hijsen volgen of een verreiker opleiding doen.

 

Autolaadkraanopleiding

Tijdens de cursus voor de autolaadkraan wordt de kennis aangereikt met betrekking tot het opstellen en bedienen van de autolaadkraan, de stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem. De cursist leert, met goedgekeurde hijsmiddelen en een goedgekeurde autolaadkraan, te laden en te lossen. En te herkennen wanneer deze middelen goedgekeurd zijn en wanneer niet. Bovendien krijgt de cursist een ruim inzicht in de veiligheidsaspecten bij het gebruik van de kraan. Doordat we in de theorie maar ook in de praktijk van de autolaadkraancursus veel aandacht geven aan veiligheid. Veiligheid vinden wij belangrijk maar ook de behendigheid. Als de cursist volledige controle heeft over de autolaadkraan kan er snel en netjes gewerkt worden, dat bespaart veel tijd. Wanneer de cursus voor de autolaadkraan bij BLOM opleidingen is volbracht kunt u ervan op aan dat de bestuurder met het hijsbewijs zelfstandig en veilig aan de slag kan. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de kandidaat een het ‘BLOM-hijsbewijs; autolaadkraan’ met een geldigheid van 5 jaar.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Theorie maar vooral praktijk tijdens de autolaadkraancursus

Tijdens de autolaadkraancursus richten we ons op veel verschillende aspecten. We maken onderscheidt tussen theorie en praktijk en wisselen die sterk met elkaar af. Het is dus niet zo dat er een halve dag in het theorielokaal door gebracht wordt. We beginnen de opleidingen zelfs in de praktijk. We helpen u ook graag het autolaadkraancertificaat te halen bij u op uw locatie zodat er gewerkt kan worden met de machines die op de werkvloer ook aan bod komen. Zo krijgen wij een veel beter inzicht in de mogelijke gevaren op uw locatie en dat is iets waar uw medewerkers het meest van profiteren. Wij beschikken zelf ook over een autolaadkraan die gebruikt kan worden voor de cursus.

 

Inhoud theorie                                                Inhoud praktijk

- Technische aspecten                                   - Controle van de kraan

- Arbowet                                                        - Controle van hijsgereedschappen

- Werkvoorbereiding                                      - Veiligheidsaspecten

- Maximale werkbelasting                              - Het verplaatsen/stapelen van lasten

- Hijsbanden en kettingen                             - Invouwen en rijklaar maken

- Schades en kosten                                        - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

 

Het certificaat dat u van ons ontvangt bij het voldoende afronden van het theorie- en praktijkgedeelte heeft een geldigheid van 5 jaar en is een Europees erkend certificaat. 

 
Naar top