Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veilig werken met de Zijlader

Op bedrijven waar veel wordt gewerkt met lange lasten wordt vaak gebruik gemaakt van een zijlader. De voordelen zijn o.a. het stabieler opnemen van de lading en smallere gangpaden. Maar omdat de bediening en constructie van een zijlader niet overeenkomen met die van een normale vorkheftruck, ontstaan er specifieke risico's en gevaren. Dit vereist voor de Arbo-wet dan ook specifieke deskundigheid en training. Voor de wet geldt een heftruckcertificaat dan ook niet als zijladercertificaat. Helemaal bijzonder wordt het als de zijlader in vier richtingen kan rijden, de vierwegtruck.

 

De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:

 

- veilig met een zijlader te werken

- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

- het dagelijks onderhoud correct uit te voeren


(8,0)

Op basis van 1 individuele beoordelingen.

Programma

De cursus duur bedraagt 1 dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van een zijlader. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een zijlader kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

 
Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet - Dagelijks onderhoud (rijklaar maken)
- Belasten van de zijlader - Bediening en besturing zijlader
- Dagelijks onderhoud (batterij, motor) - Koud stapelen, palletstellingen
- Verkeersvoorschriften - Behandeling van lasten
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico`s

Opleidingsloctie in-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

 Bradley (8,0)
  gw brinkman (8,3)
  H Hartgerink (8,4)
 pascal van de bor (9,6)

Naar top