Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een verreikercertificaat haal je bij BLOM opleidingen

Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De verreiker is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders waardoor de verreiker vaker wordt ingezet op terreinen met een oneffen ondergrond. In bedrijfstakken als de constructie, de bouw en de landbouw wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een verreiker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de verreiker zijn eigen specifieke risico's en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen verreikerchauffeur. Apart een verreikercertificaat halen is verplicht.

 

Verreikercursus

Om wel een vakkundige verreikerchauffeur te worden is het raadzaam om een verreikercursus te volgen bij BLOM opleidingen(link001). Wij leren cursisten de verreiker op een veilige en verantwoorde wijze te besturen. We besteden veel aandacht aan de praktijk omdat wij het belangrijk vinden dat verreikerbestuurders na de verreikeropleiding zelfstandig de verreiker zonder problemen en met een zeker gevoel kunnen bedienen. Ook besteden we aandacht aan de theorie en de onderhoud van het transportmiddel. Dagelijkse controle, wekelijks en maandelijks onderhoud en hoe bestuurders kunnen herkennen of een verreiker is goedgekeurd om nog steeds in bedrijf te zijn.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Voor wie is de verreikeropleiding?

De verreikercursus bedraagt één dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van de verreiker. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een verreiker kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden met de verreiker en de grootte van de cursusgroep en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus verreiker bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een verreikercertificaat met een geldigheid van 5 jaar, na die 5 jaar zal het verreikercertificaat automatisch verlopen en bent u verplicht een herhalingscursus te doen. De cursist is na afloop van de opleiding verreiker in staat om:

 

- veilig en verantwoord met een verreiker te werken

- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften met betrekking tot de verreiker in de praktijk uit te voeren

- het dagelijks onderhoud van de verreiker correct uit te voeren

 

Verreikeropleiding, theorie maar vooral praktijk.

Tijdens de verreikeropleiding worden zoals eerder al genoemd theorie en praktijk sterk met elkaar afgewisseld. Veiligheid staat bij zowel de theorie en de praktijk vooraan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de chauffeur altijd volledige controle over de verreiker heeft. Wanneer er tijdens het praktijkexamen onvoldoende beheersing is over de verreiker zal het verreikercertificaat niet behaald worden. In de theorie van de verreikercursus geven we aandacht aan de veiligheid en artikel 14 van de arbo-wetgeving dat doen we niet omdat het verplicht is, we doen dat omdat het belangrijk is. We behandelen ook de verkeersvoorschriften, de maximale belasting van verreikers, het dagelijks onderhoud en de schades en kosten. In de praktijk voeren we het dagelijks onderhoud uit en maken we de verreiker rijklaar. Daarna oefenen we met de bediening en besturing, gaan we lasten behandelen, oefenen we met rijden op een ruw terrein en maken we cursisten bewust van gevaren en risico’s. Hieronder ziet u een overzicht van de inhoud van de opleiding verreiker. We wisselen meerdere malen van het theoriegedeelte naar het praktijkgedeelte. U zult dus nooit lang bezig zijn met hetzelfde, de afwisseling tijdens de verreikeropleiding is groot.

 

Inhoud theorie                                                            Inhoud praktijk

- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet                                   - Dagelijks onderhoud (rijklaar maken)

- Verkeersvoorschriften                                              - Bediening en besturing

- Belasting van verreikers                                          - Behandelen van lasten

- Vakkennis                                                                  - Rijden in ruw terrein

- Dagelijks onderhoud                                                - Afstempelen en werken op hoog niveau

- Schades en kosten                                                    - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Verreikercertificaat.

Aan het einde van de opleiding verreiker zal er een theorie- en praktijkexamen worden afgenomen, bij het voldoende afronden van het verreikerexamen kunnen cursisten het verreikercertificaat in ontvangst nemen. Dit verreikercertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar, na die 5 jaar zijn cursisten die een verreiker blijven besturen verplicht om een herhalingscursus te volgen om het verreikercertificaat opnieuw met 5 jaar te laten verlengen.

 

U kunt bij ons ook cursussen en herhalingstrainingen inplannen voor de reachstruck, bobcat, de autolaadkraan en de hoogwerker. Daarnaast kunt u uw hijsbewijs en heftruckcertificaat bij ons halen en verlengen. 

 
Naar top