Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een vakkundige BHV-cursus doet u in Zoetermeer

Een BHV-herhalingstraining of BHV-basiscursus volgen in Zoetermeer? Dat kan bij BLOM opleidingen. Op slechts 23 kilometer vanaf Zoetermeer vindt u ons BHV-opleidingscentrum. BLOM opleidingen beschikt over 14 eigen opleidingslocaties, er is er dus altijd één dichtbij en we hebben voldoende ruimte om BHV-cursussen op korte termijn in te plannen in Zoetermeer. Kijk anders vast even of er een datum is die u schikt in Zoetermeer

 

 

De vier taken van een BHV’er, een belangrijk onderdeel in Zoetermeer

BHV betekend bedrijfshulpverlener. Elk bedrijf is altijd verplicht om bedrijfshulpverleners aanwezig te hebben. Via de RIE kunt u uitzoeken hoeveel hulpverleners uw bedrijf nodig heeft. Een bedrijfshulpverlener moet de volgende vier taken kunnen volbrengen:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Beperking en bestrijding van een beginnende brand
  • Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw
  • Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten
 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De BHV-basiscursus in Zoetermeer

Tijdens de BHV-cursus in Zoetermeer behandelen we deze taken uitgebreid. De BHV-basiscursus bestaan uit twee opleidingsdagen verdeeld over een EHBO-dag (eerste hulp bij ongevallen, taak één van de vier taken) en een brand-dag (taak twee van de vier taken). Ontruiming behandelen we uitgebreid tijdens de praktijklessen op beide dagen en dit geld ook voor het communiceren, niet alleen met andere diensten zoals bovengenoemd maar ook met andere bedrijfshulpverleners. Tijdens deze BHV-opleidingsdagen besteden we vooral aandacht aan de praktijk. Dat is voor een BHV’er belangrijk, vinden we bij BLOM opleidingen in Zoetermeer. Brandjes blussen is iets wat je gedaan moet hebben, een gevoel krijgen en vertrouwen geven in de blusmiddelen. Wanneer je nog nooit een branddeken hebt gebruik zul je staan twijfelen of je jouw eigen handen niet verbrand en de deken misschien van een afstandje op iets of iemand gooien, daarmee vererger je het vuur alleen omdat je vaak zuurstof toevoegt. Wanneer je weet hoe je de deken moet vasthouden, waar je moet beginnen en welke van de drie elementen (in dit geval zuurstof) je van de brand aan het ontnemen bent, kun je een branddeken juist gebruiken.

 

De BHV-herhalingcursus in Zoetermeer

Wij bieden ook een BHV-herhalingscursus In Zoetermeer. Deze opleiding neemt één dag in beslag, dus beschikt u al over een BHV-diploma maar is of gaat deze binnenkort verlopen? Dan kunt u zich opgeven voor de BHV-herhalingscursus in Zoetermeer. Wanneer uw diploma langer dan twee jaar geleden is verlopen raden wij u aan zich op te geven voor de BHV-basiscursus. De richtlijnen voor BHV zijn altijd aan verandering onderhevig, als u al een langere tijd geen nieuwe informatie hebt gekregen is er te veel veranderd en verleerd op het gebied van BHV, dus vinden wij het in Zoetermeer onverantwoord u op te leiden in slechts één dag.

 

Het BHV-diploma en de geldigheid van BLOM in Zoetermeer

Het BHV-diploma dat u van ons in Zoetermeer ontvangt heeft een geldigheid van één jaar. Na dit jaar dient u een herhalingstraining te doen om uw diploma te verlengen. De verlenging van uw diploma heeft ook een geldigheid van één jaar. Jaarlijks oefenen klinkt misschien als veel, maar dat is misschien juist nog wel weinig. Wij als BHV-opleider in Zoetermeer vinden dat dit het minimum is. Bedrijfshulpverleners komen (gelukkig) niet of nauwelijks in aanraking met bedrijfsongevallen, brand, ontruiming of de communicatie met andere alarm diensten. Dat betekend dat er in veel gevallen na de BHV-training in Zoetermeer niets meer wordt gedaan met de opgedane kennis. De kennis zal dus snel naar de achtergrond verdwijnen. Wanneer er een jaar niets met de informatie is gedaan kunt u zich voorstellen dat wanneer zich een calamiteit voordoet u niet meer zo paraat heeft welke handelingen u moet doen. Laat staan naar twee jaar of langer. Oefenen is essentieel bij BHV, oefenen en herhalen. Zodat de kennis bruikbaar is in het geval van calamiteiten.

 

U kunt bij BLOM opleidingen ook uw VCA diploma behalen of uw heftruckcertificaat halen. Daarnaast bieden we nog veel meer opleidingen binnen het intern transport zoals een verreikeropleidingcursus minigraver een bobcattraining of een stapelaartraining kijk voor alle mogelijkheden op ons opleidingen overzicht.

Naar top