Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een opleiding BHV dicht bij u in Nijmegen

Wilt u een BHV-training gaan doen in de omgeving Nijmegen? Of heeft u al eens een BHV-training gedaan en bent u juist opzoek naar een herhalingstraining BHV in Nijmegen? Dan kunt u zich inschrijven bij BLOM opleidingen. Op slechts 40 minuten rijden vanaf Nijmegen heeft BLOM opleidingen een opleidingslocatie waar u de BHV-training of herhalingstraining kunt volgen. U kunt zich bij BLOM opleidingen ook aanmelden voor een heftruckcursusreachtruckopleiding, een cursus veilig hijsen een hoogwerkercursus en meer.

 

 

BHV, wat moet je er mee?

BHV betekent bedrijfshulpverlening. De arbo-wet stelt het verplicht dat elk bedrijf in het bezit is van bedrijfshulpverleners. Er moet altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. Het kan daarom verstandig zijn om fulltimers op te leiden tot bedrijfshulpverleners of meerdere parttimers. Bij bedrijven waar mensen veel alleen werken zoals bijvoorbeeld in winkels kan het noodzakelijk zijn iedere medewerker op te leiden tot bedrijfshulpverlener.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Opleiding BHV in Nijmegen maar wat zegt de wet?

Artikel 15 van de Arbowet zegt het volgende over deskundige bijstand op het gebied van bedrijfshulpverlening:

1. De werkgever laat zich ten aanzien van de naleving van zijn verplichtingen op grond van artikel 3, eerste lid, onder e van deze wet bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.

2. Het verlenen van de bijstand houdt in elk geval in:

a. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;

b. Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen;

c. Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.

3. De bedrijfshulpverleners beschikken over een zodanige opleiding en uitrusting, zijn zodanig in aantal en zodanig georganiseerd dat zij de in het tweede lid genoemde taken naar behoren kunnen vervullen.

 

Twee verschillende opleidingen BHV in Nijmegen.

We hebben twee verschillende cursussen BHV in Nijmegen, de BHV-basiscursus en de BHV-herhalingscursus. U kunt zich opgeven voor een BHV-basiscursus in Nijmegen wanneer u nog geen enkele ervaring heeft met bedrijfshulpverlening. Wanneer u al over een BHV-diploma beschikt maar de geldigheid van dit diploma is of gaat verlopen kunt u zich opgeven voor een herhalingscursus. De basisopleiding duurt twee dagen, de herhalingscursus duurt één dag. Houdt u er rekening mee dat uw laatste diploma niet ouder mag zijn dan twee jaar. Als dat wel het geval is dient u een BHV-basiscursus te volgen. Wanneer u alle onderdelen met een voldoende afrondt krijgt u van ons een nieuw BHV-diploma met een geldigheid van één jaar.

 

EHBO en brandpreventie tijdens de BHV in Nijmegen

Een BHV-cursus bestaat altijd uit een EHBO gedeelte en een gedeelte brandpreventie. Tijdens de basiscursus BHV in Nijmegen besteden we een hele dag aan beide onderdelen. Tijdens de herhalingscursus BHV in Nijmegen besteden we aan elk onderdeel een halve dag.

 

De vier taken van bedrijfshulpverleners (BHV’ers) die we behandelen in Nijmegen

Tijdens de cursus BHV in Nijmegen besteden we aandacht aan de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen uitvoeren. Deze vier taken luiden als volgt:

- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen

- Beperking en bestrijding van een beginnende brand

- Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw

- Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

Naar top