Artikel 15 van de Arbowet zegt het volgende over deskundige bijstand op het gebied van bedrijfshulpverlening:
1. De werkgever laat zich ten aanzien van de naleving van zijn verplichtingen op grond van artikel 3, eerste lid, onder e van deze wet bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.
2. Het verlenen van de bijstand houdt in elk geval in:
a. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
b. Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen;
c. Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.
3. De bedrijfshulpverleners beschikken over een zodanige opleiding en uitrusting, zijn zodanig in aantal en zodanig georganiseerd dat zij de in het tweede lid genoemde taken naar behoren kunnen vervullen.
Twee verschillende opleidingen BHV in Nijmegen.
We hebben twee verschillende cursussen BHV in Nijmegen, de BHV-basiscursus en de BHV-herhalingscursus. U kunt zich opgeven voor een BHV-basiscursus in Nijmegen wanneer u nog geen enkele ervaring heeft met bedrijfshulpverlening. Wanneer u al over een BHV-diploma beschikt maar de geldigheid van dit diploma is of gaat verlopen kunt u zich opgeven voor een herhalingscursus. De basisopleiding duurt twee dagen, de herhalingscursus duurt één dag. Houdt u er rekening mee dat uw laatste diploma niet ouder mag zijn dan twee jaar. Als dat wel het geval is dient u een BHV-basiscursus te volgen. Wanneer u alle onderdelen met een voldoende afrondt krijgt u van ons een nieuw BHV-diploma met een geldigheid van één jaar.
EHBO en brandpreventie tijdens de BHV in Nijmegen
Een BHV-cursus bestaat altijd uit een EHBO gedeelte en een gedeelte brandpreventie. Tijdens de basiscursus BHV in Nijmegen besteden we een hele dag aan beide onderdelen. Tijdens de herhalingscursus BHV in Nijmegen besteden we aan elk onderdeel een halve dag.
De vier taken van bedrijfshulpverleners (BHV’ers) die we behandelen in Nijmegen
Tijdens de cursus BHV in Nijmegen besteden we aandacht aan de vier taken die een bedrijfshulpverlener moet kunnen uitvoeren. Deze vier taken luiden als volgt:
- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
- Beperking en bestrijding van een beginnende brand
- Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw
- Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten
Andere opleidingen in Nijmegen
Wil jij naast de BHV diploma nog meer certificaten halen? Dan ben je bij BLOM aan het juiste adres. Behaal je heftruckcertificaat in Nijmegen of volg een hoogwerker cursus.