Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Uw VCA-diploma haalt u bij BLOM opleidingen in Den Haag

Wilt u graag snel een VCA-opleiding doen in Den Haag? Op maar 25 kilometer afstand vanaf Den Haag zit ons VCA-opleidingscentrum. Omdat wij beschikken over eigen locaties en eigen instructeurs kunt u al snel een VCA-opleiding bij ons volgen in Den Haag. U kunt bij ons ook opleidingen volgen voor het intern transport. Wij bieden cursussen om uw heftruckdiploma te halen of uw reachtruckcertificaat of het certificaat voor de hoogwerker.

 

 

 

Wat betekend VCA?

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM= Veiligheid, Gezondheid, Milieu). Steeds meer bedrijven hebben VCA of vragen om VCA gecertificeerde bedrijven en medewerkers het is een vast begrip geworden voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren in risicovolle omgevingen. Als u een werknemer of contractor bent van een aannemer en uw opdrachtgevers stellen het VCA certificaat verplicht kunt u een VCA-opleiding bij BLOM in Den Haag volgen. Een speciale vooropleiding is niet nodig.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Hoe lang bestaat VCA al?

VCA is in 1994 opgericht door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een vaste regeling hebben om aannemersorganisaties onbevooroordeeld te controleren op hun veiligheidsbeleid en veiligheidsprestaties. Tegenwoordig wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard.

 

 

 

De VCA-opleiding in Den Haag (klassikaal)

Bij BLOM opleidingen VCA in Den Haag kunt u een VCA-cursus volgen die u voorbereid op het VCA-examen. U vergroot daarmee uw kans op slagen. U kunt zich opgeven voor de klassikale opleiding VCA in Den Haag. Een vooropleiding is daarvoor niet nodig. Tijdens de klassikale VCA-lessen in Den Haag behandelen wij de volgende aspecten:

- Arbo-wetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Tijdens de klassikale lessen VCA in Den Haag is er veel ruimte voor vragen. De VCA-lessen beginnen in Den Haag op doordeweekse dagen om 8:30 en duren tot 16:00. Aansluitend zal het VCA-examen plaatsvinden. Voor dit VCA-examen geven wij u automatisch op. Het VCA-examen duurt ongeveer één uur en zal onder toezien van de Examenkamer worden getoetst.

 

E-learning programma

Als u een zelfstudie prettiger vindt kunt u ook ons e-learing programma aanvragen. Deze VCA-training kunt u online achter uw eigen computer volgen. Het programma houd uw voortgang bij. Ideaal als u graag uw eigen studietempo bepaald of wilt studeren in de avonduren of in het weekend. Wanneer u al bekend bent met een bepaald hoofdstuk kunt u het hoofdstuk overslaan, of als u moeite heeft met een bepaald onderdeel kunt u het herhalen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen, zo kunt u controleren of u de lesstof goed begrepen heeft en klaar bent voor het VCA-examen. Wanneer dat het geval is vraagt u zelf het VCA-examen aan. Dit examen VCA kunt u afleggen in Den Haag.

 

Het VCA-examen in Den Haag

Alle VCA-examens worden onder toezien van de Examenkamer getoetst, wanneer u het examen met een voldoende volbrengt ontvangt u van ons het VCA-diploma. Dit diploma is een erkendU PBNA-certificaat met een geldigheid van 10 jaar. Na deze 10 jaar kunt u de geldigheid opnieuw verlengen met 10 jaar door opnieuw een VCA-opleiding te volgen in Den Haag en het examen met een voldoende te voltooien. 

Naar top