Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Opzoek naar een VCA-opleiding in Antwerpen? Gevonden!

Wilt u graag een VCA-opleiding volgen in Antwerpen? Vlakbij Antwerpen heeft BLOM opleidingen een VCA-opleidingslocatie, op slechts een uurtje rijden! Naast VCA-opleidingen biedt BLOM-Antwerpen ook andere opleidingen binnen het intern transport zoals de heftruckcursus, reachtruckcursus, een opleiding veiligwerken met de hoogwerker of een opleiding veilig hijsen.

 

 

 

Waarom een VCA-opleiding in Antwerpen?

VCA staat voor checklist aannemers VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) En wordt veel gebruikt door ondernemingen die vaak risicovolle werkzaamheden uitvoeren op risicovolle locaties.  Deze bedrijven eisen van hun contractors of medewerkers dat zij ook beschikken over het VCA-diploma. Voordat u het VCA-examen maakt kunt u zich opgeven voor een VCA-opleiding in Antwerpen.

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Twee VCA-studiemogelijkheden in Antwerpen

De VCA-opleiding kunt u in Antwerpen op twee verschillende manieren volgen. U kunt kiezen voor de eendaagse VCA-opleiding in Antwerpen of kiezen voor een zelfstudie met ons e-learning pakket. Tijdens beide VCA-opleidingen behandelen we de volgende onderwerpen:

- Arbowetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

Bij beide opleidingen bereid u zich goed en volledig voor op het VCA-examen in Antwerpen.

 

De eendaagse VCA-opleiding in Antwerpen

De eendaagse VCA-opleiding in Antwerpen start op doordeweekse dagen om 8:30 en eindigt om 15:45. Tijdens de VCA-opleiding in Antwerpen is er veel ruimte voor vragen en nemen we klassikaal de stof met u door. Halverwege de VCA-opleiding oefenen we met oefentoetsen en kijken we deze samen na in Antwerpen en bespreken we ze. Aansluitend aan deze dag zal om 16:00 het examen plaatsvinden, voor dit examen geven wij u automatisch op. U kunt dus in één dag al beschikken over uw VCA-diploma.

 

Zelfstandig studeren en het examen VCA maken in Antwerpen

Met het e-learning programma kunt u zelfstandig aan de slag. U kunt deze VCA-cursus online achter uw eigen computer doen. U bepaalt zelf welke hoofdstukken u behandeld, als u een hoofdstuk al kent slaat u het over en als u nog wat meer tijd nodig heeft kunt u het hoofdstuk herhalen. Aan het einde van elk hoofdstuk zit een oefentoets zodat u kunt testen of u de stof goed heeft begrepen. U kunt studeren wanneer het u uitkomt, bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend, pauzeren, hervatten en stoppen is op elk moment mogelijk. Het programma houd uw voortgang bij. Wanneer u goed genoeg bent voorbereid kunt u zich opgeven om het examen VCA te komen maken in Antwerpen.

 

VCA-examen in Antwerpen

Het VCA-examen in Antwerpen al onder surveillance van de Examenkamer worden uitgevoerd en ongeveer een uur duren. Na een korte periode laten wij u weten of u uw VCA-diploma heeft behaald. U heeft uw diploma gehaald wanneer u het VCA-examen met een voldoende afsluit. Het VCA-dilpma dat u van ons ontvangt is het erkende PBNA-diploma en heeft een geldigheid van 10 jaar.

Naar top