Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Opleiding voor de minigraverdoor de vakkundige instructeurs van BLOM

Er wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van een minigraver. Dat is onder andere het gevolg van technische ontwikkelingen waardoor er een hele reeks aan kleine minigravers leverbaar is. Hierdoor wordt de minigraver steeds breder inzetbaar. Mede daardoor heeft BLOM opleidingen besloten om ook voor een opleiding voor de minigraver aan te bieden. Het gebruik van de minigraver wordt niet beperkt tot de traditionele bak voor aan het voertuig, maar is er een ruime keuze aan voorzetapparatuur. U moet hier bij denken aan o.a. klemmen en vorken. Volgens de Arbowet mogen hef– en hijsmiddelen alleen worden bediend door personen die daartoe specifieke deskundigheid bezitten. Ook een minigraver of shovel valt onder deze regeling. Met onze opleiding voor de minigraver voldoet u aan de door de Arbowet gestelde eis.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Opleidingsgegevens minigraver

De cursus minigraver bedraagt één dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van een minigraver. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een minigraver kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep en zal in overleg met u worden afgestemd. De opleiding minigraver bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Ook kunnen we uitleg geven over specifiek voorzet apparatuur tijdens de cursus minigraver. Als het theorie en praktijk gedeelte van de cursus minigraver met een voldoende worden afgerond tijdens het examen ontvangen cursisten hun certificaat. Certificaten voor de minigraver zijn 5 jaar geldig.

 

Inhoud van de cursus minigraver

 

Tijdens de opleiding minigraver behandelen we de volgende punten. We hebben onderscheid gemaakt in het theorie en praktijk gedeelte. De theorie en praktijk zullen sterk met elkaar worden afgewisseld.

 

Inhoud theorie                                                  Inhoud praktijk

- Veiligheid AI 14 en Arbo-wet                         - Dagelijks onderhoud

- Bediening en besturing minigraver              - Bediening en besturing minigraver

- Belasten van de minigraver                         - Het graven van sleuven

- Vakkennis                                                        - Parkeren van de minigraver

- Dagelijks onderhoud                                      - Bedrijfsspecifieke opdrachten

- Schades en kosten                                        - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Blij BLOM opleidingen kunt u nog veel meer opleidingen volgen, zo hebben wij een opleiding voor de heftruck en de reachtruck die u eventueel ook met elkaar kunt combineren (inclusief de stapelaartraining). En opleidingen om het hoogwerkercertificaat en het hijsbewijs te halen.

 

 
Naar top