Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Werken op hoogte brengt uitdagingen met zich mee, maar met de juiste training en certificering kunnen werknemers de klus veilig en efficiënt klaren. Het International Powered Access Federation (IPAF) speelt een essentiële rol bij het bevorderen van veiligheid en het verbeteren van de vaardigheden van professionals die hoogwerkapparatuur gebruiken. In dit blogartikel gaan we dieper in op IPAF en de waarde ervan voor de industrie.

Wat is IPAF?

IPAF is een internationale organisatie die zich richt op het promoten van het veilige en effectieve gebruik van hoogwerkapparatuur, zoals hoogwerkers, schaarliften en mobiele verticale platforms. Het biedt training, certificering en bronnen voor zowel werknemers als werkgevers om een veilige werkomgeving op hoogte te garanderen.

Waarom is IPAF belangrijk?

Veiligheid staat voorop bij IPAF. Het doel is om het aantal ongevallen en incidenten bij het werken op hoogte te verminderen door middel van uitgebreide training en bewustzijn. Door het volgen van IPAF-cursussen kunnen werknemers leren hoe ze op een veilige en verantwoorde manier hoogwerkapparatuur moeten bedienen, risico's kunnen identificeren en de juiste veiligheidsmaatregelen kunnen nemen.

Voordelen van IPAF-training

  • Verbeterde veiligheid: IPAF-training stelt werknemers in staat om de juiste procedures en veiligheidsvoorschriften toe te passen bij het werken op hoogte, waardoor het risico op ongevallen en letsel wordt verminderd.
  • Verhoogde efficiëntie: Met de juiste training kunnen werknemers efficiënter en productiever werken met hoogwerkapparatuur, wat tijd en kosten bespaart.
  • Wereldwijd erkende certificering: IPAF-certificaten worden internationaal erkend en kunnen de carrièrekansen van werknemers vergroten.
  • Toegang tot bronnen en netwerken: IPAF-leden hebben toegang tot een schat aan bronnen, zoals richtlijnen, veiligheidsinformatie en netwerkmogelijkheden met professionals uit de branche.

Let op: Vanaf 1 augustus 2021 is IPAF ook erkend door SSVV / VCA Infra voor de petrochemische industrie (SOG-certificering). 

IPAF-cursussen

IPAF biedt verschillende cursussen aan, zoals bediening van mobiele hoogwerkers, statische verticale liften, schaarliften en mastklimmaterieel. Deze cursussen zijn ontworpen om deelnemers de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om op een veilige en competente manier met deze apparatuur te werken. De cursussen omvatten zowel theoretisch als praktisch onderwijs, waardoor deelnemers een grondig begrip krijgen van de beste praktijken en veiligheidsrichtlijnen.

Naar top