Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een bobcattraining bij BLOM

De laatste jaren wordt er steeds meer gewerkt met een bobcat, dit komt omdat de productie van de bobcat omhoog is gegaan en daardoor de machines betaalbaarder zijn geworden. met deze verbetering komt ook een ander punt naar voren, namelijk de veiligheid. Volgens de arbo-wet en verzekeraars moeten bestuurder van een bobcat beschikken over specifieke instructies. Bobcats kunnen ook voorzien worden van ander voorzet apparatuur zoals bijvoorbeeld klemmen en vorken. Ook dan moet de bestuurder weer beschikken over aparte specifieke instructies. BLOM opleidingen kan u of uw medewerker voorzien van deze specifieke instructies door middel van een bobcattraining. Aan het einde van de bobcattraining toetsen wij de kennis van de cursist en bij het voldoende behalen van dit theorie- en praktijkexamen zullen cursisten het bewijs van kennis ontvangen in de vorm van een Europees erkend bobcatcertificaat.

 

Een bobcattraining op uw eigen locatie

Deze bobcatopleiding geven onze vaste instructeurs op uw eigen locatie zodat we kunnen werken met de bobcats en voorzetapparatuur die op de werkvloer gebruikt wordt. De instructeur kan wijzen op specifieke veiligheidsaspecten en indien gewenst ook kijken naar uw organisatie en waar de productiviteit en de veiligheid verhoogd kunnen worden. 

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De bobcatcursus bestaat vooral uit praktijk

De bobcat-training zal voornamelijk bestaan uit oefeningen in de praktijk. Daarnaast zullen we ook de theorie behandelen. We wisselen de praktijk en de theorie sterk met elkaar af. Aansluitend aan de bobcatopleiding zal een examen plaatsvinden bij het behalen van dit examen krijgen cursisten het bobcatrijbewijs.

 

Volledige bobcattraining of een herhalingscursus?

Afhankelijk van de ervaring van de cursisten bedraagt de bobcattraining 1 dag. Wanneer er meer ervaring is korter. Als er al eerder een bobcattraining is gedaan waarbij het bobcatrijbewijs is gehaald maar u wilt een nieuwe bobcatcursus doen omdat bijvoorbeeld uw bobcatcertificaat is of gaat verlopen kunnen wij ook een herhalingscursus doen. Deze bobcat-herhalingscursus is er dan vooral op gericht om de bestaande kennis van de chauffeurs op te frissen. Ook na deze bobcattraining zal een examen plaatsvinden. Bij het voldoende behalen van dit examen zal het bobcatrijbewijs met 5 jaar worden verlengt.

 

Na de bobcatopleiding direct zelfstandig aan de slag

Bij BLOM opleidingen vinden we het belangrijk dat bobcatchauffeurs beschikken over voldoende ervaring om direct zelfstandig aan de slag te kunnen in de praktijk. Onze opleidingsdagen duren daardoor soms iets langer maar dat kunt u zien als een investering. Wanneer medewerkers het bobcatrijbewijs bij ons halen zijn ze instaat om direct zelfstandig aan de slag te gaan en hebben ze geleerd veilig maar ook efficiënt de bobcat te besturen. Het werk zal daardoor soepeler en dus sneller worden verricht.

 

Onderdelen tijdens de bobcatcursus

Tijdens de bobcatcursus worden de volgende onderdelen behandeld, we hebben onderscheid gemaakt in de theorie en in de praktijk. Deze zullen we met elkaar afwisselen, we behandelen dus niet een dagdeel de theorie en daarna een dagdeel de praktijk omdat we er niet in geloven dat lang werken en lang stilzitten bijdragen aan het succesvol afronden van de bobcatcursus.

 

Inhoud theorie                                                            Inhoud praktijk

- Veiligheid AI 14 en Arbo-wet                                  - Dagelijks onderhoud

- Bediening en besturing bobcat                              - Bediening en besturing bobcat

- Belasten van de bobcat                                          - Het vullen van silo’s en bunkers

- Vakkennis                                                                  - Parkeren van de bobcat

- Dagelijks onderhoud bobcat                                   - Bedrijfsspecifieke opdrachten met de bobcat

- Schades en kosten                                                    - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Aansluitend zal een theorie- en praktijk examen plaatsvinden. Wanneer deze met een voldoende worden afgerond zullen de cursisten hun bobcatcertificaat ontvangen. Het bobcatcertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

 

Bij BLOM opleidingen zijn we ook gespecialiseerd in het geven van een heftruckcursus voor het behalen van het heftruckcertificaat de heftruckcursus kunt u combineren met een cursus voor de reachtruckopleiding om direct ook het reachtruckcertificaat te behalen. Tijdens deze gecombineerde cursus behandelen we ook de stapelaartraining, drie in één dus.

Naar top