Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 13 februari 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Wat is het salaris van een heftruckchauffeur? [Infographic]

Infographic over het beroep Heftruckchauffeur
 

Heftruckchauffeurs zijn gewild. De afgelopen maand zijn er op heftruckwerk.nl zo’n 500 vacatures te vinden voor heftruckchauffeur. Aan de vraag ontbreekt het dus niet. Maar hoe zit het met het salaris? Hoeveel verdienen heftruckchauffeurs eigenlijk? En hoe tevreden is de chauffeur met zijn salaris? We gingen op onderzoek uit.

Bekijk ons vernieuwde blog salaris heftruckchauffeur 2024


 

Download het gratis sollicitatiepakket

 

Gemiddeld salaris
 

Volgens de Nationale Beroepengids verdient een heftruckchauffeur gemiddeld tussen de 1400 en 2100 euro bruto per maand (bij een 38-urige werkweek). Zoals in alle beroepen is het salaris wel afhankelijk van meerdere factoren. Het aantal jaren werkervaring speelt hierbij een rol, maar ook wat voor heftruckcertificaten de heftruckchauffeur in zijn bezit heeft en wat voor opleiding hij heeft gevolgd. Daarnaast kan er sprake zijn van toeslagen, wanneer de chauffeur op onregelmatige werktijden werkt. En daarnaast bepaalt de cao waarbij het bedrijf is aangesloten de hoogte van het salaris.


Het beroep heftruckchauffeur in beeld

Op Loonwijzer.nl vonden we aanvullende informatie over het beroep heftruckchauffeur. Op Loonwijzer.nl kunnen mensen deelnemen aan salarisonderzoeken. Op basis van die data kan Loonwijzer.nl een beeld schetsen van een bepaald beroep. Zo ook van de bestuurder Vorkheftruck. Is de heftruckchauffeur tevreden met zijn salaris? Wat is de gemiddelde leeftijd in dit beroep? In wat voor soort organisaties werken de chauffeurs? En wat is het opleidingsniveau? We besloten deze informatie om te zetten in een infographic voor heftruckchauffeurs.

Salaris- en loopbaanonderzoek

Naast dat Loonwijzer.nl gegevens bijhoudt van het salaris van de heftruckchauffeur, is Logistiek.nl onlangs een onafhankelijk onderzoek gestart naar de beloning van werknemers en zelfstandigen werkzaam in de logistiek en supply chain management. Doel van het onderzoek is om beter inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van de beloningen van professionals. Daarnaast kunnen de uitkomsten dienen als referentiekader en steun voor individuele salarisonderhandeling.

Infographic Heftruckchauffeur in beeld

In de onderstaande infographic hebben we de gegevens van Loonwijzer.nl voor het beroep Bestuurder Vorkheftruck verwerkt. Infographic op uw eigen website plaatsen? Gebruik hiervoor de embed code onderaan de infographic. 
 

salaris-heftruckchauffeur

Infographic op uw website publiceren? 

Kopiëer de onderstaande code en plaats de infographic op uw website. 

Plaats bericht


Hans Nijboer

Geplaatst op: 15 februari 2015

"Ik ben nu een jaar aan het solliciteren naar een logistieke functie. Helaas zijn er geen bedrijven die een beginnende heftrck chauffeur een kans wil geven. Ja voor 4 uurtjes misschien! Daarvan kan je de kachel niet laten branden. Ik heb mijn certificaten bij jullie behaald, hebben jullie nog sugesties voor mij? Alvast bedankt. Hans Nijboer 06 10106560 "

Tom van BLOM

Geplaatst op: 16 februari 2015

"Hallo Hans, Vervelend dat het nog niet wil lukken om een baan te vinden. Ben je al ingeschreven bij uitzendbureaus? En misschien heb je wat aan onze tips om je sollicitatiebrief en cv te verbeteren: http://www.blomopleidingen.nl/blog/detail/181/sollicitatietips-voor-heftruckchauffeurs-8-manieren-om-je-cv-te-verbeteren-en-te-verheffen/ Groet, Tom van BLOM"

Naar top