Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 19 februari 2024
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Wat is het salaris van een heftruckchauffeur in 2024?

 

Dat heftruckchauffeur nog altijd een gewild beroep is, bewijzen de vacatures op de diverse vacaturesites wel. Kijk je bijvoorbeeld bij Indeed, dan vind je gemiddeld bijna 3000 vacatures terug. Maar ook bij partijen als Nationale Vacaturebank en Werkzoeken.nl vind je honderden vacatures voor heftruckchauffeur terug. Er is dus volop vraag naar chauffeurs. Maar hoe zit het in 2024 met het salaris? We zijn in 2015 al eens eerder op onderzoek uitgegaan, maar wat is de huidige stand van zaken? 

 

Gemiddeld salaris voor een heftruckchauffeur

Kijken we bij de Nationale Beroepengids op de site, dan geven deze nog altijd een gemiddeld salaris heftruckchauffeur tussen de 1400 en 2100 euro bruto per maand. Als je het ons vraagt, is dit niet meer helemaal up-to-date. Want checken we de salarissen van een heftruckchauffeur bij Loonwijzer.nl of Youngcapital.nl, dan zien we een ander plaatje terug. Het salaris van een heftruckchauffeur in 2024 ligt hier tussen de €1.450,- en €3.150,- bruto per maand op basis van 38 uur per week. Ten opzichte van 2015 is dat een stijging van bijna 29%. Ongetwijfeld ben je ook nieuwsgierig naar het heftruckchauffeur salaris per uur, dat ligt tussen de €11,- en €17,- bruto. 

Natuurlijk zijn er diverse factoren die meespelen als het gaat om het salaris en de hoogte ervan. Het aantal jaren werkervaring speelt een rol, maar ook over welke heftruckcertificaten een chauffeur beschikt en welke opleiding hij of zij heeft gedaan. Het heftruckchauffeur salaris ligt als je net start lager dan wanneer je al een paar jaar ervaring hebt. Door jezelf bij een werkgever te ontwikkelen en bij te leren kun je groei doormaken en stappen maken in je salaris.

 

Meer dan alleen heftruckchauffeur loon

In onderstaande infographic zie je alle gegevens terug die Loonwijzer.nl heeft verzameld als het gaat over het heftruckchauffeur loon. Het is interessant om deze gegevens te vergelijken met de infographic over heftruckchauffeur loon uit 2015. Want, wat valt er dan op in bijna 10 jaar tijd?

Mensen met het beroep heftruckchauffeur werken nog altijd gemiddeld 38 uur per week. De verhouding tussen vrouwen en mannen is iets beter geworden. In 2015 was nog maar 3% van de heftruckchauffeurs een vrouw, in 2024 is dat gestegen naar 11%. De gemiddelde leeftijd van een chauffeur is 46 jaar, dit was bijna 10 jaar geleden nog 39 jaar. Wat er verder opvalt, is de tevredenheid met het salaris. Gaf 10 jaar geleden nog 27% aan ontevreden te zijn, is dit inmiddels teruggezakt naar 7%.

We zien dus dat de leeftijd iets omhoog is gegaan. Toch wil je fit als heftruckchauffeur aan de slag zijn in het magazijn. Daarom hebben we in ons artikel zes tips opgenomen zodat je met plezier en zonder klachten het beroep van heftruckchauffeur kunt uitoefenen. 

Wil jij jezelf ontwikkelen in opleiding en daarmee ook in salaris? Volg dan een heftruckopleiding beginner van BLOM opleidingen. Zo weet je zeker dat je de juiste ervaring hebt en aan de slag kunt als professionele heftruckchauffeur.

 

Bekijk alle heftruckopleidingen

 

Inforgaphic salaris heftruckchauffeur 2024

 

Infographic op uw website publiceren? 

Kopiëer de onderstaande code en plaats de infographic op uw website. 

Plaats bericht


Naar top