Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 24 november 2021
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Lars van Dijk

Hij startte zijn carrière met het geven van sportlessen aan moeilijk opvoedbare kinderen, gedetineerden en verslaafden. Nu leidt hij de cursisten van BLOM op tot bekwame chauffeurs. Een behoorlijke carrièreswitch zou je zeggen! En tóch zit er genoeg overlap tussen deze twee banen. Vandaag vertelt hij ons welke ervaring hij meeneemt in zijn huidige werk. Maak kennis met onze instructeur Lars van Dijk! 

‘’Het is niet mijn doel om zoveel mogelijk cursisten te laten slagen. Het gaat mij erom dat iemand écht begrijpt waarom dat wat ze doen goed of niet goed is.’’

In aanraking met BLOM

Eind 2015 begon Lars van Dijk, op 20-jarige leeftijd, als instructeur bij BLOM Opleidingen. Jong en geen ervaring in de logistiek, maar enthousiast en gewillig om alles te leren over de wereld van het intern transport. Als we vragen hoe hij bij BLOM terecht is gekomen begint hij te lachen: ‘’Dat is een mooi verhaal. Nadat ik mijn sportopleiding heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan als sportinstructeur. Ik gaf les aan moeilijk opvoedbare kinderen, gedetineerden en verslaafden en heb twee jaar in de jeugdgevangenis gewerkt. Via mijn vader, ook instructeur bij BLOM, kwam ik uiteindelijk hier terecht. Een totaal andere wereld, maar wel één die me aansprak.’’

Didactiek als basis

Van sportinstructeur in de jeugdgevangenis, naar instructeur in het logistiek transport. Inderdaad een heel verschil. Maar toch zit er meer overlap in dan je in eerste instantie zou denken. Hoe dat zit? Lars vertelt: ‘’Mijn didactische achtergrond vormt de basis. De didactische technieken en ervaring die ik heb meegekregen vanuit mijn opleiding kon ik toepassen in mijn werk in de gevangenis en nu bij BLOM. Dat komt goed van pas! Het lesgeven en presenteren is iets wat ik onder de knie heb. De kennis over de wereld van het logistieke transport was nieuw én uitdagend. Mijn vader is daarin een goede leermeester geweest en nog steeds. Het is fijn dat je samen kunt sparren over je werkzaamheden en van elkaar kunt leren.

Download het gratis beoordelingsformulier

Geen dag is hetzelfde

‘’Naast de trainingen die ik geef bij BLOM, houd ik me bezig met het inwerken van nieuwe collega’s en geef ik trainingen op locatie bij klanten. Ook voor speciaal onderwijs en praktijkscholen. Dit zorgt ervoor dat mijn werk enorm afwisselend is. Geen dag is hetzelfde,’’ vertelt Lars. ‘’De kwaliteit van onze trainingen is hoog en de lesplannen worden continu verbeterd. Zo zorgen we ervoor dat er ook echt een gedachte zit achter de trainingen die we geven.’’

Direct, rustig, duidelijk en doordacht. Dat zijn de kenmerken van Lars als instructeur. We vroegen hem wat hij belangrijk vindt in zijn werk en waar hij energie van krijgt: ‘’Het mooiste principe is als mensen je begrijpen. Dat vind ik het belangrijkste. Mijn cursisten moeten begrijpen waarom dat wat ze doen goed of juist niet goed is. Het klinkt misschien gek, maar het is niet mijn doel om zoveel mogelijk cursisten te laten slagen. Ook als iemand gezakt is, gaat het mij erom dat iemand echt begrijpt wat wij hem of haar proberen te leren. Pas dan word je beter dan je al was en verhogen we de veiligheid op de werkvloer.’’

Toekomstmuziek

Met een afgeronde MVK-opleiding op zak is Lars continu bezig met zijn eigen ontwikkeling. Iets wat hij de komende jaren actief door wil zetten. Zichzelf en BLOM Opleidingen ontwikkelen ook in digitalisering, is iets waar Lars zich graag voor inzet. Zijn didactische talent moet daar een onderdeel van zijn en wil hij het liefst nog verder uitbreiden. Cursisten opleiden en in het na traject actief volgen en begeleiden waar nodig. Om samen de wereld van het intern transport veiliger te maken. ‘’Als een cursist tevreden naar huis gaat, dan ga ik ook tevreden naar huis, dat geeft een goed gevoel!’’

 

‘’Lars heeft een duidelijke uitleg zonder nonsens.
Af en toe een grap en dat slaat aan bij mij en mijn collega’s. Kan op een goede manier de volledige aandacht krijgen en dat werkt zeer prettig. Top!’’
- A. Katoen -

Plaats bericht


Kees Moor

Geplaatst op: 26 november 2021

"ik werk sinds 2007 als gastdocent bij BLOM Opleidingen en heb Lars een paar keer ontmoet. Hij is een vriendelijke no-nonsens instructeur met goede didactische kwaliteiten. Nu, door het halen van het MVK diploma is hij ook allround vakdocent, compliment Lars! Tevens een compliment aan zijn vader Edward die hem op weg heeft geholpen om al (zo jong!) zo ver te komen."

Naar top