Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 18 mei 2020
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Damyam van Doornik

Damyam is al sinds 2005 bij BLOM opleidingen in dienst en een allround instructeur en MVK'er die op alle vlakken kan worden ingezet. Van EPT tot de reachstacker niets is hem vreemd, mensen helpen zit in zijn DNA  “De afwisseling maakt het ook zo leuk om dit werk te doen.”

Logistiek is hem met de paplepel ingegoten. Als klein ventje ging hij met zijn vader mee naar het werk, Aardappelgroothandel van Rijn. Daar heeft Damyam voor het eerst kennis gemaakt intern transport materieel. Als zoontje van de baas mocht hij in zijn tiener jaren rijden op de heftruck, in die tijd kenden we nog geen heftruck certificaat.

Damyam weet waar hij het over heeft als het gaat om het werken in een logistieke omgeving. Hij heeft behoorlijk wat jaren gewerkt voor DHL / Exel. En is onderaan de ladder begonnen, gestart als orderpicker en in 2 jaar doorgegroeid naar assistent warehouse supervisor.  Bij DHL / Exel is Damyam ook aan de slag gegaan als interne trainer, uiteindelijk heeft hij de overstap naar BLOM opleidingen gemaakt. Cursisten omschrijven Damyam als een echt mensen mens, open & eerlijk, joviaal en rechtvaardig streng.

Wanneer is een dag voor jou geslaagd?

Ik start de dag altijd met de vraag aan de cursisten “Wat vinden wij belangrijk” Je krijgt dan allerlei antwoorden. “S avonds weer gezond naar huis” zeg ik dan altijd. Iets wat heel normaal lijkt, helaas komen er nog te veel ongelukken voor in de logistieke sector. Bij mij mag je fouten maken, want zonder fouten leer je niet. Juist het maken van meters is belangrijk. Ik zie dagelijks hoe deelnemers groeien tijdens de cursus op alle vlakken van beginneling tot ervaren chauffeur.

Download het gratis beoordelingsformulier

Ik ga met een glimlach naar huis als iedereen met waardevolle informatie de deur uitloopt ongeacht of ze geslaagd zijn. Door onze opzet kunnen cursisten veel rijden en oefenen, dit geeft op een gegeven moment ook meer zelf vertrouwen voor het behalen van het heftruckcertificaat. En dat is een van dingen waar ik heel blij van word, iemand die met meer zelfvertrouwen de deur uitgaat.

Wat kunnen chauffeurs in jouw ogen bijdragen aan het verbeteren van veiligheid op de werkvloer?

Op dit moment is de Psychisch Sociale Arbeidsdruk erg hoog voor de medewerkers in de logistiek. Vooral voor de intern transport chauffeurs omdat er momenteel te weinig goede chauffeurs zijn. Juist nu is de mindset belangrijk om veilig je werk te doen. Het vak van intern transportchauffeur is een ondergeschoven kindje, veel mensen vergeten dat je een potentieel moordwapen onder je kont hebt. Je kan beter wat langer over doen dan dat je het snel en onveilig doet. Ik ben ook van mening als er meer vrouwen aan het werk zouden gaan als intern transport chauffeur dat de dynamiek ten gunste veranderd. Vrouwen zijn net wat rustiger, hebben meer oog voor detail en doen niet aan haantjes gedrag. En wees zuinig op je collega’s en materiaal, iedereen wil weer gezond naar huis dat geef ik de cursisten ook altijd mee tijdens de cursusdagen.

Wat is voor jou ontspanning of een uitlaatklep als je thuis bent?

Sporten, ik ben bijna dagelijks in de in sportschool te vinden. Daarnaast doe ik ook veel vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking, de voetbal en festivals in en rondom mijn woonplaats. Het helpen van mensen zit echt in mijn DNA daar word ik heel blij en gelukkig van, of dat nu voor mijn werk is of in de privésfeer.

En door! 


 

Plaats bericht


Naar top