Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 26 februari 2015

10 redenen waarom vrouwen betere heftruckchauffeurs zijn

Heftruck rijden wordt over het algemeen gezien als een echt mannenberoep. Maar de geruchten gaan rond dat vrouwen weleens een betere heftruckchauffeur kunnen zijn dan mannen. In dit artikel geven we 10 redenen over waarom vrouwen een betere heftruckchauffeur zijn. We horen het wel als je het er niet mee eens bent ;-)
 

1. Vrouwen zijn beter in multitasking
 

Laten we beginnen met een inkoppertje; vrouwen zijn beter in multitasking. Oftewel: met meerdere dingen tegelijk bezig zijn. Dat komt doordat vrouwen beide hersenhelften gebruiken als ze taken uitvoeren, mannen houden het bij een. Multitasking is een erg handige vaardigheid voor eigenlijk alle beroepen, inclusief die van heftruckchauffeur.
 

2. Vrouwen nemen minder risico
 

Of het nu in de auto, op een motor of op een heftruck is; vrouwen nemen doorgaans minder risico. Veilig van A naar B met de lading; dát is het belangrijkste. Ze zijn dus een stuk voorzichtiger. Hierdoor is de kans op schade en ongevallen stukken kleiner bij vrouwen.
 

3. Vrouwen kunnen beter onthouden
 

Dit kan voor veel mannen in een relatie geen verassing zijn. Vrouwen onthouden dingen beter. Wat er ook alweer moet gebeuren, wat de veiligheidsregels ook alweer precies waren, wat er allemaal fout is gegaan in het verleden. De meeste vrouwen kunnen dit allemaal zo opdreunen.
 

4. Vrouwen kunnen beter luisteren
 

‘Wat moet er ook alweer met die lading gebeuren?’ Is geen vraag die je een vrouwelijke heftruckchauffeur vaak hoort  stellen. Een vrouw onthoudt, maar luistert ook beter. Hierdoor weet ze precies wat er moet gebeuren.
 

5. Vrouwen zijn secuurder
 

Vrouwelijke heftruckchauffeurs zijn over het algemeen heel precies in het uitvoeren van taken. Hierbij neemt de vrouw alle regels in acht en voert deze gecontroleerd uit. Wat wil je nog meer van een heftruckchauffeur?
 

6. Vrouwen hebben minder last van tijdsdruk
 

Werken onder tijdsdruk is voor veel heftruckchauffeurs dagelijkse realiteit. Naar verluid kunnen vrouwen beter met tijdsdruk omgaan. Ze raken minder snel gestrest, waardoor ze minder snel fouten maken.
 

7. Vrouwen scannen de omgeving beter
 

Vrouwen hebben een breder gezichtsveld, waardoor ze meer van de omgeving kunnen zien en de omgeving dus ook beter kunnen scannen. Mogelijke obstakels of collega’s die door het magazijn lopen merken de vrouwen hierdoor snel op.
 

8. Vrouwen doen minder ‘stoer’
 

Even laten zien wat je allemaal wel niet kunt met zo’n heftruck… die behoefte hebben vrouwen niet. Dat ding is bedoeld om het werk goed te kunnen doen. Niets meer en niets minder. Mannen daarentegen willen zich nog wel eens een stoere kant laten zien.  
 

9. Vrouwen halen minder grappen uit
 

Tsja, of dit nu positief is of niet. Het heeft in ieder geval invloed op de productiviteit op de werkvloer. Geen tijd voor geintjes, maar serieus en met aandacht de taak volbrengen. Daar zijn vrouwen nu eenmaal goed in.
 

10. Vrouwen werken efficiënter


Als iets echt niet wil lukken, kiezen vrouwen eerder dan mannen ervoor om een collega om hulp te vragen, zodat ze daarna weer verder kunnen. Mannen zijn eerder geneigd om het zelf te doen, net zo lang totdat het lukt, hoelang het ook gaat duren. Het gevolg hiervan is dat vrouwen een stuk efficiënter werken dan mannen.
 

Tot zover! Maar niet getreurd mannen; hoewel vrouwen misschien beter zijn in het besturen van een heftruck, blinken jullie uit als het aankomt op technische kennis. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk!  

 

DISCLAIMER:

Hoewel Heftig.nl zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen van dit artikel, kan Heftig.nl niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de aangeboden informatie ;-)

 

Plaats bericht


Yvonne van der veer

Geplaatst op: 8 maart 2018

"Heb als EVO- heftruckchauffeur ervaring met een 2- 4- 6 vorkenheftruck, de reachtruck mijn favoriet, klemmentruck en grote kantelaar. Heb zeker tijd om geintjes te maken, maar ik vraag niet snel om hulp, regel het meestal altijd zelf. "

Naar top