Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 2 juli 2024
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

In gesprek met Wim de Haar, instructeur veilig werken bij BLOM

In dit interview met Wim de Haar, leer je de gedreven instructeur kennen die al ruim 17 jaar met veel plezier hoogwerkertrainingen verzorgt bij BLOM. We spraken met Wim over zijn achtergrond, zijn passie voor hoogwerkers en zijn visie op veiligheid in de branche.

 

Van Brabant naar Twente en de wereld van hoogwerkers

Wim begon zijn carrière in Brabant, waar hij diverse technische functies bekleedde. In 2007 maakte hij de overstap naar Twente, waar hij terecht kwam in de wereld van hoogwerkers. Hij werkte eerst als verkoper bij Nijland, een importeur van grondverzetmachines, waar hij al snel kennismaakte met hoogwerkertrainingen.

 

De klik met hoogwerkertrainingen

"Ik vond het meteen heel leuk om met cursisten te werken en ze alles te leren over het veilig en efficiënt bedienen van hoogwerkers," vertelt Wim. "De combinatie van techniek, veiligheid en het enthousiasme van de cursisten, dat trok me enorm aan."

In 2020 maakte Wim de stap om fulltime instructeur te worden bij RIWAL en nu BLOM. Sindsdien heeft hij al duizenden cursisten wegwijs gemaakt in de wereld van het werken op hoogte.

Voor Wim staat veiligheid voorop in zijn trainingen. "Ik vind het belangrijk dat cursisten zich bewust zijn van de risico's die werken op hoogte met zich meebrengt," aldus Wim. "Daarom besteed ik veel aandacht aan de theorie en de praktische oefeningen, zodat cursisten met een gerust hart en de juiste vaardigheden hun werk kunnen uitvoeren."

 

Een leven lang leren

Wim is een gedreven leermeester die zich continu verdiept in de nieuwste ontwikkelingen in de branche. "De techniek staat niet stil, dus ik blijf mezelf altijd scholen om mijn cursisten de best mogelijke training te kunnen bieden," aldus Wim.

"Ook vind ik het belangrijk om feedback van cursisten te verzamelen, zodat ik mijn trainingen steeds verder kan optimaliseren."

Wim is nog lang niet van plan om te stoppen met zijn werk als instructeur. "Ik vind het nog steeds enorm leuk om met mensen te werken en ze iets nieuws te leren," zegt Wim. "Ik hoop de komende jaren nog veel cursisten te mogen begeleiden en mijn passie voor hoogwerkers met ze te delen."

Wim ervaart BLOM als een fijne werkplek. "Het is hier een gezellige club met mensen waar je veel van kunt leren," aldus Wim.

"Ik waardeer de collegialiteit en de open sfeer. BLOM biedt me ook de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen, wat ik erg belangrijk vind." 

 

Zelf een opleiding volgen?

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast geworden en wil je zelf een heftruck opleiding, hoogwerker opleiding of reachtruck opleiding volgen? Bekijk dan zeker alle opleidingen die we aanbieden. Of het nu gaat om een basisopleiding of een herhaling, wij hebben een compleet aanbod en zijn met onze verschillende locaties altijd in de buurt te vinden.

 

New Call-to-action

Over de Auteur

 

Tom van BLOM

Tom van BLOM is een karikatuur van een gedreven en vakbekwame BLOM-instructeur. Intern transport is geen kleinigheid, vindt Tom. Hij houdt zich dan ook bezig met alles dat te maken heeft met opleiden en voorlichten. Zijn missie: zijn kennis op een laagdrempelige manier overdragen op (toekomstige) chauffeurs.

Plaats bericht


Naar top